Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
10. 10. 2017,
18.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Andrej Fištravec Bojan Ban

Torek, 10. 10. 2017, 18.31

6 let, 6 mesecev

Poziv javnosti NK Maribor

Bo Maribor tekme lige prvakov igral v Ljubljani?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

2

maribor spartak liga prvakov ljudski vrt | Foto Sportida

Foto: Sportida

V prihodnjih letih Mariboru, če ne bo prilagodil štadiona Ljudski vrt, grozi, da tekem najvišje ravni ne bo več smel igrati tam. Za prenovo objekta so potrebni štirje milijoni evrov. Mestna občina Maribora zagotavlja samo polovico tega zneska. V četrtek bodo mestni svetniki odločali o novem predlogu.

Čeprav Maribor že vrsto let igra na najvišji ravni, njegov štadion ne ustreza ostrim kriterijem Evropske nogometne zveze. Pri Uefi so v zadnjih letih nekajkrat zamižali na eno oko, a bolj ali manj je jasno, da se obdobje popuščanja izteka.

Pri Mariboru so zato povzdignili glas in opozorili na problematiko Ljudskega vrta, ta je bil leta 2010 sicer prenovljen, a zahodna tribuna kot tudi prostori pod severno in južno tribuno so dotrajani in potrebni prenove.



"Klub je vsa minula leta z dodatnim trudom in lastnimi vložki ohranjal štadion v tej podobi, da so še bili izpolnjeni minimalni kriteriji za organizacijo tekem v evropskih pokalih. Z novimi odloki Uefe pa ob obstoječem stanju Ljudskega vrta to več ne bi bilo izvedljivo in bi se morali preseliti na edini štadion, ki v Sloveniji to omogoča. V Stožice, kar je za NK Maribor nesprejemljivo, za mesto pa nedopustno," so zapisali na uradni spletni strani Maribora, ki za izvedbo prenovitvenih del potrebuje štiri milijone evrov.

V četrtek dan D za NK Maribor

Andrej Fištravec je obljubil pomoč. | Foto: Bor Slana Andrej Fištravec je obljubil pomoč. Foto: Bor Slana Pri Mestni občini Maribor naj bi bili pripravljeni nogometnemu klubu pomagati z dvema milijonoma evrov naložbe v štadion Ljudski vrt, ki je v njihovi lasti, a so pri NK Maribor pozvali k spremembi takšnega predloga.

Ob takšni naložbi namreč štadion, ki po podatkih MO Maribor na leto gosti 125 tisoč uporabnikov in obiskovalcev, ne bi omogočal igranja evropskih tekem, nogometna šola, v kateri imajo 200 otrok, pa ne bi mogla več delovati, so še zapisali pri slovenskih nogometnih prvakih, ki v tej sezoni še tretjič igrajo v ligi prvakov.

Na to problematiko so pri NK Maribor opozorili mariborskega župana dr. Andreja Fištravca, ki naj bi se, kot pravijo, strinjal z njihovim predlogom, da bi bilo projekt rekonstrukcije zahodne tribune, ki vključuje tudi prostore pod severnim in južnim delom tribune, izvesti v celoti.

Župan naj bi mariborskemu nogometnemu klubu obljubil, da bo mestnemu svetu, ki bo zasedal v četrtek, predlagal rekonstrukcijo v vrednosti štirih milijonov evrov s sklepom, da se plačilo izvede v dveh letih.

Poslovni direktor Bojan Ban upa na ugodno rešitev za NK Maribor. | Foto: Vid Ponikvar Poslovni direktor Bojan Ban upa na ugodno rešitev za NK Maribor. Foto: Vid Ponikvar

Začetek del v prvi polovici prihodnjega leta?

"Tako bi po potrditvi spremembe proračuna 2018 pristopili k izvedbi potrebnih postopkov za rekonstrukcijo zahodne tribune, da bi lahko rekonstrukcijo začeli v prvi polovici leta 2018," je ob tem povedal poslovni direktor NK Maribor Bojan Ban.

Ne spreglejte