Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 7. 2022,
18.20

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

1

Natisni članek

Josip Iličić Barcelona Raphinha NK Olimpija NK Olimpija Žan Zaletel Melbourne Victory Nani nogometna tržnica

Torek, 12. 7. 2022, 18.20

1 leto, 9 mesecev

nogometna tržnica, 12. julij

Olimpija še eno okrepitev našla na Portugalskem, Bologna pritiska na Iličića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

1

David Sualehe Olimpija | To je novi portugalski član Olimpije David Sualehe. | Foto NK Olimpija Ljubljana

To je novi portugalski član Olimpije David Sualehe.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Na nogometni tržnici je še naprej pestro. Kdo se seli, kdo ostaja, kdo išče klub?

Erik Ten Hag
Sportal Nov preobrat: "Cristiano Ronaldo mi ni nikoli dejal, da si želi oditi"
Wayne Rooney
Sportal Wayne Rooney ima novo službo, Francoz tudi uradno v Juventus

Olimpiji se je priključil David de Senna Fernandes Sualehe, levi bočni branilec iz Portugalske, ki je podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dodatno sezono. Leta 1997 rojeni nogometaš, ki ima tudi potni list Mozambika, je nazadnje igral za klub Pacos de Ferreira. V pretekli sezoni je bil posojen klubu Academica de Coimbra, pred tem se je dokazoval tudi pri Portu, kjer je bil član ekipe B, Sportingu iz Lizbone, kjer je prav tako igral za rezervno moštvo, Vitorii Guimaraes in Farenseju. V svoji profesionalni karieri je 25-letni David Sualehe, ki prihaja iz Porta, odigral 108 tekem, večino nastopov je zbral v portugalski drugi ligi. 

Tako kot Samuel Pedro tudi David Sualehe novim soigralcem še ne bo mogel pomagati na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo.

Zgodba Raphinha dobiva epilog

Že dlje časa je jasno, da bo brazilski nogometaš Raphinha zapustil vrste Leedsa in okrepil drug evropski klub. Po poročanju španskih medijev, naj bi Brazilec za svoj naslednji klub izbral Barcelono.  Katalonci so tudi uradno poslali ponudbo, ki je pri Leedsu ne nameravajo zavrniti, gre za 58-milijonsko ponudbo, ki bi z vsemi dodatki lahko nanesla vse do 68 milijonov v blagajno Angležev. 

Barcelona pa ni edini klub, ki se je zagrel za 25-letnega Brazilca. Leeds naj bi prejel celo višjo vsoto od londonskega kluba Chelsea, a naj bi Raphinha pritiskal tako na Barcelono kot tudi na Leeds, da njegov prestop uresničita. Čeprav Katalonci nove okrepitve na levem krilu sicer ne potrebujejo nujno, saj so se dogovorili tudi za podaljšanje pogodbe z Osumnejem Dembelejem, ki je še pred kratkim želel zapustiti vrste katalonskega ponosa, a želi predsednik Barce Joan Laporta kljub vsemu pripeljati Brazilca. 

Pri Leedsu Raphinhe tudi niso vzeli s seboj na pripravljalni turnir v Avstralijo, saj so prepričani, da bo ta v naslednjih dneh okrepil Katalonce. Pri Leedsu naj bi tako le še čakali, da pri Barci uredijo vse potrebne dokumente za registracijo novega igralca.

Bologna si želi Iličića

Josip Iličić | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Josip Iličić Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić, ki blesti v dresu Atalante, naj bi postal glavna tarča trenerja Siniše Mihajlovića na klopi Bologne. Ta naj bi v Slovencu videl kakovostnega napadalca, ki bi ga postavil ob bok Arnautovića. Zapleta pa se pri Iličiću, saj ima ta veljavno pogodbo še eno sezono in naj bi se po poročanju italijanske Gazette želel upokojiti v Atalanti. 

Kljub vsemu mu pri Bologni pripravljajo pogodbo z možnostjo podaljšanja do konca sezone 2024, a naj bi glavno besedo pri morebitnem odhodu imel trener Gasperini, ki bo odločil, ali v Slovencu še vidi pomembnega člena ekipe v prihodnji sezoni. 

