Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2024,
18.30

Osveženo pred

2 uri, 30 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

nogometna tržnica Serhou Guirassy Jaka Bijol Ermedin Demirović poletni prestopni rok

Torek, 16. 7. 2024, 18.30

2 uri, 30 minut

Nogometna tržnica, 16. julij

Stuttgart našel menjavo za Guirassyja, v Muro stari znanec prve lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,01
Ermedin Demirović | Ermedin Demirović se je iz Augsburga preselil v Stuttgart. | Foto Guliverimage

Ermedin Demirović se je iz Augsburga preselil v Stuttgart.

Foto: Guliverimage

Na nogometni tržnici se dogaja marsikaj. Med nogometaši, ki bi lahko v poletnem prestopnem roku zamenjali delodajalca, se omenja tudi veliko Slovencev, med njimi je posebne pozornosti deležen Jaka Bijol. Z odličnimi nastopi na Euru si je Korošec dvignil tržno vrednost. Zanj se zanima tudi Stuttgart, ki bo v tej sezoni nastopil v ligi prvakov. Našel je menjavo za najboljšega strelca Serhouja Guirassyja, ki odhaja k Borussii Dortmund. Iz Augsburga je privabil Ermedina Demirovića, zanj pa odštel 21 milijonov evrov, kar je največ v klubski zgodovini.

Žan Jevšenak
Sportal Žan Jevšenak se iz Benfice seli k Pisi

Nemški velikan Stuttgart bo po dolgem času nastopil v ligi prvakov. Ker bo v elitno tekmovanje vstopil brez najboljšega strelca v prejšnji sezoni, Gvinejec Serhou Guirassy naj bi v kratkem okrepil vrste evropskega podprvaka Borussie Dortmund, je na tržišču poiskal primerno menjavo. Našel jo je v Augsburgu. V Stuttgart, kjer je slovenska nogometna reprezentanca začela z nastopi na letošnjem Euru in remizirala z Dansko (1:1), se seli 26-letni napadalec iz Bosne in Hercegovine Ermedin Demirović. V prejšnji sezoni je za Augsburgu prispeval 15 zadetkov in 10 asistenc, Stuttgart pa je zanj plačal 21 milijonov evrov. Tako globoko ni segel v žep še nikoli. Pred tem je bil najdražji nakup Nicolas Gonzalez, za katerega je pred šestimi leti odštel 11 milijonov evrov. 

Ermedin Demirović je sklenil pogodbo do junija 2028:

Stuttgart želi pred začetkom evropske sezone zapolniti tudi vrzeli v obrambi, ki so nastale po odhodih dveh še kako pomembnih branilcev. Hiroki Ito se je pridružil Bayernu, Waldemar Anton pa Borussii Dortmund. Stuttgart je tako na seznam želja uvrstil tudi slovenskega branilca Jako Bijola (Udinese), za katerega se po odmevnih nastopih na Euru zanimajo številni klubi.

Kje bo nadaljeval kariero Jaka Bijol v sezoni 2024/25? | Foto: Guliverimage Kje bo nadaljeval kariero Jaka Bijol v sezoni 2024/25? Foto: Guliverimage

Največ jih prihaja iz Italije (Inter, Lazio, Napoli, Bologna ...), se pa za samozavestnega Korošca zanima tudi nemški bundesligaš Stuttgart, ki je pred več kot tremi desetletji uspešno sodeloval s Srečkom Katancem. Za Bijola naj bi se v Nemčiji zanimal tudi Wolfsburg.

Vizinger okrepil napad Mure

Dario Vizinger je bil član prve celjske šampionske ekipe. | Foto: Vid Ponikvar Dario Vizinger je bil član prve celjske šampionske ekipe. Foto: Vid Ponikvar Mura je pripeljal četrto okrepitev v poletnem prestopnem roku. Za črno-bele bo po novem igral stari znanec slovenskih zelenic Dario Vizinger. Šestindvajsetletni napadalec, nekdanji član velenjskega Rudarja in Celja, je bil nazadnje pri poljskem klubu Warta Poznanj. Vizinger je pustil pečat predvsem pri Celju, s katerim je v sezoni 2019/20 postal slovenski prvak in prispeval 23 golov in 12 podaj. Muro so pred tem okrepili še Mark Strajnar, Gal Kurež in Vasilios Zogos.

Nato je igral za Wolfsberger in Jahn Regensburg, lani pa pri Warti iz Poznanja, kjer mu je poleti potekla pogodba. Kot so zapisali Sobočani, je Vizinger v karieri odigral 243 tekem ter ob tem dosegel 63 zadetkov in 32 asistenc. z Muro je podpisal pogodbo do 30. junija 2026. Generalni direktor Mure Agron Šalja je dejal, da je bil Vizinger njihova velika želja. "Že na prvem sestanku je bilo razbrati, da je želja po sodelovanju obojestranska, kar je v takšnih primerih zelo pomembno. Dario je profil igralca, kakršnega naša ekipa potrebuje. Verjamem, da bo s svojo kakovostjo dvignil raven naše igre."

immobile thumb
Sportal Poletno kadrovsko krpanje nogometnih prvoligašev se nadaljuje
Ne spreglejte