Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2022,
19.01

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Andreas Pereira Juventus Paul Pogba DC United Wayne Rooney nogometna tržnica

Ponedeljek, 11. 7. 2022, 19.01

1 leto, 9 mesecev

Nogometna tržnica, 11. julij

Wayne Rooney ima novo službo, Francoz tudi uradno v Juventus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Wayne Rooney | Wayne Rooney se seli v ZDA. | Foto Reuters

Wayne Rooney se seli v ZDA.

Foto: Reuters

Kaj se danes dogaja na nogometni tržnici? Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Wayne Rooney bo postal trener DC Uniteda v severnoameriški ligi MLS, Paul Pogba pa je tudi uradno podpisal pogodbo z Juventusom.

Pogba uradno v Juventus

Zdaj je tudi uradno: francoski napadalec Paul Pogba bo v prihodnji sezoni dres Manchester Uniteda zamenjal za dres Juventusa, kjer je blestel med letoma 2012 in 2016. Pogba je že v soboto prestal zdravniški pregled, zdaj pa je tudi uradno postal član Juventusa.

Pogba je Manchester United okrepil avgusta leta 2016, ko se je na Otok iz Juventusa preselil za takrat rekordnih nekaj več kot 100 milijonov evrov. Francoz je že pred tem v mlajših kategorijah nosil dres rdečih vragov, nato se je po štirih letih v Italiji znova preselil v Manchester, kjer je za angleške prvoligaše v premier ligi zbral 157 nastopov, na katerih je dosegel 29 golov. Skupno je zaigral na 233 obračunih v vseh tekmovanjih, na katerih pa je vknjižil 39 zadetkov. V prejšnji sezoni je zaradi slabše pripravljenosti igral le na 27 tekmah.

Rooney odhaja čez lužo

Kot poročajo mediji v ZDA in Angliji, bo 36-letni Wayne Rooney nasledil začasnega trenerja Chada Ashtona, ki je šele aprila zamenjal Hernana Losado. Ameriška tiskovna agencija AP je danes zapisala, da je treba razjasniti le še vprašanja glede vizumov. Nekdanji angleški reprezentant in dolgoletni nogometaš Manchester Uniteda je bil v svoji domovini pred tem 17 mesecev glavni trener drugoligaša Derby Countyja. Konec junija je dolgoletni igralec Manchester Uniteda zaprosil Derby za prekinitev pogodbe.

Rooney je proti koncu profesionalne kariere nogometaša v sezoni 2018/19 že igral za DC United, ki je trenutno ekipa z drugim najslabšim izkupičkom točk v ligi MLS.

Pereira iz Uniteda k Fulhamu

Brazilski vezni nogometaš Andreas Pereira zapušča Manchester United in se seli k povratniku v elitno konkurenco Fulhamnu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Šestindvajsetletni Brazilec je s Fulhamom podpisal štiriletno pogodbo, pa navajajo v klubu.

Pereira je v Manchester prišel že leta 2011 pri vsega 15 letih, že pred tem pa je treniral pri nizozemskem PSV Eindhovnu. A v angleški ligi se Pererira doslej nikakor ni znašel, zato je večji del svoje kariere igral kot posojeni nogometaš za Granado, Valencio, rimski Lazio in celo brazilski Flamengo.

Za United pa je na 75 tekmah dosegel štiri gole.

Prestop k Fulhamu je po informacijah medijev vreden 10 milijonov britanskih funtov ali okrog 11,6 milijona evrov.

Preberite še:

Raheem Sterling
Sportal Raheem Sterling naj bi Manchester City zamenjal za Chelsea
Prelec Olimpija
Sportal Že tretji Slovenec v Tirolu, razpleta se saga Raphinha
Pogba Juventus
Sportal Kakšna evforija v Torinu: Pogba na zdravniškem pregledu #video
Ne spreglejte