Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 10. 2017,
1.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Sadio Mane Liverpool Jürgen Klopp NK Maribor NK Maribor

Sreda, 11. 10. 2017, 1.15

6 let, 6 mesecev

Sadio Mane ne bo prišel v Ljudski vrt

Odlična novica za Maribor, ki prihaja iz Liverpoola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Sadio Mane | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ne le da Mariborčani pred torkovim spektaklom lige prvakov v Ljudskem vrtu vsaj potihoma upajo, da bo Liverpool čustveno utrujen po sobotnem velikem derbiju angleškega prvenstva proti Manchester Unitedu, novo upanje po novem evropskem podvigu jim daje poškodba najboljšega napadalca slovitih Angležev. Sadio Mane bo počival šest tednov.

Mariborčani so, vsaj javno, kot je povedal njihov športni direktor Zlatko Zahović, v mislih pri petkovem prvenstvenem gostovanju v Velenju, a navijači seveda že odštevajo do torka, ko v Maribor prihaja eden izmed najslovitejših klubov na svetu. Petkratni evropski prvak, ki je osvojil tudi 18 naslovov angleškega prvaka, zadnjega sicer resda zdaj že daljnega leta 1990, je pač velik magnet.

Tisti najbolj optimistični podporniki Maribora verjamejo, da lahko slovenski prvak tudi preseneti. Zdaj bo njihov optimizem še večji. Liverpool bo namreč v Slovenijo pripotoval brez svojega najboljšega napadalca.

Sadio Mane je z reprezentančne akcije prišel poškodovan. Strelec treh prvenstvenih golov za Liverpool na štirih tekmah bo počival šest tednov, so sporočili z Anfielda. Poškodoval se je pri sobotni zmagi Senegala z 2:0 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Zelenortskim otokom.

Nemec Jürgen Klopp se bo moral v Mariboru znajti brez svojega najboljšega napadalca. | Foto: Reuters Nemec Jürgen Klopp se bo moral v Mariboru znajti brez svojega najboljšega napadalca. Foto: Reuters

25-letni napadalec, ki je za 41 milijonov evrov pred začetkom prejšnje sezone prišel iz Southamptona, je v prvi sezoni v Liverpoolu navdušil in dosegel 13 golov. Pred časom se je vrnil po trimesečni odsotnosti po operaciji kolena. V tej sezoni je tri tekme izpustil tudi zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na tekmi proti Manchester Cityju, ko je nesrečno poškodoval njegovega vratarja Edersona.

Pri Liverpoolu je odsoten tudi angleški reprezentant, 29-letni vezist Adam Lallana, ki v tej sezoni sploh še ni zaigral.

Ne spreglejte