Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
10. 10. 2017,
11.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Torek, 10. 10. 2017, 11.34

6 let, 6 mesecev

Športni direktor Maribora po koncu reprezentančnega premora

Zlatko Zahović: Pred nami je novo, drugačno obdobje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Zlatko Zahović | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je po koncu reprezentančnega premora in prvi četrtini sezone zelo zadovoljen. "Celotno delo tako strokovnega vodstva kot igralcev je opravljeno več kot z odliko," je povedal.

"So fenomeni. Pokazali so vse, kar sodi v človeški del. Da so vrhunski fantje, nogometni talenti in tudi ljudje, ko ne gre preprečiti, da včasih, razumljivo, pride do določenega padca, utrujenosti. Splošna podoba dosedanjega dela sezone je pozitivna," je v pogovoru za klubsko spletno stran povedal Zlatko Zahović.

Maribor, ki se je še tretjič v svoji zgodovini uvrstil v ligo prvakov, je do zdaj odigral 20 tekem. Zbral je 12 zmag, šest remijev in le dva poraza. Na reprezentančni odmor je odšel z drugega mesta prvenstvene razpredelnice in po točki, ki jo je osvojil v prvih dveh tekmah skupinskega dela elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Ne Liverpool, v mislih je samo Rudar

Opozarja pred tekmo v Velenju. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Opozarja pred tekmo v Velenju. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Premor je dobrodošel, da fantje zadihajo in napolnijo baterije, saj nosijo veliko breme. Zavedamo se naporov, ki jih je treba prestati, fizičnih in psiholoških. Vedno ne moreš zmagati, v klubu imajo vedno podporo. Zgodilo se je, da smo, ne glede na kakovost, ki jo ima Sevilla, na tekmi proti njej odigrali pod pričakovanji. Prihajamo iz zahtevnih kvalifikacij, ki so terjale čustveno in fizično izpraznitev. Toda našo zgodbo bi ocenil kot pozitivno," je dejal športni direktor slovenskega prvaka. "Pred nami je novo, drugačno obdobje. V oktobru, novembru in decembru bodo pogoji za igro zaradi vremenskih razmer slabši," je dodal.

Oktobra Maribor čakajo štiri tekme. Prva že v petek, ko bo v prvenstvu gostoval v Velenju pri svojem nekdanjem trenerju Marijanu Pušniku, ki sedi na klopi Rudarja. Potem v torek sledi spektakel v ligi prvakov, gostovanje Liverpoola v Ljudskem vrtu. "V mislih je zdaj samo Rudar. Liga prvakov je naš vsakdanjik, tako da imamo časa do Liverpoola še dovolj," je povedal Zahović in nekaj besed namenil tudi specifičnosti tekem takoj po reprezentančnih premorih.

Za velike klube, kot je Maribor, so takšne najtežje

"Za velike klube, zmagovalce, je vedno najtežja tekma po premoru. Igralci pridejo iz reprezentance, iz neke druge zgodbe. Pojavijo se dileme, ali igrati s tistimi, ki so ves čas prizadevno delali v klubu, ali uvrstiti v ekipo igralce, ki so bili v reprezentanci. Tukaj je vloga trenerja najtežja in najpomembnejša. Verjamem v trenerja in igralce. Do zdaj nam je uspevalo dobivati najtežje tekme, kar je trenutno tekma v Velenju. Verjamem v pozitiven razplet," je optimističen prvi kadrovik Maribora, ki za vodilno Olimpijo po enajstih odigranih krogih zaostaja za dve točki.

Prvi pokalni derbi čez en mesec v Stožicah

Iz NZS so sporočili, da bo prva četrtfinalna tekma pokala Slovenije med Olimpijo in Mariborom 11. novembra ob 17.15 v Stožicah.

 

Ne spreglejte