Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2024,
19.25

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Borussia Dortmund Freiburg Bayer Leverkusen Bayern München Benjamin Šeško Benjamin Šeško Kevin Kampl Bundesliga nemško prvenstvo

Nedelja, 3. 3. 2024, 19.25

1 mesec, 3 tedne

Nemško prvenstvo, 24. krog

Bayer že na plus 10, Šeško po preobratu do visoke zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Leipzig Bochum Benjamin Šeško | Leipzig je z Benjamin Šeškom od sedme minute zaostajal z 0:1, nato pa zmagal s 4:1. | Foto Guliverimage

Leipzig je z Benjamin Šeškom od sedme minute zaostajal z 0:1, nato pa zmagal s 4:1.

Foto: Guliverimage

Vodilni in v tej sezoni nepremagljivi Bayer Leverkusen je na gostovanju v 24. krogu nemškega prvenstva z 2:0 premagal Köln in Bayernu pobegnil na deset točk razlike. Bavarci so namreč v uvodnem dejanju kroga gostovali pri Freiburgu in osvojili le točko (2.2). RB Leizpig z Benjaminom Šeškom je proti Bochumu od sedme minute zaostajal z 0:1, v drugem polčasu pa prišel do zmage s 4:1.

Žan Celar
Sportal Rapsodija Slovenca v deželi bank in dragih ur

V Nemčiji je vse bolj jasno, da bodo tekmeci težko ustavili Leverkusenčane na poti do prvega naslova. Ti ne delajo napak, v lokalnem derbiju so tudi prišli do treh točk brez večjih težav, čeprav z igro niso blesteli. Köln, ki bi mu v boju za obstanek sicer prav prišla vsaka točka, si je že tako majhne možnosti še zmanjšal v 14. minuti, ko je rdeči karton dobil Jan Thielmann. Gostje so že v prvem delu močno pritiskali, zadel pa je le Jeremie Frimpong v 38. minuti.

V nadaljevanju se podoba na terenu ni spremenila, Bayer je imel veliko premoč, dokončno pa je tekmo dobil po golu Alejandra Grimmalda v 73. minuti. Gostujoči strateg Xabi Alonso je tako na najlepši način praznoval 50. tekmo v nemški bundesligi v trenerski vlogi, njegova ekipa je rekordni niz tekem brez poraza povečala na 34.

Bayernu grozi, da bo po dobrem desetletju ostal brez nemškega naslova. | Foto: Reuters Bayernu grozi, da bo po dobrem desetletju ostal brez nemškega naslova. Foto: Reuters Freiburg je proti Bayernu povedel v 12. minuti, ko je Manuela Neuerja s strelom z roba kazenskega prostora premagal Christian Günter, Bavarci so izenačili v 35. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel tudi Mathys Tel, v drugem polčasu pa je Bayern prevladoval in premoč kronal v 75. minuti, ko je po lepi samostojni akciji iz zahtevnega položaja zadel Jamal Musiala. Domači so v 87. minuti po lepi akciji iz avta in sijajnem strelu Lucasa Hölerja izenačili.

Bochum je v vodstvo popeljal Maximilian Wittek v sedmi minuti. Leipzig je sprva odgovoril prek Xavija Simonsa, a so sodniki zaradi prepovedanega položaja zadetek razveljavili. V 30. minuti pa je bilo na semaforju 1:1, potem ko je po podaji Benjamina Šeška zadel Dani Olmo. Mladi slovenski napadalec je igral do 65. minute, ko ga je zamenjal Lois Openda. Isti igralec je tri minute pozneje zadel za 2:1, še tri minute kasneje pa so si domači zabili še avtogol. Na 4:1 je povišal Yussuf Poulsen v 73. minuti in svojemu moštvu zagotovil prvo zmago v gosteh po devetega decembru. Kampl ni dobil priložnosti za igro.

Leipzig ostaja peti na lestvici in ima 43 točk. Eno več ima Borussia Dortmund, ki je v gosteh premagala Union Berlin z 2:0. V prvem polčasu je zadetek dosegel Karim Adeyemi v 41. minuti, v izdihljajih tekme pa je zmago črno-rumenih potrdil Ian Maatsen. Sobotni večerni obračun Wolfsburga in tretjeuvrščenega Stuttgarta (50 točk) je dobil slednji s 3:2. Dva gola za Stuttgart je dosegel Serhou Guirassy, ki je z 20 goli drugi strelec lige.

Nemško prvenstvo, 24. krog:

Petek, 1. marec:

Sobota, 2. marec:

Nedelja, 3. marec:

Lestvica:

Najboljši strelci:

27 – Kane (Bayern)
20 – Guirassy (Stuttgart)
17 – Openda (Leipzig)
14 – Undav (Stuttgart), Demirović (Augsburg)
12 – Beier (Hoffenheim),
11 – Füllkrug (Dortmund)
10 – Boniface (Bayer), Malen (Borussia D.), Marmoush (Eintracht),
9 – Ducksch (Werder Bremen), Wind (Wolfsburg), Grimaldo (Bayer)
...
7 – Šeško (Leipzig) 

Benjamin Šeško RB Leipzig : Bayern
Sportal Šeško zabil Bayernu, a ostal brez točk. Borussia izgubila v Dortmundu.
Ne spreglejte