Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2022,
21.41

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Christophe Galtier nogometna tržnica Arsenal Gabriel Jesus

Ponedeljek, 4. 7. 2022, 21.41

1 leto, 9 mesecev

Nogometna tržnica, 4. julij

Gabriel Jesus v Arsenal, Barcelona z novima članoma, Galtier bo nasledil Pochettina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Christophe Galtier | Christophe Galtier bo postal novi trener PSG-ja. | Foto Reuters

Christophe Galtier bo postal novi trener PSG-ja.

Foto: Reuters

Tudi danes za vas spremljamo dogajanje na nogometnem trgu. Barcelona je naznanila prihod Francka Kessieja, Brazilec Gabriel Jesus pa se je iz Machester Cityja preseli v Arsenal, PSG pa bo po Mauriciu Pochettinu kot trener vodil Christophe Galtier.

Galtier bo trener PSG

Novi trener članske ekipe PSG bo postal Christophe Galtier, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Galtier, ki je zamenjal Mauricia Pochettina, je podpisal dvoletno pogodbo. PSG naj bi ga predstavil v torek.

Petinpetdesetletni Galtier je v prejšnji sezoni vodil Nico, v zadnjem desetletju pa si je zgradil status najboljšega trenerja v francoskem klubskem nogometu.

Osem let je uspešno vodil Saint-Etienne, kjer je osvojil ligaški pokal leta 2013, potem pa je štiri leta vodil še Lille, s katerim je 2021 osvojil naslov prvaka.

Gabriel Jesus je podpisal dolgoročno pogodbo z Arsenalom. | Foto: Reuters Gabriel Jesus je podpisal dolgoročno pogodbo z Arsenalom. Foto: Reuters

Gabriel Jesus v Arsenal

Brazilski nogometni napadalec Gabriel Jesus je podpisal dolgoročno pogodbo z Arsenalom. Londonska ekipa je za Jesusa njegovim dosedanjim delodajalcem iz Manchester Cityja odštela 45 milijonov funtov oziroma 54 milijonov evrov, je na klubski spletni strani zapisal Arsenal, sicer 13-kratni angleški ligaški in 14-kratni pokalni zmagovalec.

Petindvajsetletni Jesus je v zadnjih šestih sezonah za meščane na domačem in mednarodnem prizorišču odigral 236 tekem in dosegel 95 golov.

Pred Jezusom so za topničarje, ki jih vodi 40-letni španski trener Mikel Arteta, letos poleti pogodbe podpisali še njegov rojak Marquinhos, Portugalec Fabio Vieira in Američan Matt Turner.

Kalvin Phillips najnovejša okrepitev Manchester Cityja

In če se Jesus seli iz Manchester Cityja, ga bo angleški nogometni reprezentant Kalvin Phillips okrepil. Zadnji prvak elitnega angleškega ligaškega tekmovanja premier league je za 26-letnega igralca sredine igrišča njegovim dosedanjim delodajalcem iz Leedsa odštel 45 milijonov funtov oziroma 52,2 milijona evrov.

Phillips je podpisal šestletno pogodbo, je na klubski spletni strani zapisal osemkratni državni in šestkratni pokalni prvak iz Anglije.

Kessie v katalonsko prestolnico, odkupna klavzula pol milijarde evrov

Nogometni velikan iz Barcelone je v svoje vrste zvabil Francka Kessieja, je na klubski spletni strani potrdil španski podprvak v sezoni 2021/22. Petindvajsetletni nogometaš sredine igrišča iz Slonokoščene obale v Katalonijo odhaja kot prost igralec, v zadnjih petih letih pa je branil barve letošnjega italijanskega prvaka - AC Milana.

Kessie se je z Barcelono dogovoril za sodelovanje do 30. junija 2026, njegova odkupna klavzula pa znaša kar 500 milijonov evrov.