Rodrigo ostaja meščan

Rodrigo je podaljšal pogodbo s Citijem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rodrigo je podaljšal pogodbo s Citijem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rodrigo je podaljšal pogodbo z Manchestrom Cityjem za tri leta. Nova pogodba 26-letnika zdaj velja do 30. junija 2027. Vezist se je poleti 2019 pridružil Manchestru iz Atletica Madrida in je v dosedanjih treh sezonah za klub odigral 151 tekem. Z ekipo, ki jo kot trener vodi Pep Guardiola, je Rodrigo v zadnjih dveh letih osvojil naslov angleškega prvaka in dvakrat ligaški pokal (2020, 2021).

"Odkar sem prišel sem, smo bili zelo uspešni, zaradi česar sem zelo ponosen. Toda če sem iskren, sem zaradi tega uspeha postal še bolj lačen. City mi po mojem mnenju ponuja najboljše možnosti za osvajanje trofej, zato sem vesel, da bom tu tudi ostal," je dejal Rodrigo v izjavi za klubsko spletno stran.

Romagnoli odslej za Lazio

Italijanski nogometaš Alessio Romagnoli je okrepil vrste Lazia, je klub sporočil na spletni strani. Sedemindvajsetletni osrednji branilec je po prihodu iz Rome zadnjih sedem let igral za Milan in z rdeče-črnimi tudi osvojil naslov prvaka v minuli sezoni. K Laziu je prišel kot prosti igralec. 

Za Milan je skupaj odigral 247 tekem in se desetkrat vpisal med strelce. V pretekli sezoni je zabeležil 26 nastopov. Poleg Rome je igral tudi za Sampdorio, v poklicni karieri pa je odigral 292 tekem. Z novim delodajalcem iz italijanske prestolnice je sklenil petletno pogodbo.

Romagnoli je 12-krat oblekel tudi dres italijanske reprezentance, zadnji nastop za azzurre pa zabeležil pred dvema letoma.

Zaletel odhaja na Dansko

Žan Zaletel | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Žan Zaletel Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Potem ko sta se osrednji branilec Žan Zaletel in nogometni prvoligaš Celje dogovorila za sporazumen konec pogodbe, je 22-letni nogometaš že sklenil novo. Kariero bo nadaljeval na Danskem pri tamkajšnjem prvoligašu Viborgu, s katerim je sodelovanje sklenil kot prost igralec. Pogodba s Celjem bi mu sicer potekla prihodnje poletje, a se je predčasno dogovoril za odhod iz Celja, s katerim je postal državni prvak v sezoni 2019/20 in zabeležil 136 nastopov ter dosegel šest zadetkov. "Dobrodošli, Zale," so Zaletela pozdravili pri Viborgu, s katerim je branilec podpisal pogodbo do poletja 2025.

"Želel sem si nov izziv v karieri in res sem vesel, da sem ga našel tu. O klubu sem dobil res dober vtis, Viborgova pa je bila najresnejša med ponudbami, ki sem jih imel. Všeč mi je strategija kluba, kjer verjamejo v mlade igralce, hkrati pa imajo privlačen slog igre," je dejal Slovenec za klubsko spletno stran.

Vicko Ševelj okrepil Radomljane

Hrvaški nogometaš Vicko Ševelj je pred začetkom sezone 2022/23 okrepil moštvo Kalcer Radomlje. Enaindvajsetletni desni bočni nogometaš je za Radomlje igral že v spomladanskem delu minule sezone, imel je status posojenega nogometaša Sarajeva. Zdaj pa je postal polnopravni član slovenskega prvoligaša, so v klubu zapisali na spletni strani.

Avstralska liga znova dobila nekoliko bolj zveneče ime

Nani | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nani Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Avstralska nogometna liga je po letu 2012 in Alessandru del Pieru spet dobila nekoliko bolj zveneče ime. Pogodbo z ekipo Melbourne Victory je podpisal 35-letni nekdanji portugalski reprezentant in napadalec Manchester Uniteda Nani, ki v Avstralijo prihaja iz italijanske Venezie, obljubil pa je dveletno zvestobo, poroča agencija AFP.

Nani je United, s katerim je štirikrat osvojil naslov angleškega prvaka, zapustil leta 2015, do odhoda v Benetke pa je igral v ZDA, Španiji in Turčiji. "Veselim se novega zanimivega izziva," je ob podpisu dejal Portugalec, ki je za reprezentanco odigral 116 tekem, leta 2016 je z njo postal tudi evropski prvak.

Prelec Olimpija
Sportal Že tretji Slovenec v Tirolu, razpleta se saga Raphinha
Raheem Sterling
Sportal Raheem Sterling naj bi Manchester City zamenjal za Chelsea
Ne spreglejte