Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2020,
23.37

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

Natisni članek

Houssem Aouar nogometna tržnica poletni prestopni rok

Petek, 2. 10. 2020, 23.37

3 leta, 6 mesecev

Nogometna tržnica (2. oktober)

Pestro je bilo pri nas in po svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42
Amedej Vetrih | Amedej Vetrih, reden gost reprezentančnih akcij Slovenije v zadnjih letih, ostaja v Turčiji, a je zamenjal klub. | Foto Vid Ponikvar

Amedej Vetrih, reden gost reprezentančnih akcij Slovenije v zadnjih letih, ostaja v Turčiji, a je zamenjal klub.

Foto: Vid Ponikvar

Petkov dan na poletni nogometni tržnici, ki gre počasi h koncu, je zaznamovalo nekaj bogatih prestopov v tujini, a tudi nekaj zanimivih kadrovskih sprememb, ki se tičejo slovenskih klubov in slovenskih nogometašev v tujini. Preverite, kaj se je dogajalo.

23:36

Poslavljamo se

23:35

Okužen tudi Mane

22:29

Iz Udineseja v Lazio

21:20

Danec v Zagrebu

21:18

Iz Maribora v Romo

19:41

Španec v Romi

18:59

V Barcelono je sledil srcu

17:19

Senegalec v Gorici

17:16

Nov obraz v Olimpiji

15:34

Vetrih zamenjal klub

14:20

Trojico poslali na Gorenjsko

14:10

Uradno: Fofana v Leicester

12:51

Bolečine so prehude

12:35

Ni dolgo zdržal v Beogradu

11:48

Liverpool prodal Brewsterja

09:49

Brazilec blizu Tottenhama

09:39

Vse najboljše!

09:35

Everton še ni končal

09:23

Iz Prage v London

09:16

Kam bo šel Aouar?

09:02

Dobro jutro!

  • 23:36

    Poslavljamo se

    Tako. Ura je pozna, zato se poslavljamo ... A samo za danes. Se vidimo jutri. Lahko noč!

  • 23:35

    Okužen tudi Mane

    Za konec še slaba novica iz Liverpoola, pri katerem je po Špancu Thiagu Alcantari z boleznijo COVID-19, ki v zadnjih mesecih okupira svet, okužen tudi senegalski napadalec Sadio Mane. Pri evropskem prvaku iz leta 2019 so sporočili, da se počuti dobro in je v izolaciji.

  • 22:29

    Iz Udineseja v Lazio

    Italijanski prvoligaš Lazio si je od angleškega velikana Manchester Uniteda izposodil vezista Andreasa Pereiro, so potrdili pri rimskem klubu.

    Štiriindvajsetletnik je na 40 tekmah za rdeče vrage dosegel dva zadetka. Ekipi Simoneja Inzaghija bo pomagal v precej polni sezoni, v kateri bodo Rimljani igrali tudi v ligi prvakov.

  • 21:20

    Danec v Zagrebu

    Danski branilec Rasmus Lauritsen je novi soigralec slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića pri hrvaškem prvaku Dinamu iz Zagreba. Lauritsen je v zadnji sezoni za švedski Norrkoping odigral 31 tekem in imel kar sedem zadetkov ter pet asistenc, kar ni prav pogost statistični podatek za "štoperja".

    "To je velik dan zame. Že pred prihodom sem vedel, da je Dinamo velik klub. To se je zdaj le še potrdilo. To je lepa priložnost zame in za uresničitev sanj. Kot vsak nogometaš spremljam ligo prvakov, videl sem nekaj tekem Dinama. Včeraj pa sem pogledal tudi tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo in vesel sem, ker je klub v skupinskem delu tega tekmovanja," je za spletno stran Dinama povedal Lauritsen.

    Dinamo je po pisanju švedskih medijev za Danca plačal 1,6 milijona evrov, na Transfermarktu pa ob njegovem prestopu piše 1,4 milijona.

    Rasmus Lauritsen | Foto: Dinamo Zagreb Twitter Foto: Dinamo Zagreb Twitter

  • 21:18

    Iz Maribora v Romo

    Pri Mariboru so danes sporočili še eno kadrovsko novost, ki pa ne zadeva članske ekipe. Podobno kot pred časom Žan Celar se v vrste slovite italijanske Rome seli še en mladinec Maribora. V Rim odhaja 17-letni reprezentant Slovenije do 17 let Domen Zajšek, ki do zdaj za člansko ekipo Maribora ni nastopil. Maribor zapušča po 36 tekmah, ki jih je odigral v mlajših selekcijah vijoličastih. Pri Romi se bo priključil njeni mladinski ekipi.