 Andreas Christensen je z Barcelono podpisal štiriletno pogodbo. | Foto: Reuters Andreas Christensen je z Barcelono podpisal štiriletno pogodbo. Foto: Reuters

Danec za štiri leta v Barcelono

Barceloni pa se je pridružil tudi Danec Andreas Christensen, ki je podpisal štiriletno pogodbo. Šestindvajsetletni srednji branilec je bil nazadnje član Chelseaja, v Katalonijo pa je prišel kot prost igralec. Tudi njegova odkupna klavzula znaša 500 milijonov evrov, je poročal Mundo Deportivo.

Srednjega branilca pa je pripeljal tudi Betis iz Seville. V Andaluziji bo po novem igral Luiz Felipe, ki je iz rimskega Lazia prav tako prišel kot prost igralec. Podpisal je pogodbo do poletja 2027.

Luiz Felipe se iz Lazia seli v Betis. | Foto: Reuters Luiz Felipe se iz Lazia seli v Betis. Foto: Reuters Fiorentina pripeljala Mandragoro

Italijanski nogometni prvoligaš Fiorentina se je okrepil z italijanskim reprezentantom Rolandom Mandragoro, nazadnje članom Juventusa, ki pa je prejšnjo sezono kot posojen nogometaš igral za Torino.

Juventus je razkril, da je Fiorentina za igralca, ki ima en nastop za člansko italijansko reprezentanco, odštela 8,2 milijona evrov. Petindvajsetletni vezist bo v Firencah tri leta.

Celjani in Štravs vsak svojo pot

Slovenski nogometni prvoligaš Celje se je sporazumno razšel z Lanom Štravsom, so sporočili iz kluba. Štravs je v prejšnji sezoni za Celjane zbral en nastop v slovenskem prvenstvu. V drugi polovici sezone je v dresu Beltincev v drugi ligi odigral devet tekem, sicer pa je bil v članski ekipi Celja pet sezon. Dvaindvajsetletni vezist, ki je bil del šampionske ekipe v sezoni 2019/20, je za Celje skupno zbral 34 nastopov

Delodajalca pa je zamenjal tudi Dario Rugašević, ki je v prejšnji sezoni igral za Radomlje, zdaj je kot prost igralec prestopil k Cibalii.

Tudor novi trener Marseilla

Francoski nogometni prvoligaš Olympique iz Marseilla je za novega trenerja imenoval Hrvata Igorja Tudorja, je na svoji spletni strani objavil klub z juga Francije. Tudor, ki je v prejšnji sezoni v italijanski ligi vodil Verono, je podpisal dvoletno pogodbo, na trenerskem mestu pa je zamenjal Argentinca Jorgeja Sampaolija.

Igor Tudor je novi trener Marseilla. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Igor Tudor je novi trener Marseilla. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Mislim, da smo v Igorju Tudorju našli to, kar smo potrebovali in vesel sem, da ga lahko sprejmem v našem klubu. Igor je borben, kar je kazal skozi svojo kariero trenerja in tudi igralca," je dejal lastnik kluba Frank McCourt.

Tudor je v karieri dvakrat vodil splitski Hajduk, ob tem pa še Paok, Karabükspor, Galatasaray, Udinese in Verono, pred tem je bil pomožni trener v Juventusu.

Joao Palhinha nov obraz v Fulhamu

Za angleški nogometni klub Fulham je petletno pogodbo podpisal 26-letni portugalski reprezentant Joao Palhinha. Povratnik v angleško premier league iz zahodnega dela Londona je Sportingu iz Lizbone odštel 20 milijonov evrov.

Preberite še:

Adam Gnezda Čerin
Sportal Gnezda Čerin v Grčijo, okrepitvi v vrstah slovenskih prvoligašev
Andre Onana
Sportal Hrvat zamenjal Koper za Poljsko, Inter pripeljal naslednika Handanovića
Mohamed Salah Jürgen Klopp
Sportal Navijači Liverpoola skačejo od sreče, najboljši ostaja na Anfieldu
Barcelona Ernesto Valverde
Sportal Mladi Slovenec se iz Domžal seli v Empoli, Valverde bo poskusil še tretjič

 

 

Ne spreglejte