Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2024,
15.41

Osveženo pred

5 dni, 22 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Roma Enzo Le Fee Irska Heimir Hallgrimsson Khephren Thuram Leonardo Spinazzola Nikola Burić NK Koper Juventus Napoli nogometna tržnica

Sreda, 10. 7. 2024, 15.41

5 dni, 22 ur

Nogometna tržnica, 10. julij

Koper okrepil napad, spremembe pri italijanskih velikanih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Koper Bonifika | Na Bonifiko prihaja Nikola Burić. | Foto Vid Ponikvar

Na Bonifiko prihaja Nikola Burić.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni prvoligaš Koper je potrdil novo okrepitev v napadu. Kot so zapisali Koprčani, je dveletno pogodbo podpisal Nikola Burić. Sedemindvajsetletni Hrvat je bil nazadnje član tretjeligaša Legnago Salus. Italijanski nogometni prvoligaš Napoli pa je uradno potrdil prihod branilca Leonarda Spinazzole, ki je nazadnje igral za tekmeca iz elitne italijanske lige Romo.

Koper okrepil napad

Slovenski nogometni prvoligaš Koper je potrdil novo okrepitev v napadu. Kot so zapisali Koprčani, je dveletno pogodbo podpisal Nikola Burić. Sedemindvajsetletni Hrvat je bil nazadnje član tretjeligaša Legnago Salus.

Koprčani so poleti dodobra spremenili ekipo, prišli so Metod Jurhar, Sandro Jovanović, Luka Baš, Veljko Mijailović, Dominik Kovačić in Felipe Curcio.

Odšli pa so Matej Palčič, ki je končal kariero, Michael Pavlović, Kevin Čustović, Tino Blaž Lauš, Deni Jurić, Bede Amarachi Osuji, Franjo Prce, Karlo Bručić, Tim Kruljac in Luka Vešner Tičić.

Koper bo novo sezoni v Prvi ligi Telemach začel 20. julija z gostovanjem pri Radomljah.

Napoli pripeljal Spinazzolo, Juventus tik pred podpisom s Thuramom

Italijanski nogometni prvoligaš Napoli je uradno potrdil prihod branilca Leonarda Spinazzole, ki je nazadnje igral za tekmeca iz elitne italijanske lige Romo.

Napoli je uradno potrdil prihod branilca Leonarda Spinazzole. | Foto: Guliverimage Napoli je uradno potrdil prihod branilca Leonarda Spinazzole. Foto: Guliverimage

Enaintridesetletnik, ki ima 24 nastopov za reprezentanco, je bil del ekipe, ki je osvojila naslov evropskega prvaka 2020. Takrat je bil tudi v najboljši postavi prvenstva.

Spinazzolo zdaj čaka delo pod vodstvom trenerja Antonia Conteja. Levi bočni branilec je zadnjih pet sezon igral za Romo, poklicno pot pa je začel pri Juventusu.

Napoli je obrambo še dodatno okrepil, nov član je 22-letni Španec Rafa Marin, ki je prišel iz madridskega Reala za 12 milijonov evrov, v prejšnji sezoni je kot posojen nogometaš igral za Alaves.

Juventus pa je podpisal petletno pogodbo s francoskim vezistom Khephrenom Thuramom, za katerega bo francoskemu prvoligašu iz Nice plačal približno 20 milijonov evrov.

Torinčani, ki jih bo po novem vodil Thiago Motta, so doslej pripeljali Douglasa Luiza iz Aston Ville ter Micheleja Di Gregoria iz Monze, želijo pa si okrepiti še položaj napadalno usmerjenega vezista, krilnega igralca in srednjega branilca.

Le Fee novi vezist Rome

Italijanski nogometni prvoligaš Roma je potrdil prihod novega vezista. Iz francoskega Rennesa so Rimljani za 23 milijonov evrov pripeljali 24-letnega Enza Le Feeja.

Le Fee, ki ga v Rimu cenijo zaradi pregleda nad igro, dinamičnosti in sposobnosti pri prekinitvah, je poklicno pot začel pri Lorientu, od tam je lani poleti prestopil v Rennes za 20 milijonov evrov.

Heimir Hallgrimsson | Foto: Reuters Heimir Hallgrimsson Foto: Reuters Islandec selektor irskih nogometašev

Islandski strokovnjak Heimir Hallgrimsson je novi selektor irske nogometne reprezentance, je sporočila irska nogometna zveza in dodala, da je 57-letnik podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja, če Irsko popelje na svetovno prvenstvo 2026.

Irci so bili nazadnje na velikem tekmovanju leta 2016 na evropskem prvenstvu, takrat jih je izločila Francija v osmini finala. Na SP niso igrali vse od leta 2002.

Islandec, ki je doslej vodil domačo vrsto (2013-2018) in jamajško (2022-2024), bo na irski klopi debitiral 7. septembra, ko bodo v Dublinu gostovali Angleži v prvem krogu lige B lige narodov. V isti skupini so še Grki in Finci.

Preberite še:

Thomas Müller
Sportal Müller končal reprezentančno pot, Neuer še razmišlja
Nogomet splošna, Športni park Lendava
Sportal Nemškim nogometašicam za zlato na OI 20.000 evrov nagrade
Lamine Yamal
Sportal Fotografije Messija in dojenčka Yamala obnorele svet
Ne spreglejte