Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 7. 2024,
21.00

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

nemško prvenstvo francosko prvenstvo Bundesliga Ligue 1 Lyon Bayern München Michael Olise nogometna tržnica

Nedelja, 7. 7. 2024, 21.00

1 teden, 1 dan

Nogometna tržnica, 7. julij

Tretja okrepitev za Bayern Francoz, ki je igral v Angliji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19
Michael Olise | Michael Olise | Foto Guliverimage

Michael Olise

Foto: Guliverimage

Francoski nogometaš Michael Olise je nova okrepitev nemškega velikana Bayerna. Za 22-letnika, ki je bil nazadnje član angleškega Crystal Palacea, bodo 33-kratni nemški prvaki odšteli 60 milijonov evrov. Ganski napadalec Ernest Nuamah pa je iz belgijskega kluba Molenbeek za 28,5 milijona evrov prestopil k Lyonu. Podpisal je štiriletno pogodbo.

Bradley M'Bondo (št. 18)
Sportal Francoz nova okrepitev Maribora, Brnić v Celje

Znesek, ki ga navaja Bil, bi lahko z določenimi bonusi še narasel. Michael Olise je z münchenskim Bayernom podpisal pogodbo do konca sezone 2028/29. "Olise je igralec, ki lahko napravi razliko. Vzbudil je ogromno zanimanja zaradi svojega sloga igre. V ekipi si želimo novo energijo, novih idej, to nam lahko prinese igralec, kot je Michael," je v izjavi dejal športni direktor Bayerna Max Eberl.

Olise je poklicno pot začel pri Readingu in se pred tremi leti preselil k Crystal Palaceu. Med angleško elito je odigral 82 tekem in se podpisal pod 14 golov ter 22 podaj. Za francosko mladinsko reprezentanco je zbral sedem nastopov. Za člansko zasedbo galskih petelinov še ni zaigral.

Bayern, ki ga bo v prihodnji sezoni vodil Belgijec Vincent Kompany, se je pred tem okrepil tudi tudi z japonskim branilcem Hirokijem Itom, ki je prišel iz Stuttgarta, in Špancem Bryanom Zaragozo. Bavarci so še blizu podpisu pogodbe s portugalskim reprezentantom Joaom Palhinho iz Fulhama. Prestop naj bi bil vreden 46 milijonov evrov.

Lyon zapravil že vek kot 110 milijonov

Ernest Nuamah je v prejšnji sezoni v Lyonu igral kot posojen igralec. Med januarjem 2022 in avgustom 2023 je igral v Nordsjaellandu na Danskem in na 49 tekmah dosegel 20 golov. Lyon, ki je bil omejen z obsegom plač za igralce, si je Nuamaha zagotovil tako, da je lani za 25 milijonov evrov dosegel njegov prestop v Molenbeek, ta pa je Ganca takoj posodil Lyonu.

Od začetka prestopnega roka je Lyon porabil več kot 110 milijonov evrov za nakupe igralcev, vključno z Orelom Mangalo in Saidom Benrahmo ter podpisu pogodb z Mousso Niakhatejem (Nottingham Forest) in Abnerjem Viniciusom (Betis).

NK Celje prvaki pokal
Sportal Celjani zaostrili konkurenco v obrambi
Ne spreglejte