Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2024,
17.36

Osveženo pred

2 dneva, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

nogometna tržnica

Sobota, 13. 7. 2024, 17.36

2 dneva, 23 ur

Nogometna tržnica, 13. julij

Poletno kadrovsko krpanje nogometnih prvoligašev se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12

Slovenski nogometni prvoligaši še naprej krpajo kadrovske vrzeli pred začetkom nove sezone Prve lige Telemach, ki se bo začela v petek s tekmo Olimpije in Primorja. Nafta 1903, ki je tako kot ajdovska zasedba novinec v ligi, je pripeljala še 13. okrepitev. Kot so sporočili Lendavčani, je njihov najnovejši član 22-letni napadalno usmerjeni vezist Zsombor Kis-Kalnoki. Ta je nogometno pot začel v Vasasu iz Budimpešte ter nato prestopil v Ujpest. Igral je tudi za Kazincbaricko, od leta 2022 pa bil v študentski ligi ZDA.

Lendavčani so sporočili tudi, da je njihov najnovejši član vratar Žan Mauricio, ki je otrok Olimpije, debitiral je tudi v članskem moštvu. V slednjem je zabeležil dva nastopa, enega tudi v Prvi ligi Telemach.

Pred njima so ekipo Nafte okrepili še Zoran Lesjak, Haris Kadrić, Luka Božičković, Tom Kljun, Luka Dumančić, Darko Hrka, Rok Pirtovšek, Amadej Marinič, Szabolcs Szalay, Zsombor Senko, Dragan Brkić in Milan Klausz.

Koprski dres bo po novem oblekel Di Mateo Lovrić, 24-letni zvezni igralec je podpisal pogodbo za naslednji dve leti. Po prekinitvi sodelovanja z Rogaško je v Koper prišel kot prost igralec.

Koper je pred tem pripeljal še Metoda Jurharja, Sandra Jovanovića, Luko Baša, Veljka Mijailovića, Dominika Kovačića, Felipeja Curcia in Nikolo Burića.

Okrepitvi v obrambi pa so objavili Radomljani. Na desnem boku bo deloval 22-letni Matej Mamić. Ta je po mladinski šoli izkušnje v članski kategoriji nabiral v Jarunu in Sesveteju. V zadnjih treh sezonah je v hrvaški drugoligaški druščini zbral 71 nastopov in dosegel dva gola ter sedem asistenc.

Na levi strani obrambe pa bo igral 23-letni Hrvat Nino Vukasović. Slednji je v prejšnji sezoni prav tako nosil dres Sesveteja v drugi hrvaški ligi in na 29 tekmah za ekipo, ki je končala na četrtem mestu, vpisal eno asistenco.

Radomlje so pred tem objavile le še en prihod, in sicer Marka Cukona iz Istre 1961.

Gomez v San Sebastian, Delap v Ipswich

Pestro je tudi v tujini. Španski nogometaš Sergio Gomez je zapustil angleškega prvaka Manchester City in se vrnil v domovino. Triindvajsetletni napadalno usmerjeni napadalec, ki bo igral tudi na olimpijskih igrah v Parizu, je podpisal pogodbo z Realom Sociedadom iz San Sebastiana.

Za Gomeza, ki je na začetku kariere za kratek čas igral za drugo ekipo Barcelone, je Real Sociedad plačal deset milijonov evrov. Ob tem je Gomez igral še za Huesco, Borussio Dortmund in Anderlecht.

Okrepil pa se je tudi novopečeni angleški prvoligaš Ipswich, ki je po Transfermarktu za 17,85 milijona evrov pripeljal napadalca Liama Delapa. Enaindvajsetletnik je bil doslej član mlade ekipe Manchester Cityja.

Napoli v obrambo pripeljal Buongiorna

Italijanski nogometni prvoligaš Napoli je okrepil obrambo z italijanskim reprezentantom Alessandrom Buongiornom, so potrdili pri neapeljskem klubu. Mediji, vključno s Football Italio in Transfermarktom, poročajo, da je Napoli za 25-letnega srednjega branilca tekmecu iz serie A Torinu odštel 35 milijonov evrov odškodnine.

Ta lahko naraste še za pet milijonov evrov v obliki bonusov. Buongiorno je sicer podpisal pogodbo do leta 2029, prejemal pa bo 2,5 milijona evrov letne plače. V pogodbi ima tudi odkupno klavzulo, ta bo po tretjem letu pogodbe znašala 70 milijonov evrov.

Buongiorno je Napolijeva tretja poletna okrepitev po Leonardu Spinazzoli in Rafi Marinu.

Iranec Taremi se iz Porta seli v milanski Inter

Iranski nogometni reprezentant Mehdi Taremi je postal član italijanskega prvaka Interja iz Milana, je sporočil njegov novi klub. Iranec se iz Porta v Milano seli v sklopu prostega prestopa.

Enaintridesetletni Mehdi Taremi je podpisal triletno pogodbo, s tem pa postal prvi Iranec, ki je kadar koli oblekel dres Interja.

Taremi je v zadnjih štirih sezonah za Porto odigral 182 tekem v vseh tekmovanjih in dosegel 91 zadetkov. Za Iran je Taremi odigral 85 tekem, na katerih je 50-krat zatresel mrežo.

Immobile po novem pri Bešiktašu

Italijanski nogometni napadalec Ciro Immobile bo po novem igral v Turčiji. Iz rimskega Lazia, kjer je na 340 tekmah dosegel 207 golov, je prestopil k Bešiktašu, je potrdil klub iz Istanbula. "Dosegli smo dogovor z igralcem za dve sezoni. Prejemal bo letno šest milijonov evrov neto," je zapisal turški klub.

Štiriintridesetletni Italijan je Lazio zapustil po osmih letih kot najboljši strelec v zgodovini kluba, v sezoni 2019/20 jih je v ligi dosegel 36. V zadnji sezoni pa je dosegel le sedem golov, ni dobil niti mesta v reprezentanci za letošnje evropsko prvenstvo. Za izbrano vrsto je sicer zbral 57 tekem in 17 golov.

Preberite še:

Koper Bonifika
Sportal Koper okrepil napad, spremembe pri italijanskih velikanih
Mateo Karamatić
Sportal Brkić enajsta okrepitev Nafte, Karamatić zapušča Olimpijo
NK Domžale Luka Topalović
Sportal Milijonski posel Domžal: Topalović prestopil v Inter
Michael Olise
Sportal Tretja okrepitev za Bayern Francoz, ki je igral v Angliji
Ne spreglejte