Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2024,
21.45

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Stuttgart RB Leipzig Benjamin Šeško Benjamin Šeško Kevin Kampl Bayern München Bayer Leverkusen nemško prvenstvo Bundesliga

Nedelja, 10. 3. 2024, 21.45

1 mesec, 2 tedna

Nemško prvenstvo, 25. krog

Vodilni na strelsko rapsodijo Bayerna odgovorili z zanesljivo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
bayer Leverkusen | Bayer Leverkusen si je spet na široko odprl vrata do prvega naslova v bundesligi. | Foto Reuters

Bayer Leverkusen si je spet na široko odprl vrata do prvega naslova v bundesligi.

Foto: Reuters

V 25. krogu nemške bundeslige je vodilni Bayer Leverkusen doma z 2.0 premagal Wolfsburg in prednost pred Bayernom znova povišal na deset točk. Bavarci so v soboto na krilih hat-tricka prvega strelca lige Harryja Kana s kar 8:1 odpihnili Mainz. Do novih treh točk je prišel tudi RB Leipzig, ki je po izpadu iz lige prvakov, tokrat z 2:0 ugnal zadnjeuvrščeni Darmstadt. Slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško je v igro vstopil v 77. minuti, ko je igrišče med drugim zapustil tudi član prve enajsterice Kevin Kampl. Borussia Dortmund je z 2:1 zmagala na gostovanju pri Werderju iz Bremna. Tretji Stuttgart, ki je podaljšal pogodbo s trenerjem Sebastianom Hoenessom, je v petek z 2:0 premagal Union Berlin. 

Liga Europa: Sparta - Liverpool
Sportal Liverpool napolnil mrežo Sparte, prvak Azerbajdžana neodločeno z Bayerjem

Bayer je na obračunu s 13. Wolfsburgom izkoristil priložnost, da prednost pred prvim zasledovalcem poviša na deset točk. Zasedba Xabija Alonsa je v tej sezoni še brez poraza, na današnjem srečanju pa je niz neporaženosti v tej sezoni podaljša že na 35 tekem. Pot do novih treh točk je v prvem polčasu tlakoval Nathan Tella v 37. minuti, delo pa je Bayerju olajšal še Moritz Jenz, ki je že po pol ure igre dobil drugi rumeni karton. Z igralcem več je Leverkusen dokončno potopil Wolfsburg z zadetkom Floraina Wirtza v 86.

Strelska toča Bayerna

Bayern se je na domači Allianz Areni znesel nad Mainzem. Bavarci so zmagali s kar 8:1 in se utrdili na drugem mestu. Pod hat-trick se je podpisal Harry Kane, ki je v 13. minuti začel strelski pohod Bayerna, zatem je zadel še za 3:1 in končnih 7:1, skupno pa je v tej sezoni bundeslige že pri 30 zadetkih. Na kar štirih tekmah v sezoni se je podpisal pod hat-trick, hkrati je postal prvi igralec s 30 zadetki v elitni nemški ligi v svoji prvi sezoni po Uweju Seelerju iz 1963/64.

Harry Kane je v tej sezoni že pri 30 zadetkih. | Foto: Reuters Harry Kane je v tej sezoni že pri 30 zadetkih. Foto: Reuters

Med strelce sta se že v prvem polčasu vpisala Leon Goretzka, ki je v polno meril še ob koncu tekme (92.), in na drugi strani Nadiem Amiri. K visoki zmagi so v drugem polčasu z zadetki pripomogli še Thomas Müller (47.), Jamal Musiala (61.) in Serge Gnabry (66.). Bavarci so se med tednom v osmini finala lige prvakov znesli nad italijanskim Laziom (3:0), iz te predstave pa, kot kaže, našli tudi navdih za predstavo v bundesligi.

Benjamin Šeško je tokrat priložnost dobil v končnici tekme. | Foto: Guliverimage Benjamin Šeško je tokrat priložnost dobil v končnici tekme. Foto: Guliverimage

Leipzig ugnal zadnjo ekipo lige

Evropska sezona se je med tednom končala za RB Leipzig Benjamina Šeška in Kevina Kampla. Ta je po porazu proti Real Madridu in remiju izpadel iz lige prvakov, tako da bo zdaj vse moči usmeril v bundesligo. Leipzižani so v tem krogu z 2:0 odpravili zadnji Darmstadt. Že v tretji minuti se je pod avtogol podpisal Thomas Poppler Isherwood, Christoph Baumgartner pa je v 50. minuti povišal na končnih 2:0. Šeško je tokrat na priložnost čakal na klopi in v igro vstopil v 77. minuti, ko je srečanje sicer sklenil Kampl.

Do polnega izkupička je prišla tudi Borussia Dortmund. Dortmundčani so glavnino dela opravili že v prvem polčasu. V 21. minuti je za 1:0 zadel Donyell Malen, na 2:0 pa je v 38. minuti povišal Jadon Sancho. Gostiteljem je delo v drugem polčasu nekoliko olajšal rdeči karton Marcela Sabitzerja, ki je bil že v sodnikovem dodatku prvega polčasa zaradi grobega prekrška izključen, Dortmund pa je celotni drugi polčas odigral z deseterico. Werder je nato v 70. minuti prišel do znižanja zaostanka na 1:2 po golu Justina Njinmaha, a so tri točke na koncu ostale v rokah Borussie.

Borussia Dortmund je zmagala z 2:1. | Foto: Guliverimage Borussia Dortmund je zmagala z 2:1. Foto: Guliverimage

Stuttgart je v domačem prvenstvu neporažen že sedem tekem, v tem času pa je dosegel šest zmag. Zadnjo v petek proti Unionu, potem ko sta zadela Serhou Guirrasy v 19. in Chris Führich v 65. minuti. Berlinčane je nato presekala še izključitev Andreasa Schäferja v 69. minuti. 

Nemško prvenstvo, 25. krog:

Petek, 8. marec:

Sobota, 9. marec:

Nedelja, 10. marec:

Lestvica:

Najboljši strelci:

30 – Kane (Bayern)
21 – Guirassy (Stuttgart)
17 – Openda (Leipzig)
14 – Demirović (Augsburg), Undav (Stuttgart)
12 – Beier (Hoffenheim)
11 – Füllkrug (Dortmund), Malen (Borussia D.)
10 – Boniface (Bayer), Marmoush (Eintracht)
9 – Ducksch (Werder Bremen), Grimaldo (Bayer), Wind (Wolfsburg)
...
7 – Šeško (Leipzig) 

Bayern München Lazio Harry Kane
Sportal Bavarski stroj spet melje, Mbappe dokončal delo
Ne spreglejte