Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 7. 2024,
20.05

Osveženo pred

2 dneva, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Prva liga Telemach NK Maribor NK Maribor nogometna tržnica

Torek, 2. 7. 2024, 20.05

2 dneva, 2 uri

Nogometna tržnica, 2. julij

Francoz nova okrepitev Maribora, Brnić v Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Bradley M'Bondo (št. 18) | Bradley M'Bondo (desno) je okrepil Maribor. | Foto Guliverimage

Bradley M'Bondo (desno) je okrepil Maribor.

Foto: Guliverimage

Nogometni klub Maribor se je pred novo sezono okrepil z 22-letnim branilcem Bradleyem M'Bondojem. Nogometaš s francoskim potnim listom je s klubom iz Ljudskega vrta podpisal pogodbo do leta 2026 z možnostjo enoletnega podaljšanja.

"Zelo sem vesel, da sem tukaj, saj so me vsi zelo lepo sprejeli. Verjamem, da je prihod v Maribor prava poteza. Z novim klubom želim osvojiti kar največ lovorik," je za klubsko spletno stran povedal M'Bondo. Dodal je še, da si želi, da bi skupaj s soigralci prišli čim dlje v evropskih pokalih in v letošnji sezoni vrnili naslov državnega prvaka v štajersko prestolnico.

"Potrebovali smo novo rešitev pri zapolnitvi vrzeli na štoperskih položajih. Bradley M'Bondo ima značilnosti, ki smo jih iskali. Je tehnično na ustrezni ravni, z zanimivo dinamiko v igri. Zelo sem vesel, da smo v prestopnem roku uspeli zadržati ogrodje ekipe, zato zdaj samo še dodajamo, kar si želimo dodati," je dejal športni direktor Marko Šuler.

Omenjeni nogometaš je bil večino svoje dosedanje kariere član Niorta, za katerega je igral v drugi in tretji francoski ligi. Vijoličastim se je pridružil kot prost igralec.

Mariborčani bodo državno prvenstvo začeli 20. julija, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili Domžale. Še prej pa jih 11. in 18. julija čakata prva in povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti bolgarskemu Botevu iz Plovdiva.

Brnić se vrača na slovenske zelenice

Nogometni klub Celje se je z Olympiacosom dogovoril za posojo Ivana Brnića do konca sezone 2024/25. Klub si je ob tem tudi zagotovil možnost odkupa.

22-letni Splitčan je slovenski nogometni javnosti dobro poznano ime, saj je v Prvi ligi Telemach pustil odličen vtis. V sezoni 2022/23 in uvodu sezone 2023/24 je za Maribor nastopil na 53 tekmah ter dosegel 10 zadetkov in prispeval 15 asistenc. S svojo hitrostjo za nasprotnikovo obrambo izjemno nevarni krilni napadalec si je s svojimi predstavami v slovenskem državnem prvenstvu prislužil prestop v grški Olympiacos, za katerega je nastopil na 11 obračunih (4 prva ekipa, 7 druga ekipa). Pred prihodom v Slovenijo je Brnić nastopal za Dugopolje (26 tekem - 11 zadetkov, 6 asistenc) in splitski Hajduk, kjer je tudi začel svojo pot v članskem nogometu. Za prvo in drugo ekipo ponosa Dalmacije je novopečeni Grof zbral 37 nastopov. 

"Občutki ob prihodu v Celje so odlični. Vem, v kakšen klub prihajam in kakšni so cilji. Velik del pri moji odločitvi za vrnitev v Slovenijo je odigralo dejstvo, da ligo že dodobra poznam in da prihajam v ekipo, ki jo tvorijo kvalitetni nogometaši, ki jih vodi trener, s katerim sem že sodeloval. Idealna priložnost, da lahko znova pokažem, česa sem sposoben. Celje raste iz sezone v sezono. Lani je ekipa prišla na vrh in tam jo želimo zadržati. Pomagati želim pri ponavljanju uspehov. Navijači lahko od mene pričakujejo delovnega nogometaša, ki bo vedno naredil vse za uspeh ekipe," je Brnić dejal za spletno stran državnih prvakov.

Chelsea pripeljal nogometaša Leicesterja Dewsbury-Halla

Angleški nogometni prvoligaš Chelsea je v svoje vrste zvabil angleškega nogometaša Kiernana Dewsbury-Halla, ki se je po poročanju tamkajšnjih medijev v London za 30 milijonov funtov oziroma 35 milijonov evrov preselil iz povratnika v premier league Leicester Cityja. Petindvajsetletnik je s klubom iz Londona podpisal šestletno pogodbo, njegova selitev na Stamford Bridge pa pomeni, da bo ponovno združil moči z nekdanjim trenerjem Enzom Maresco, ki je pred tem prav tako prišel iz Leicesterja, s katerim sta sodelovala lansko sezono v drugi ligi.

Dewsbury-Hall je večino svoje kariere preživel pri Leicesterju. Medtem ko je bil še član ekipe do 21 let je bil posojen Blackpoolu in Lutonu, od 2021 je del članskega moštva. Za Leicester je zbral 120 nastopov in dosegel 17 zadetkov, 12 od teh v lanski sezoni v drugi angleški ligi, kjer si je Leicester priigral povratek med elito.

Bede Osuji
Sportal Novi kadrovski premiki v Kopru, pa tudi v Bravu in Nafti
Jahnoah Markelo
Sportal Jahnoah Markelo nova pridobitev Celjanov
Ne spreglejte