Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 7. 2022,
18.28

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Leeds United nogometna tržnica Barcelona Raphinha

Sreda, 13. 7. 2022, 18.28

1 leto, 9 mesecev

Nogometna tržnica, 13. julij

Vesele novice iz Mure in Radomelj, Sterling že član Chelseaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Raheem Sterling | Raheem Sterling je že član londonskega Chelseaja. | Foto Reuters

Raheem Sterling je že član londonskega Chelseaja.

Foto: Reuters

Na nogometni tržnici je še naprej pestro. Kdo se seli, kdo ostaja, kdo išče klub?

David Sualehe Olimpija
Sportal Olimpija še eno okrepitev našla na Portugalskem, Bologna pritiska na Iličića

Sterling že član Chelseaja

27-letni angleški reprezentant, sicer na Jamajki rojeni vezist, Raheem Sterling, po sedmih sezonah zapušča Manchester City. "Sedem let, enajst večjih lovorik in za celo življenje spominov," je naslov njegove izjave, ki jo je v javnost poslal danes. "V City sem prišel kot 20-letnik, odhajam kot moški. Hvaležen sem za neskončno podporo, bilo mi je v čast nositi dres Manchester Cityja," je ob slovesu še zapisal nogometaš, ki je za sinjemodre v sedmih sezonah odigral 225 tekem in dosegel 91 golov. 

Zdaj se seli v London, sklenil je  petletno pogodbo, v nedeljo pa je že opravil zdravniški pregled. Po poročanju angleških medijev je Chelsea za prestop Sterlinga Cityju plačal "okoli 50 milijonov funtov".

Tio Cipot pri Muri do 2026

Tio Cipot, otrok nogometnega prvoligaša iz Murske Sobote, je danes podaljšal pogodbo z Muro do leta 2026, je na spletni strani zapisala ekipa iz Prekmurja.  Devetnajstletni Cipot je dan pred povratno tekmo v prvem kvalifikacijskem krogu konferenčne lige z moldavsko ekipo Sfintul podaljšal zvestobo Muri, ki je njegova ekipa že od otroštva, kljub svoji mladosti pa vztrajno nabira minute v prvoligaškem nogometu.

Tio Cipt (desno ) ostaja član Mure do 2026. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tio Cipt (desno ) ostaja član Mure do 2026. Foto: Grega Valančič/Sportida

Doslej je dres Mure v Prvi ligi Telemach oblekel na 26 tekmah in ob tem dosegel dva gola, uspešen pa je bil tudi minuli četrtek, ko je zabil enega od dveh golov za zmago v Kišinjovu. Tudi evropska tekmovanja mu niso tuja, saj je v minuli sezoni dobil priložnost v kvalifikacijah za ligo prvakov, dvakrat pa je zaigral tudi na tekmah skupinskega dela v konferenčni ligi, poroča STA.

"Mura je moj klub in vesel sem, da sem danes podaljšal pogodbo. V tem klubu sem zrasel in se razvijal skozi leta, naposled pa prišel do tega, o čemer sem sanjal, do igranja v članski konkurenci pred polno Fazanerijo. Zadovoljen sem, da bomo s klubom nadaljevali po skupni poti in verjamem, da se bomo v prihodnjih letih veselili novih uspehov," je po podaljšanju pogodbe dejal Cipot.

Zeljković prva okrepitev Sežancev

Slovenski nogometaš Aleksandar Zeljković je prva poletna okrepitev CB24 Tabora Sežane, je klub sporočil na družbenih omrežjih. Triindvajsetletni osrednji branilec se h Kraševcem seli iz vrst Beltincev.

Zeljković je v drugi ligi zbral 39 nastopov in dosegel šest golov. V Sežani se je 23-letnik pridružil svojemu bratu Adrianu, ki je pred dnevi podaljšal zvestobo lani devetouvrščeni ekipi prve lige Telemach.

