Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 11. 2020,
22.35

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Matjaž Kek Jan Oblak Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 16. 11. 2020, 22.35

3 leta, 5 mesecev

Jan Oblak odpotoval v Grčijo

Nogometaši že v Atenah, od koder prihajajo dobre novice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Atene, kjer jo v sredo ob 20.45 po slovenskem času čaka zadnja tekma v ligi narodov. Vzdušje je dobro po spodbudni nedeljski predstavi proti Kosovu in zmagi, ki je Slovenijo pripeljala do tega, da ji za prvo mesto v skupini 3 lige C zadošča že neodločen izid.

Slovenski nogometaši ob prihodu v Grčijo:

"Mirno se lahko pripravimo na Grčijo. Vemo, kaj zmoremo. Vemo tudi, kakšna je Grčija na domačem terenu. Ampak razmišljamo predvsem o sebi. Popraviti moramo tisto, kar ni bilo dobro, razmišljati o kakovosti naše igre, o želji in karakterju, ki ga moramo potrditi v sredo," je dejal selektor Matjaž Kek, ki si bo znova želel tolikokrat omenjene nepopustljivost, zbranost, osredotočenost ...

V glavno mesto Grčije je skupaj z reprezentanti, ki so na letalu tudi zapeli današnjemu slavljencu, predsedniku Nogometne zveze Slovenije Radenku Mijatoviću, za 57. rojstni dan, potoval tudi Jan Oblak. Ta zaradi težav z ramo ni branil na nedeljski tekmi s Kosovom.

Jan Oblak
Sportal Selektor pojasnil, zakaj je manjkal Jan Oblak

Grška reprezentanca, evropski prvak leta 2004, v približno 14 mesecih pod vodstvom selektorja Johna van't Schipa in pomočnika Michaela Valkanisa doživlja spremembe. Med drugim je v povprečju štiri leta mlajša, kar naj bi zagotovilo energijo in intenzivnost. Ti dve pa sta nujni za drugi cilj, to je za napadalnejšo ekipo, ki se je že leta drži sloves obrambno naravnane selekcije.

Iz tabora Grčije je pred tekmo s Slovenijo spregovoril pomočnik selektorja Michael Valkanis. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Iz tabora Grčije je pred tekmo s Slovenijo spregovoril pomočnik selektorja Michael Valkanis. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Iz tabora Grčije: To bo za nas finale

"Dosegli smo kar nekaj dobrih rezultatov in pokazali res nekaj dobrih iger, kar je tudi naš glavni cilj. Postajamo ekipa, znana po napadalnem slogu. Tekmeci to lahko vidijo ter se drugače prilagajajo na našo igro. S takšnim načinom lahko dosežemo tisto, kar si želimo," je dejal Valkanis za The World Game.

Ena izmed glavnih želja pa je trenutno osvojitev prvega mesta v skupini s Slovenijo. "To bo res finale za nas. Poskusili bomo končati na vrhu skupine ter se prebiti v višjo ligo," je dodal Valkanis.

Sportal Josip Iličić odprl dušo in napovedal velike stvari

Grčija je v tej ligi narodov na prvi medsebojni tekmi s Slovenijo v Stožicah igrala 0:0, za želeno prvo mesto v skupini pa bo potrebovala zmago. V njen prid govori zgodovina dvobojev s Slovenci, saj ima proti njej dva neodločena izida in tri zmage.

Grki so sicer v nedeljo v gosteh premagali Moldavijo z 2:0, pri čemer sta zadela Kostas Fortunis in Tasos Bakasetas. Sicer pa so začeli v postavi Odiseas Vlahodimos, Kostas Cimikas, Jorgos Dzavelas, Pantelis Hadzidiakos, Haris Mavrias, Andreas Buhalakis, Zeca, Fortunis, Bakasetas, Dimitris Limnios in Vangelis Pavlidis. Zaigrali še Hristos Dzolis, Tasos Hadziovanis, Jorgos Jakumakis in Jorgos Kiriakopulos.

Sportal Črni oblaki nad Oblakovimi. Najprej Jan, zdaj pa še to.
Slovenija Kosovo Jasmin Kurtić
Sportal S čudovitim razlogom poljubil žogo in porušil 18 let star rekord
Josip Iličić
Sportal Kek po jubilejnem podvigu Slovenije razkril največji dobitek #video
Sportal Iličić spomnil na Ačimovića in odprl avtocesto do mesta, ki si ga želimo
Ne spreglejte