Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2024,
22.00

Osveženo pred

6 dni, 18 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

1. SNL NK Olimpija NK Olimpija Mateo Karamatić nogometna tržnica Dragan Brkić NK Nafta Lendava

Torek, 9. 7. 2024, 22.00

6 dni, 18 ur

Nogometna tržnica, 9. julij

Brkić enajsta okrepitev Nafte, Karamatić zapušča Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
Nafta Lendava | Pri Nafti so predstavili novo okrepitev. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Pri Nafti so predstavili novo okrepitev.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Novopečeni slovenski nogometni prvoligaš Nafta 1903 iz Lendave je predstavil še enajsto poletno okrepitev. Ekipi se je pridružil Dragan Brkić. O odhodu pa poročajo iz Stožic. Po 47 nastopih Olimpijo zapušča osrednji branilec Mateo Karamatić, ki bo kariero nadaljeval v Avstriji pri Hartbergu.

NK Domžale Luka Topalović
Sportal Milijonski posel Domžal: Topalović prestopil v Inter

Dragan Brkić je v Karlsruheju v Nemčiji rojeni 23-letni napadalno usmerjeni vezist, ki je sicer stari znanec našega lendavskega občinstva. Preden je podpisal za Gorico, je namreč igral tudi za našo Nafto. Pred tem se je v Sloveniji dokazoval tudi pri Rudarju iz Velenja in v Brežicah, skupno pa je na slovenskih zelenicah doslej zbral 65 nastopov, na katerih se je med strelce vpisal 10-krat, so zapisali pri Nafti.

Pred njim so v Nafto prišli še Zoran Lesjak (ZTE), Haris Kadrić (Gorica), Luka Božičković (Sloga Doboj), Tom Kljun (Aluminij), Luka Dumančić (Solin), Darko Hrka (Gorica), Rok Pirtovšek (Rogaška), Amadej Marinič (Gorica), Szabolcs Szalay (ZTE) in Zsombor Senko (ZTE). Po koncu prejšnje sezone pa so sledili tudi številni odhodi, me drugimi so odšli Stjepan Oštrek, Mitja Novinić, Toni Lun Bončina, Mihael Rebernik, Blaž Urh, Rok Erniša, Ervin Nemeth, Oliver Dinnyes, Matic Paljk, Josip Vuica, Žan Bešir, Žan Kumer in drugi.

Olimpijo zapušča Karamatić

Pavlinov Nottingham z novo okrepitvijo

Angleški nogometni prvoligaš Nottingham Forest, pri katerem bo po novem kot tehnični direktor deloval nekdanji slovenski reprezentant Miran Pavlin, je pripeljal četrto poletno okrepitev. Iz Corinthiansa je prišel vratar Carlos Miguel, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Vratar Carlos Miguel je novi član Pavlinovega Nottingham Foresta. | Foto: Guliverimage Vratar Carlos Miguel je novi član Pavlinovega Nottingham Foresta. Foto: Guliverimage

Petindvajsetletnik, ki še čaka delovno dovoljenje, je podpisal štiriletno pogodbo. Za Corinthians je na 25 tekmah 14-krat ohranil mrežo nedotaknjeno. "Zelo sem vesel, da sem se pridružil klubu. Že to, ko vidiš stadion in začutiš energijo, te navda s pričakovanjem. Komaj čakam, da bom zaigral. Moj cilj je postati pomemben član ekipe. Hočem mesto v muzeju," je Miguel dejal za klubsko spletno stran.

Ekipo Nuna Espirita Santa so pred Miguelom okrepili Eric da Silva Moreira, Marko Stamenić in Elliot Anderson.

Kean odslej za Fiorentino

Italijanski napadalec Moise Kean bo v prihodnje igral za italijanskega nogometnega prvoligaša Fiorentino. Firenški klub je Keana odkupil od torinskega Juventusa za 13 milijonov evrov, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Moise Kean se iz Juventusa seli v Fiorentino. | Foto: Guliverimage Moise Kean se iz Juventusa seli v Fiorentino. Foto: Guliverimage

Štiriindvajsetletnik je za Juventus igral od avgusta 2021, v torinskem klubu je tudi začel poklicno pot. Zatem pa je bil še član Verone, Evertona in Paris Saint-Germaina.

Michael Olise
Sportal Tretja okrepitev za Bayern Francoz, ki je igral v Angliji
NK Celje prvaki pokal
Sportal Celjani zaostrili konkurenco v obrambi
Ne spreglejte