Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 12. 2022,
15.46

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

brazilska nogometna reprezentanca hrvaška nogometna reprezentanca Luka Modrić Rodrygo Leonardo Perišić Ivan Perišić Katar 2022 SP 2022 v nogometu Neymar

Sobota, 10. 12. 2022, 15.46

1 leto, 2 meseca

Čustven prizor, ki je obšel svet. Desetletni Hrvat tolažil objokanega Neymarja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Neymar | Neymar je ostal brez polfinalnega nastopa na svetovnem prvenstvu. Načrte mu je prekrižala Hrvaška. | Foto Reuters

Neymar je ostal brez polfinalnega nastopa na svetovnem prvenstvu. Načrte mu je prekrižala Hrvaška.

Foto: Reuters

Brazilski nogometni zvezdniki so bili po šokantnem izpadu proti Hrvaški v četrtfinalu svetovnega prvenstva zelo razočarani. Mnogi niso skrivali solza. Med tistimi, ki jih je nepričakovan neuspeh najbolj prizadel, je bil največji brazilski as Neymar. Ko ga je po tekmi tolažil Leonardo Perišić, desetletni sin hrvaškega reprezentanta Ivana Perišića, je fotografija čustvenega objema brazilskega rekorderja in mladega Hrvata hitro obšla svet.

Francija Katar 2022 Olivier Giroud
Sportal Francozi po novi veliki drami in poslastici končali angleške sanje

Po zgodovinski zmagi Hrvaške nad Brazilijo, s katero so se slovenski sosedi uvrstili med štiri najboljše izbrane vrste na svetu, so zelenico preplavili tudi otroci številnih reprezentantov. Izbranci Zlatka Dalića so preboj v polfinale SP v Katarju proslavljali z družinskimi člani. Na igrišču se je tako znašel tudi Leonardo Perišić, desetletni sin Ivana Perišića, enega izmed najboljših hrvaških nogometašev.

Ko je najstarejši od treh otrok 33-letnega Dalmatinca, enega izmed zgolj štirih nogometašev na svetu, ki so se na zadnjih treh svetovnih prvenstvih vpisali med strelce (poleg njega še prihodnji tekmec Argentinec Lionel Messi, Portugalec Cristiano Ronaldo in Švicar Xherdan Shaqiri), na drugi strani zelenice uzrl objokanega Neymarja, je poskušal pristopiti do njega.

V hrvaškem dresu z očetovo številko 4 in napisom Leo je prišel v neposredno bližino, a ga varnostniki sprva niso hoteli spustiti bližje. Ko je to videl objokani Neymar, jim je dovolil, da mladega Hrvata spustijo bližje.

Leonardo je skušal potolažiti 30-letnega brazilskega napadalca, sledila sta stisk rok in čustven objem, ki sta prek družbenih omrežij zaokrožila po svetu. Leonardo je pred tem spremljal dvoboj na tribunah z mamo Josipo in sestro Manuelo.

Sin hrvaškega nogometaša Tottenhama je tako tolažil največjega brazilskega zvezdnika, ki je ob koncu prvega dela podaljška Selecao popeljal v vodstvo z 1:0. Po atraktivni akciji je mojstrsko zatresel hrvaško mrežo in se na večni lestvici najboljših reprezentančnih strelcev izenačil z legendarnim Pelejem (77 zadetkov).

Brazilski navijači so že proslavljali napredovanje v polfinale, a jim je pred koncem podaljška načrte prekrižal rezervist Bruno Petković. Sledilo je izvajanje enajstmetrovk, kjer je bil Neymar načrtovan kot peti izvajalec, a sploh ni prišel na vrsto, saj so si Hrvati pred tem priigrali odločilno prednost (4:2). Za Brazilce sta enajstmetrovko zapravila Rodrygo in Marquinhos.

Modrić Real
Sportal Mladi brazilski zvezdnik doživlja Modrića kot očeta

Modrić tolažil mladega soigralca

21-letni napadalec madridskega Reala, ki klubskega soigralca Luko Modrića doživlja kot očeta, saj mu ta pri španskem velikanu zelo pomaga z nasveti tako na igrišču kot zunaj njega, ni bil kos pritisku. Hrvaški vratar Dominik Livaković je prebral njegovo namero in ubranil strel z bele točke. Rodrygo po porazu ni skrival solza.

Do njega je pristopil 37-letni hrvaški velemojster Modrić in ga poskušal potolažiti. "Ko sem bil njegovih let, sem tudi sam zapravil enajstmetrovko v četrtfinalu Eura 2008 proti Turčiji. Moramo občudovati njegov pogum in odločnost, da je želel kot prvi izvesti enajstmetrovko. To ga bo v nadaljevanju kariere naredilo močnejšega," mu je dejal hrvaški kapetan, ki ga v torek podobno kot Ivana Perišića in preostale junake ognjenih čaka polfinalni spopad z Argentino. To je še ena južnoameriška velesila, ki je po hudem boju preskočila nizozemsko oviro, pri njej pa kraljuje Modrićev dolgoletni tekmec na el clasicih, 35-letni Lionel Messi.

Lionel Messi gesta ušesa
Sportal Naslajanje Messija pred poraženim Van Gaalom #video
Grant Wahl
Sportal Pretresljiva novica: med poročanjem iz Katarja umrl priznani ameriški novinar
SP 2014 Louis Van Gaal
Sportal Nov odstop: poslavlja se tudi legendarni selektor Nizozemske #video
SP četrtfinale Argentina Nizozemska
Sportal Argentina spet po enajstmetrovkah izločila Nizozemce. Hrvati pa Brazilce.
Hrvaška : Brazilija Katar 2022 Tite
Sportal Brazilci jočejo, selektor Tite se je poslovil #video
SP Hrvaška Brazilija
Sportal Dalić: Pa to je ...  Mi nismo normalni!
Ne spreglejte