Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 3. 2018,
11.05

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,27

9

Natisni članek

Damir Skomina UEFA liga prvakov Barcelona Lionel Messi Lionel Messi Chelsea

Petek, 16. 3. 2018, 11.05

1 leto

Razkrita vsebina pogovora

Messi zabrusil Skomini, naj z njim govori lepše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,27

9

Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski nogometni sodnik Damir Skomina, ki spada med boljše delivce pravice v Evropi, ima na tekmah opravka z največjimi zvezdniki. V sredo je tako sodil na srečanju lige prvakov med Barcelono in Chelsejaem (3:0). Londončani so mu zamerili, da ni pokazal na belo točko v korist Otočanov, televizijske kamere pa so ujele del pogovora med Koprčanom in Lionelom Messijem. Na ameriški televiziji ESPN so razvozlali vsebino pogovora.

Najboljši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina v sredo ni prvič sodil Lionelu Messiju. Argentinec, ki je na povratni tekmi osmine finala dvakrat spretno spravil žogo za hrbet vratarja Chelseaja Thibauta Courtoisa, za nameček pa prispeval še podajo za drugega od treh zadetkov Barcelone, je že večkrat nastopil na tekmi, na kateri je sodil Primorec.

Jeseni je Messiju pokazal rumeni karton

Ko je Messi v skupinskem delu lige prvakov položil roko na Skomino, si je prislužil kazen. | Foto: Twitter - Voranc Ko je Messi v skupinskem delu lige prvakov položil roko na Skomino, si je prislužil kazen. Foto: Twitter - Voranc V jesenskem delu lige prvakov sta se srečala na dvoboju skupinskega dela med Barcelono in Juventusom, ko je navijače katalonskega ponosa presenetil rumeni karton. Skomina ga je pokazal Messiju, ker si je ta drznil položiti roko na njegovo ramo, pritisnil nanj in mu skušal dopovedati, da si je nogometaš Juventusa Miralem Pjanić za pravkar storjeni prekršek zaslužil rumeno opozorilo.

Skomini ni bila niti najmanj všeč Messijeva poteza, ki je v nasprotju s pravili. Najboljšemu strelcu Barcelone - ta se je v sredo vpisal v klub sto, saj je kot drugi Zemljan (prvi je Cristiano Ronaldo) presegel mejnik stotih zadetkov v ligi prvakov - je pokazal rumeni karton. Messi je tako prejel opozorilo in videl, da s Slovencem glede upoštevanja pravil ni šale.

Skomina mu je dejal, naj se umiri

V sredo, ko je Skomina s svojimi odločitvami nekajkrat razburil tudi nogometaše Barcelone, sta si na igrišču izmenjala kar nekaj besed.

Ko je Messi prišel do sodnika in mu jezno očital, da bi moral prej označiti prekršek v korist Barcelone, mu je Koprčan hitro odgovoril, a s tem Argentinca spravil v še slabšo voljo.

Lionel Messi Damir Skomina | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc Ameriška televizijska mreža ESPN je prek svojih kamer skušala razvozlati vsebino pogovora. Skomina naj bi tako Messiju dejal, naj se umiri, zvezdnik Barcelone pa naj bi mu zabrusil, da sploh ni govoril grdo o njem. "Ne govorite z menoj tako grdo. Nikoli nisem govoril z vami nespoštljivo," naj bi očital Slovencu in mu pri tem zažugal s prstom.

Nato sta se vmešala Luis Suarez in Jordi Alba ter pomirila 30-letnega soigralca, nespornega junaka srečanja, ki je v tej sezoni v izjemni formi. V nadaljevanju dvoboja je Messi namreč Barceloni pomagal do prepričljive zmage, danes pa bo izvedel, kdo bo njegov tekmec v četrtfinalu lige prvakov.

Ne spreglejte