Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 12. 2022,
9.14

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

21

Natisni članek

smrt Katar 2022

Sobota, 10. 12. 2022, 9.14

1 leto, 2 meseca

Pretresljiva novica: med poročanjem iz Katarja umrl priznani ameriški novinar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

21

Grant Wahl | Med poročanjem s četrtfinalne tekme med Argentino in Nizozemsko je iz še neznanega razloga umrl priznani ameriški novinar Grant Wahl. Star je bil 48 let. | Foto Guliverimage

Med poročanjem s četrtfinalne tekme med Argentino in Nizozemsko je iz še neznanega razloga umrl priznani ameriški novinar Grant Wahl. Star je bil 48 let.

Foto: Guliverimage

Iz Katarja prihaja pretresljiva novica o nenadni smrti priznanega ameriškega športnega novinarja Granta Wahla, ki je umrl med poročanjem s četrtfinalne tekme med Argentino in Nizozemsko. Njegov brat trdi, da so Granta umorili. Po tem, ko je na začetku prvenstva na stadion želel vstopiti v majici z mavričnim simbolom skupnosti LGBT, je namreč prejemal grožnje s smrtjo. 

Ameriški novinarji, ki so med četrtfinalno tekmo med Argentino in Nizozemsko v novinarski loži na tribuni stadiona Lusail sedeli v bližini 48-letnega Granta Wahla, priznanega športnega novinarja in nogometnega analitika pri CBS Sports, ki ga je na Twitterju spremljalo več več 850 tisoč sledilcev, poročajo, da je bil na tekmi dobre volje, da pa je v trenutku, ko so nogometaši na igrišču začeli izvajati enajstmetrovke, vstal in se zgrudil na tla.

Kljub hitremu prihodu zdravniške službe mu ni bilo več mogoče pomagati. Wall Street Journal piše, da je Wahl očitno doživel srčni napad.

Brat trdi, da je bil Grant Wahl umorjen

Njegov brat Eric Wahl je v objavi na družbenih omrežjih izrazil svoje prepričanje, da je bil Grant umorjen. Grant Wahl je širšo javnost letos nase opozoril z objavo tvita, v katerem je sporočil, da ga zaradi majice z motivom mavrice, ki je simbol skupnosti LGBT, varnostniki niso spustili na stadion v Katarju. Kot je razkril njegov brat, so mu po tem incidentu grozili s smrtjo, zato je prepričan, da je bil Grant žrtev umora. 

Zaradi slabega počutja je poiskal zdravniško pomoč

Čeprav ameriški novinarji poročajo, da se je Wahl na tekmi četrtfinala dobro počutil, pa je sam še v ponedeljek na svoji spletni strani zapisal, da je zaradi slabega počutja obiskal kliniko v Katarju.

"Moje telo se je končno zlomilo. Trije tedni s pomanjkanjem spanja, ogromno stresa in dela ti to lahko povzročijo," je zapisal. "To, kar je bil zadnjih deset dni prehlad, se je na večer tekme med ZDA in Nizozemsko spremenilo v nekaj precej hujšega. Čutil sem velik pritisk in nelagodje v predelu prsnega koša," je še zapisal. Dodal je, da je bil njegov test na covid-19 negativen, da pa je zaradi opisanih simptomov poiskal pomoč zdravnika. 

"Obiskal sem kliniko znotraj medijskega središča in izvedel, da imam najverjetneje bronhitis. Zdravnik mi je predpisal antibiotike in sirup proti kašlju in že po nekaj urah se počutim precej bolje. Ampak še vedno ne povsem v redu," je še zapisal v ponedeljkovi objavi.  

Žena Granta Wahla je v popolnem šoku:

Pretreseni tudi pri ameriški nogometni zvezi 

Novico o smrti priznanega novinarja, ki je poročal že s svojega osmega svetovnega nogometnega prvenstva, so objavili tudi pri ameriški nogometni zvezi. "Celotna ameriška nogometna družina je povsem zlomljena ob novici, da smo izgubili Granta Wahla. Zahvaljujemo se mu za njegovo veliko predanost in vpliv na našo igro. Njegovo pisanje in zgodbe, ki jih je pripovedoval, bodo živele naprej," so še zapisali.

Grant Wahl se je leta 1996 pridružil Sports Illustrated, takrat premierni ameriški športni publikaciji, da bi poročal o nogometu. Pri reviji je ostal do leta 2020, leto kasneje pa se je pridružil mreži CBS Sports, za katero je pokrival petkovo tekmo med Argentino in Nizozemsko na stadionu Lusail, poroča STA.

Sodeloval je tudi s Fox Sports. Bil je tudi avtor uspešnice The Beckham Experiment (2009), v kateri je osvetlil prestop angleškega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama v LA Galaxy.

Preberite še:

SP 2014 Louis Van Gaal
Sportal Nov odstop: poslavlja se tudi legendarni selektor Nizozemske #video
Francija Katar 2022 Olivier Giroud
Sportal Francozi po novi veliki drami in poslastici končali angleške sanje
SP četrtfinale Argentina Nizozemska
Sportal Argentina spet po enajstmetrovkah izločila Nizozemce. Hrvati pa Brazilce.
Hrvaška : Brazilija Katar 2022 Tite
Sportal Brazilci jočejo, selektor Tite se je poslovil #video
SP Hrvaška Brazilija
Sportal Dalić: Pa to je ...  Mi nismo normalni!

Ne spreglejte