Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 2. 2024,
21.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Nejc Gradišar NK Rogaška Prva liga Telemach Etienne Beugre nogometna tržnica 1. SNL NK Maribor NK Maribor

Petek, 2. 2. 2024, 21.00

2 meseca, 3 tedne

Nogometna tržnica, 2. februar

Po golu za Slovenijo Gradišar odhaja v tujino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Nejc Gradišar | Nejc Gradišar | Foto Reuters

Nejc Gradišar

Foto: Reuters

Nogometaši Maribora so predstavili novega člana. Trener Ante Šimundža je po tistem, kar je napadalec iz Slonokoščene obale pokazal na pripravah v Turčiji, prižgal zeleno luč za sklenitev dolgoročnega sodelovanja z Etiennom Beugrejem. Afričan je s tem postal peti zimski novinec v taboru vijolic, Šimundža pa bo skušal z njim dvigniti učinkovitost napada, ki v jesenskem delu ni bila na zadovoljivi ravni. Nejc Gradišar, ki je nedavno dosegel edini gol na prijateljski tekmi članskih reprezentanc Slovenije in ZDA v San Antoniu, pa se iz prvoligaša Rogaške seli na Madžarsko.

Vitor Roque
Sportal Lyon jezen na Londončane, nogometaše zasenčil Lewis Hamilton

Nejc Gradišar je v črno-belem dresu igral dve leti, z dobrimi predstavami, jeseni je mrežo tekmecev v prvi ligi zatresel sedemkrat, pa si je priboril selitev v tujino. "Ob rekordni odškodnini za naš klub Nejc odhaja v sosednjo Madžarsko. Gradi, hvala za vse in srečno!" so zapisali Slatinčani ob slovesu od nogometaša. Zaigral bo za Fehervar.

Enaindvajsetletni in 187 centimetrov visoki napadalec je pred Rogaško, ki bo zanj po poročanju portala Planet nogomet dobila več kot pol milijona evrov, nosil še dresa Brava in Brežic. V elitni madžarski ligi se bo pridružil Rudiju Požegu Vancašu, članu Diosgyöra. Eno spremembo so doživeli tudi Domžalčani, zapustil jih je Sacha Marasović in se preselil k ekipi Gosk Gabela iz prve lige Bosne in Hercegovine.

Šuler poudarja: Ta fant ima nekaj več

Marko Šuler | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Marko Šuler Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com "Potrdil je vse, kar smo videli pred prihodom, in informacije, ki smo jih imeli na voljo. Gre za nadarjenega fanta, ki ima nekaj več. Značajsko je zelo skromen, želi si dokazovanja in nogometne uveljavitve. Ob izjemni fizični moči ga odlikujejo tehnične sposobnosti, razumevanje igre in hitro sprejemanje zahtev. Etienne je zanimiv igralec, ki bo potreboval določen čas za prilagajanje, saj prihaja z druge celine in bo deležen ustrezne mere potrpežljivosti. Glede na to, kaj je prikazal med treningi in tekmami v Turčiji, verjamem, da bo ob njegovih prizadevanjih ta čas kratek," je petega zimskega novinca predstavil športni direktor Maribora Marko Šuler.

Josip Iličić
Sportal Iličić in Jakupović blestela v Turčiji

Pred njim je 16-kratni slovenski prvak odprl vrata še Maksu Barišiču (Koper), Pijusu Sirvysu (Panevezys), Lanu Vidmarju (Kety Bistrica) in Redwanu Bourlesu (brez kluba).

Treba bo urediti še dokumentacijo

Maribor je z Beurgejem sklenil pogodbo do leta 2025, na prihod v Maribor pa bo treba počakati še do ureditve zahtevane dokumentacije. "Zadeve smo dorekli in našli rešitev s klubom. Gre za prestop iz kluba AS Denguele, pri katerem smo plačali manjšo odškodnino. Z določenimi odstotki ob nadaljnji prodaji. Etienne se vrača domov zaradi zahtevanih uradniških zadev, vmes pa bo delal po načrtu, ki mu ga je dodelil strokovni štab. Pridobivanje vizuma za državljane Slonokoščene obale namreč traja nekoliko dlje, kar smo tudi pričakovali, zato smo že prej sprožili zahtevane postopke. Upamo in verjamemo, da bo šlo vse po načrtih kot pri pridobitvi vizuma za Turčijo, ko se nam je pridružil pravočasno. Glede na kakovost, ki jo ima, smo z njim dobili profil igralca, ki smo ga iskali v želji po raznolikosti v fazi napada. Ogromno dela je še pred nami, pri tem, kako uspešen bo, bo največ odvisno do njega,'' sporoča Šuler.

Mariborčani bodo 6. februarja odigrali srečanje z Bistrico. Če bo nastopil tudi Etienne Beugre, bo nosil dres s številko 13. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Mariborčani bodo 6. februarja odigrali srečanje z Bistrico. Če bo nastopil tudi Etienne Beugre, bo nosil dres s številko 13. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Etienne Beugre je v jesenskem delu za AS Denguele odigral 13 tekem in zabil sedem golov. "Vesel sem, da sem podpisal pogodbo, zahvaljujem se vsem v klubu. Soigralci in trenerji so mi zelo pomagali v teh dneh, saj ni bilo lahko zamenjati okolja. Prišel sem neposredno iz Slonokoščene obale v Turčijo, se boril po najboljših močeh in si priboril pogodbo. Storil bom vse, da upravičim zaupanje in pokažem, kaj zmorem. Imel sem nekaj ponudb iz Afrike in Evrope, a sem se odločil sprejeti izziv v Mariboru, ko sem dobil vse informacije o klubu. Po skupnih dneh med pripravami se je izkazalo, da sem se pravilno odločil. Všeč mi je način igre moštva, ki stremi k posesti, želi igrati. Želim prispevati svoj delež z namenom, da bi pomagal k še boljši igri in skupnim uspehom. Začetno prilagajanje in sporazumevanje so mi olajšali Jug, Repas in Soudani, ki govorijo francosko, zato mi je bilo tudi lažje dojeti trenerjeva navodila ter sprejeti zadeve, ki sodijo zraven. Zdaj si želim le, da v domovini čim prej dobim vsa potrebna dovoljenja in se dokončno pridružim soigralcem tudi v Mariboru," je po sklenitvi dogovora dejal Beugre, ki je dobil povabilo v selekcijo U23 (pred tem ni bil član mlajših reprezentanc), a ga ni sprejel, saj bi se v nasprotnem primeru zaradi časovnega termina moral odreči možnosti za preizkušnjo. Namesto na reprezentančno akcijo v Dubaj se je odpravil v Belek in postal novi član NK Maribor.

Vijolice bodo generalko pred spomladanskim delom odigrale šestega februarja, ko se bodo pomerile z drugoligašem Bistrico.

NK Radomlje, Sandi Nuhanović
Sportal Premiki pri Muri in Kopru
Ivan Rakitić Sevilla
Sportal Hrvat iz Španije v Savdsko Arabijo
Gašper Jovan
Sportal Aluminij in Koper popolnjujeta svoj kader
Ne spreglejte