  • 19:41

    Španec v Romi

    Roma je tudi uradno potrdila prihod napadalca Borje Mayorala. Rimljani so si igralca izposodili za dve leti. Če ga odkupijo v prvi sezoni, bodo zanj plačili 15 milijonov, če pa v drugi, pa 20 milijonov evrov.

    Sama posoja pa bo Romo stala dva milijona evrov. Če bodo igralca Italijani odkupili, bodo z njim podpisali pogodbo do junija 2025.

    Triindvajsetletni Mayoral je ob Realu igral tudi za Wolfsburg in Levante, kamor je bil tudi posojen.

  • 18:59

    V Barcelono je sledil srcu

    "Bayern je velik klub, a sledil sem srcu," je novopečeni nogometaš Barcelone, ki je v Katalonijo prišel iz amsterdamskega Ajaxa, mladi Nizozemec Sergino Dest, pojasnil, zakaj je zavrnil Bayern München in se namesto k evropskim prvakom, ki so ga snubili dolgo časa, odločil priti na Camp Nou.

    Dest | Foto:

  • 17:19

    Senegalec v Gorici

    Krepijo se tudi pri zadnjem nasprotniku Olimpije v slovenskem prvenstvu. Iz Gorice so sporočili, da so podpisali enoletno pogodbo s senegalskim vezistom Abdoujem Lahadom Diakhtejem. Ta 21-letni vezist je nazadnje igral za italijanskega prvoligaša Parmo, pred tem pa je bil član Fiorentine.  V prejšnji sezoni je bil prav tako na posoji, in sicer v belgijski drugi ligi pri Lokerenu.

  • 17:16

    Nov obraz v Olimpiji

    Novega nogometaša so naznanili tudi pri slovenskem prvoligašu Olimpiji. V Stožice je prišel 22-letni hrvaški levi bočni branilec Luka Marin, ki ga je Olimpiji do konca sezone posodil Osijek. Več o tem ...

  • 15:34

    Vetrih zamenjal klub

    Amedej Vetrih, nekdanji član Gorice in Domžal, po enem letu in treh mesecih zapušča turški Rizespor in se seli v Gaziantep. Izkušeni, 30-letni vezist, ki je v zadnjem času reden član slovenske reprezentance, Rizespor zapušča po 29 tekmah, ki jih je od prihoda iz Domžal julija lani tam odigral. Gazientep je po treh tekmah nove prvenstvene sezone z dvema točkama na 15. mestu, Rizespor pa z eno tri mesta nižje.

  • 14:20

    Trojico poslali na Gorenjsko

    Slovenski nogometni prvak Celje je tri nogometaše poslal na kaljenje v drugo ligo h kranjskemu Triglavu. Kot so sporočili iz Celja, bodo dres Triglava do konca sezone nosili branilec Žan Flis, vezist Domantas Antanavičius in krilni napadalec Valentin Zehov.

    Celjani bodo sicer v Prvi ligi Telekom Slovenije v nedeljo gostili sežanski Tabor, Triglav pa bo v 2. SNL v soboto gostoval v Krškem.

  • 14:10

    Uradno: Fofana v Leicester

    Angleški nogometni prvoligaš Leicester City, ki je dobro odprl novo sezono in je po treh tekmah še stoodstoten, je svoje vrste okrepil z 19-letnim srednjim branilcem Wesleyjem Fofanajem, so pravkar potrdili v klubu. Zdaj že nekdanji član St. Etienna je podpisal petletno pogodbo, Angleži pa so zanj odšteli 35 milijonov evrov.

    "Zelo sem vesel, da sem tukaj. Pozorno sem spremljal klub, odkar je osvojil naslov v angleški ligi. Gre za vrhunski klub. Vem, da se bom veliko naučil od soigralcev in trenerja, kar je tudi eden glavnih razlogov, da sem prišel v Leicester," je dejal Fofana.

    Ta je tretja okrepitev Leicestra v tem prestopnem roku, pred tem sta prišla še bočni branilec Timothy Castagne iz Atalante in krilni igralec Cengiz Under, ki ga je posodila Roma.

  • 12:51

    Bolečine so prehude

    Trener Osijeka Nenad Bjelica, ki je v tem prestopnem roku v svoje vrste zvabil tudi Slovenca Damjana Boharja in Maria Jurčevića, je priznal, da ima hude težave s hrbtom. Terapije ne pomagajo, bolečine pa so vse hujše. "Bolečine so vse hujše, po posvetu z nekaj nevrokirurgi sem ugotovil, da je edina rešitev operacija. O vsem se moram še pogovoriti z ženo, a mislim, da se bom odločil zanjo. To mučenje nima smisla," je dejal trener Osijeka.

