Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 7. 2023,
12.45

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

NK Celje NK Maribor NK Maribor konferenčna liga liga prvakov liga prvakov NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 24. 7. 2023, 12.45

9 mesecev, 1 teden

Žreb kvalifikacijskih parov za ligo prvakov

Koga bi lahko Olimpija dobila v tretjem krogu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
NK Olimpija : Valmiera, kvalifikacije liga prvakov | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije se bodo v primeru zmage nad bolgarskim Ludogorcem v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del lige prvakov v tretjem pomerili z zmagovalcem dvoboja med litovskim Žalgirisom iz Kaunasa in turškim Galatasarayem iz Istanbula, je določil žreb na sedežu Evropske zveze (Uefa) v Nyonu.

Olimpijo, ki je bila v uvodnem krogu boljša od latvijske Valmiere, najprej čakata zahtevna obračuna proti Ludogorcu. Prva tekma bo 26. julija v Bolgariji, povratna pa prvega avgusta v Sloveniji. Termina prvih tekem tretjega kroga lige prvakov sta 8. in 9., povratnih pa 15. avgusta.

Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo v primeru poraza proti bolgarskem Ludogorcu v drugem krogu kvalifikacij lige prvakov svojo mednarodno potovanje nadaljevali v 3. krogu evropske lige. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo v primeru poraza proti bolgarskem Ludogorcu v drugem krogu kvalifikacij lige prvakov svojo mednarodno potovanje nadaljevali v 3. krogu evropske lige. Foto: Vid Ponikvar/Sportida V primeru poraza jih v evropski ligi čaka Dinamo iz Zagreba ali kazahstanska Astana

Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo v primeru poraza proti bolgarskem Ludogorcu v drugem krogu kvalifikacij lige prvakov svojo mednarodno potovanje nadaljevali v tretjem krogu evropske lige. V primeru poraza proti bolgarskemu prvaku bo njihov tekmec v drugem najmočnejšem tekmovanju na stari celini hrvaški Dinamo iz Zagreba ali kazahstanska Astana.

Po žrebu na sedežu Evropske nogometne zveze sta znana še morebitna tekmeca Maribora in Celja v tretjem krogu konferenčne lige. Oba slovenska kluba morata najprej premagati svoja tekmeca v drugem krogu, mariborska zasedba se bo pomerila z luksemburškim Differdangejem, celjska pa s portugalsko Vitorio Guimaraes.

Maribor se bo v primeru zmage v drugem krogu kvalifikacij nato pomeril z zmagovalcem turško-moldavskega dvoboja Fenerbahče - Zimbru, Celje pa z boljšim iz malteško-beloruskega obračuna Balzan - Neman Grodno.

prva liga NK Aluminij NK Celje Luka Bobičanec ALbert Riera
Sportal Maribor našel novega golgeterja, poraz Olimpije, Celjane rešil Bobičanec
trenerji prve lige Damir Krznar
Sportal Olimpija in Celje? Kaznuje te lahko vsak, svari trener Maribora.
trenerji prve lige
Sportal Trenerji pred prvim krogom previdni, Riera pravi, da bo manj govoril #video
Ne spreglejte