"Zelo sem vesel, da sem tukaj. V klubu so me dobro sprejeli, počutim se odlično in obljubljam, da bom na terenu v vsakem trenutku dal vse od sebe. Verjamem, da bo naša skupna pot uspešna. Res sem vesel, da sem tukaj," je po poročanju STA dejal Zeljković.

Özil zamenjal klub v Istanbulu

Nemški nogometaš Mesut Özil je danes sporazumno prekinil pogodbo s Fenerbahčejem in pol ure kasneje podpisal pogodbo z mestnim tekmecem Basaksehirjem, je klub iz Istanbula sporočil na družbenih omrežjih. Triintridesetletni nekdanji nemški reprezentant zadnje štiri mesece ni bil del zasedbe Fenerbahčeja, potem ko ga je vodstvo kaznovalo zaradi javnosti neznanih razlogov, poroča STA.

Mesut Özil je prekinil pogodbo s Fenerbahčejem in pol ure kasneje podpisal z mestnim tekmecem Basaksehirjem. | Foto: Reuters Mesut Özil je prekinil pogodbo s Fenerbahčejem in pol ure kasneje podpisal z mestnim tekmecem Basaksehirjem. Foto: Reuters

Po prihodu portugalskega stratega Jorgeja Jesusa na klop kultnega turškega kluba, je tudi za novo sezono ostal brez mesta v prvi ekipi, danes pa se je z vodstvom kluba dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe, ki bi mu sicer potekla po koncu sezone 2023/24.

Özil se je Fenerbahčeju pridružil januarja 2021 in v tem času odigral 37 tekem ter zabil devet golov. Pred tem je zastopal barve Arsenala, Reala Madrida, Werderja iz Bremna in Schalkeja. V poklicni karieri je zbral 597 nastopov in dosegel 96 golov ter prispeval še 219 asistenc.

Za nemško reprezentanco je nazadnje igral na svetovnem prvenstvu v Rusiji 2018, na 92 tekmah je dosegel 23 golov.

Nov nogometni obraz v Radomljah

Osemindvajsetletni bočni branilec iz Bosne in Hercegovine Stipo Marković je najnovejša okrepitev nogometnega prvoligaša iz Radomelj, je danes na spletni strani zapisal klub iz osrednje Slovenije.

V Kiseljaku rojeni nogometaš je zadnji dve sezoni igral na Hrvaškem, kjer je sprva leto in pol branil barve zagrebške Lokomotive, pred prihodom v Radomlje pa je igral še za Rudeš, piše STA.

Raphinha se seli v Barcelono. | Foto: Reuters Raphinha se seli v Barcelono. Foto: Reuters

Konec sage: Barcelona in Leeds dosegla dogovor

"Barcelona in Leeds United Football Club sta dosegla načelni dogovor o prestopu Raphaela Diasa Bellolija - Raphinhe," so zapisali na uradni strani katalonskega kluba in dodali, da mora 25-letnik najprej opraviti zdravniški pregled. Saga okoli prestopa Brazilca je tako skoraj pri koncu. 

Že lep čas je bilo jasno, da si Raphinha želi zaigrati v večjem klubu in da se mu bo želja uresničila. Ob Barceloni naj bi bil resno v igri še Chelsea, a če bo uspešno prestal zdravniške preglede, ga bomo v prihodnjih letih spremljali v dresu Kataloncev. Po pisanju Marce ga bo nosil vsaj do junija leta 2027.

Barcelona naj bi Leedsu za krilnega napadalca poslala dobrih 55 milijonov evrov vredno ponudbo, ki bi z vsemi dodatki lahko zrasla do okoli 70 milijonov evrov.

Raheem Sterling
Sportal Raheem Sterling naj bi Manchester City zamenjal za Chelsea
Erik Ten Hag
Sportal Nov preobrat: "Cristiano Ronaldo mi ni nikoli dejal, da si želi oditi"
Wayne Rooney
Sportal Wayne Rooney ima novo službo, Francoz tudi uradno v Juventus
Alexia Putellas
Sportal Najboljša nogometašica na svetu bo izpustila celotno prihajajočo sezono
Ne spreglejte