    Nenad Bjelica | Foto: Sportida Foto: Sportida

  • 12:35

    Ni dolgo zdržal v Beogradu

    Argentinec Mateo Garcia po dobrem letu zapušča Beograd in se seli v Grčijo k Arisu, kjer je pred časom že igral kot posojen nogometaš Las Palmasa. Crvena zvezda je lansko poletje zanj zapravila 2,2 milijona evrov, v Grčijo pa so ga spustili za skoraj milijon manj,1,3 milijona evrov. Garcia je z Arisom podpisal štiriletno pogodbo.

  • 11:48

    Liverpool prodal Brewsterja

    Rhian Brewster, član angleške nogometne reprezentance do 21 let, se iz Liverpoola seli k Sheffield Unitedu. Ta bo zanj podrl klubski rekord v višini odškodnine za novega igralca, klubu Jürgena Kloppa bo plačal približno 25 milijonov evrov odškodnine, poročajo angleški mediji. V pogodbi je tudi klavzula, da ga lanski evropski prvak v treh letih lahko odkupi nazaj.

    Dvajsetletni Brewster, za katerega so se zanimali številni angleški prvoligaši, je leta 2017 angleški selekciji do 17 let pomagal osvojiti naslov svetovnih prvakov, z osmimi goli je bil tudi najboljši strelec prvenstva. Januarja 2018 se je huje poškodoval in izgubil celotno sezono. Lani je kot posojen igralec nastopal v dresu drugoligaša Swanseaja.

    Sheffield je za dober milijon evrov podrl klubski rekord v višini odškodnine, do zdaj je januarja največ plačal za norveškega zveznega igralca Sandra Bergeja.

  • 09:49

    Brazilec blizu Tottenhama

    Trener Tottenhama Jose Mourinho je našel igralca, ki bi v napadu razbremenil prvega zvezdnika ekipe Harryja Kana. Vse kaže, da je to napadalec Benfice Carlos Vinicius, ki pa ne bo poceni. Omenja se odškodnino v višini 45 milijonov evrov.

    Brazilec se je na Portugalsko preselil lansko poletje, ko je za 17 milijonov evrov prestopil iz Napolija. Vinicius se je zelo izkazal in na 49 tekmah dosegel 24 zadetkov.

  • 09:39

    Vse najboljše!

    Danes svoj 32. rojstni dan praznujejo najzvestejši navijači ljubljanske Olimpije. Vse najboljše tudi z naše strani.

  • 09:35

    Everton še ni končal

    Everton in trener Carlo Ancelotti sta pred novo sezono sestavila izjemno ekipo. Z novo sredino so zdaj resna ekipa, malce šibkejši so bili le v obrambi, a tudi to bi se lahko do konca prestopnega roka spremenilo. Po poročanju angleških medijev se je ekipa iz Liverpoola dogovorila za prestop branilca Norwicha Bena Godfreyja. Cena: 27,5 milijona evrov + bonusi.

  • 09:23

    Iz Prage v London

    West Ham je uradno potrdil prihod nogometaša praške Slavie Vladimirja Coufala. Desni bočni branilec je kladivarje stal šest milijonov evrov, podpisal pa je triletno pogodbo.

  • 09:16

    Kam bo šel Aouar?

    Houssema Aouarja, kapetana Lyona, se že več tednov povezuje z Arsenalom, a ker topničarji ponujajo premalo, Lyon pa ga ne želi dati pod ceno, se je v igro za njegov nakup vmešal tudi PSG, poroča L'Equipe.

    Predsednik pariškega kluba Nasser Al Khelaifi je že stopil v kontakt s predsednikom Lyona Jeanom-Michelom Aulasom in kaj hitro bi se lahko zgodilo, da bi PSG v zadnjem trenutku Lyonu obljubil kakšen milijon več in bi prekrižali načrte Londončanom in Mikelu Arteti, ki si želi okrepiti sredino.

    22-letni Aouar res ni slab:

  • 09:02

    Dobro jutro!

    Pred nami so le še štirje dnevi dolgega poletnega prestopnega roka. Čeprav se zdi, da ima večina ekipe urejene tako, kot so si želeli, pa smo prepričani, da se pred iztekom nogometne tržnice lahko zgodi še marsikaj.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Sergino Dest
Sportal V znamenju Nizozemca in Zahovića
Sportal Zahovićeva druga priložnost, da stopi iz očetove sence
Sportal Čudež v Köbenhavnu. Nov podvig slovenskega trenerja na Reki.

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina (konec)
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska, Anglija*
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
19. oktober: Hrvaška

*Angleški klubi iz premier league bodo lahko nadaljevali nakupovanje ali posojanje igralcev do 16. oktobra, a bodo lahko sklepali posle le z angleškimi klubi iz nižjih lig.

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Ruben Dias Benfica Manchester City 68.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 247.200.000 evrov
Manchester City 156.800.000 evrov
Barcelona 124.000.000 evrov
Inter Milano 97.000.000 evrov
Tottenham 95.400.000 evrov
Ne spreglejte