Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
12.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

1

Natisni članek

FIFA SP 2018 Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018

Četrtek, 21. 6. 2018, 12.00

5 let, 10 mesecev

OCVIRKI Z DRUŽBENIH OMREŽIJ NA SP 2018 (7. DAN)

Najbolj nora poteza tega svetovnega prvenstva? Nalašč ali za foro?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

1

Sedmi dan svetovnega nogometnega prvenstva je znova prinesel kopico ocvirkov, ki so se z bliskovito hitrostjo širili po družbenih omrežjih. Veliko pozornosti je s svojim prevalom na tekmi s Španijo požel iranski nogometaš, govorilo pa se je tudi o spolnem nadlegovanju.

Muhammadi | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Je to naredil nalašč ali je bila samo fora?"

To vprašanje so si sinoči zastavljali številni uporabniki družbenih omrežij. Namenjeno je bilo potezi iranskega branilca Milada Mohammadija, ki se je na tekmi s Španijo odločil za dokaj neobičajno, vsekakor pa zelo atraktivno izvajanje udarca iz kota (flip-throw-in), ki pa v resnici sploh ni tako neobičajen. Posebnega flipa so se domislili Skandinavci (video spodaj), po zaslugi Tima Vodeba pa smo mu že bili priča tudi na slovenskih nogometnih zelenicah.

Neuspešna izvedba Milada Mohammadija:

In kako bi lahko bila uspešna?

In kako je atraktivna poteza po zaslugi Tima Vodeba videti na slovenskih zelenicah?

Iranci so po kakovostni predstavi proti Špancem, kjer so v 62. minuti tudi zadeli, a je sodnik zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavil, na koncu izgubili z 0:1. Tekmo je odločil Diego Costa v 54. minuti. Iranci, ki na svetovnih prvenstvih še nikoli niso premagali evropske reprezentance, bodo za preboj v osmino finala v ponedeljek zvečer v Saransku morali premagati Portugalsko.

Suarez razkril veselo novico

Urugvajski napadalec Luis Suarez, ki je v drugem krogu skupinskih bojev zadel za zmago Urugvaja proti Savdski Arabiji (1:0) in ji pomagal do napredovanja v osmino finala, se je po zmagi na družbenih omrežjih zahvalil za podporo (sinoči je že stotič igral za reprezentanco) in s pomenljivo fotografijo, na kateri poljublja pod majico skrito žogo, razkril, da z ženo pričakujeta svojega tretjega otroka.

Suarez je z zadetkom postal prvi Urugvajec z vsaj zadetkom na treh svetovnih prvenstvih in je z 52 goli najboljši urugvajski strelec.

Spolno nadlegovanje med vklopom

Precej prahu je v javnosti dvignil tudi odziv enega od navijačev, ki je med neposrednim javljanjem s Saranska v Rusiji planil po poročevalki mehiške podružnice nemške TV Deutsche Welle Julieth Gonzales Theran, jo objel in poljubil na vrat. Ta je odziv navijača, ki hočeš nočeš spomni na podoben incident, ki se je novinarki oddaje Svet na kanalu A marca letos zgodil v Planici, prenesla dokaj stoično.

Pozneje je video objavila na svojem Instagramu in zapisala: Ne zaslužimo si takega ravnanja. Z navijači delim ljubezen do nogometa, vendar moramo ločiti med tem, kaj je naklonjenost in kaj nadlegovanje.

Ne počnite tega med operacijo!

Včeraj smo se spraševali, ali je največji športni dogodek na svetu svetovno nogometno prvenstvo ali olimpijske igre, no, posnetek iz operacijske sobe, ki je zaokrožil po spletu, kaže na to, da je več emocij vpletenih v dogajanje v zvezi z okroglim usnjem.

Ubogi ptiček …

Da je v gladiatorski areni vendarle nekaj prostora tudi za srčnost, sta dokazala španska nogometaša Gerard Pique, ta je sinoči stotič igral v dresu španske reprezentance, in Isco, ki sta se takole nežno (oglejte si videoposnetek) trudila odstraniti ptička, ki se je verjetno nehote znašel na zelenici in pred očmi svetovne javnosti.

Eden od sledilcev na Twitterju je pod objavo zapisal, da sta ga verjetno odnesla mački za predjed, da bo ta poskrbela za še eno pristransko napoved imena novega svetovnega prvaka.

Oče, nogometni junak

In ko smo že pri srčnosti in prisrčnosti, ne moremo mimo čustvenega posnetka, ki so ga objavili v švedskem nogometnem taboru. Sin švedskega nogometaša Marcusa Berga je očitno zelo emocionalno doživljal očetov debi na svetovnih prvenstvih. Še kamen bi zajokal, kajne? 

Ne spreglejte