Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 3. 2018,
12.25

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

Natisni članek

UEFA liga prvakov Aleksander Čeferin Real Madrid Barcelona žreb

Petek, 16. 3. 2018, 12.25

12 mesecev

Žreb četrtfinala lige prvakov

Atraktiven žreb: Juventus izziva Real, angleški derbi ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63
Buffon Ronaldo Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) je potekal žreb četrtfinala lige prvakov. Branilec naslova Real Madrid se bo v četrtfinalu pomeril z Juventusom, na drugem špansko-italijanskem obračunu se bosta udarili Barcelona in Roma, Sevilla bo po Manchester Unitedu skušala izločiti še nemškega prvaka iz Münchna, Liverpool in Manchester City pa bosta poskrbela za angleško poslastico.

Četrtfinalni pari lige prvakov:

Barcelona (Špa) - Roma (Ita)
Sevilla (Špa) - Bayern München (Nem)
Juventus (Ita) - Real Madrid (Špa)
Liverpool (Ang) - Manchester City (Ang)

Ljubitelji vrhunskega nogometa bodo od 3. do 11. aprila uživali v osmih spektaklih, ki jih bodo priredili četrtfinalisti lige prvakov. Ples kroglic v Nyonu je določil, da se bodo branilci naslova iz Madrida pomerili z italijanskim prvakom Juventusom. Real Madrid lovi tretji zaporedni evropski naslov.

Beli baletniki bodo pod vodstvom Zinedina Zidana in na krilih najboljšega strelca tekmovanja Cristiana Ronalda skušali izločiti Staro damo iz Torina, ki je lani v četrtfinalu lige prvakov prekrižala načrte Barceloni, nato pa v velikem finalu priznala premoč Realu (1:4). Juventus ima priložnost, da se aprila maščuje Realu za boleč poraz v Cardiffu, dolgoletni kapetan in prvi vratar Gianluigi Buffon pa bo lovil najverjetneje še zadnjo možnost, da bleščečo kariero oplemeniti še z največjo lovoriko, kar jo pozna klubski nogomet.

Mariborska znanca proti Bayernu in Manchester Cityju

Liverpool, ki je jeseni dvakrat nadigral Maribor, je v osmini finala izločil Porto. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Liverpool, ki je jeseni dvakrat nadigral Maribor, je v osmini finala izločil Porto. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V boju za evropski naslov sta še oba jesenska tekmeca Maribora, ki sta napredovala v izločilni del. Med najboljših osem sta se uvrstila tako Liverpool, ki je z 28 zadetki najučinkovitejši udeleženec lige prvakov v tej sezoni, kot Sevilla, ki je v torek na Old Traffordu v črno zavila Manchester United.

Rdeči se bodo v četrtfinalu pomerili z Manchester Cityjem. Od četrtfinala namreč v ligi prvakov ne velja več pravilo, da se med seboj ne smeta pomeriti kluba iz iste države. Liverpool je edini klub, ki je v tej sezoni v angleškem prvenstvu premagal izbrance Josepa Guardiole.

City si je na Otoku zagotovil ogromno prednost pred zasledovalci, tako da se več kot resno spogleduje z naslovom angleškega prvaka. Velik dosežek želi pod taktirko Katalonca, ki ga čaka trenerski obračun z Nemcem Jürgenom Kloppom, narediti tudi v Evropi.

Katerega četrtfinalnega para lige prvakov se najbolj veselite?

  • Barcelona (Špa) - Roma (Ita)
    19,03 %
    153 glasov
  • Sevilla (Špa) - Bayern München (Nem)
    5,22 %
    42 glasov
  • Juventus (Ita) - Real Madrid (Špa)
    60,82 %
    489 glasov
  • Liverpool (Ang) - Manchester City (Ang)
    14,93 %
    120 glasov
Oddanih 804 glasov

Barcelona se vrača na srečno prizorišče

Lionel Messi bo na povratni četrtfinalni tekmi zaigral na Olimpicu, kjer si je Barcelona tudi po zaslugi njegovega zadetka (z glavo) zagotovila evropski naslov. Leta 2015 je v finalu lige prvakov premagala Manchester United. | Foto: Getty Images Lionel Messi bo na povratni četrtfinalni tekmi zaigral na Olimpicu, kjer si je Barcelona tudi po zaslugi njegovega zadetka (z glavo) zagotovila evropski naslov. Leta 2015 je v finalu lige prvakov premagala Manchester United. Foto: Getty Images Guardiola je pred prihodom na Otok vodil Bayern, ki se bo v četrfinalu lige prvakov pomeril z drugim mariborskim znancem, Sevillo. Andaluzijci se bodo pripravili na spopad z nemškim prvakom, ki je pod vodstvom legendarnega trenerja Juppa Heynckesa vstopil v zmagoviti niz, s katerim se bo očitno sprehodil do naslova v nemški bundesligi. Ambiciozne cilje ima tudi v Evropi, kjer ima Sevilla za razliko od Bayerna izkušnje le z osvajanjem "drugorazrednih" lovorik v pokalu Uefa oziroma evropski ligi.

Barcelona, ki je v sredo izločila Chelsea, si bo pot v polfinale skušala zagotoviti z izločitvijo Rome. Katalonci so v tej sezoni v španskem prvenstvu in ligi prvakov še neporaženi, Rimljani pa so si nastop v četrtfinalu zagotovili po tesni, a toliko slajši zmagi nad ukrajinskim prvakom Šahtarjem. Lionel Messi, ki si je na sredini tekmi nekaj besed izmenjal tudi s slovenskim sodnikom Damirjem Skomino, se bo tako pomeril s klubom iz italijanske prestolnice, kjer se je Barcelona že veselila naslova evropskega prvaka.

Med četrtfinalisti v svojih vitrinah naslova evropskega prvaka nimajo le trije klubi. To so Roma, Sevilla in Manchester City.

Ševčenko ambasador finala

Pri žrebu je kot ambasador velikega finala, ki bo 26. maja na Olimpijskem štadionu v Kijevu (leta 2012 je gostil finale evropskega prvenstva), sodeloval nekdanji ukrajinski zvezdnik, danes pa selektor članske izbrane vrste Andrij Ševčenko. V ligi prvakov je nastopal v dresih kijevskega Dinama, Milana in Chelseaja. Dvakrat je bil najboljši strelec lige prvakov, z Milančani pa osvojil naslov evropskega prvaka.

Letos bo Aleksander Čeferin kapetanu zmagovalca lige prvakov pokal izročil v Kijevu. Bo to ponovno Sergio Ramos? | Foto: Guliverimage/Getty Images Letos bo Aleksander Čeferin kapetanu zmagovalca lige prvakov pokal izročil v Kijevu. Bo to ponovno Sergio Ramos? Foto: Guliverimage/Getty Images

Po sklepnem dejanju sezone bo pokal, namenjen evropskemu prvaku, kapetanu zmagovalcev izročil predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Nekdanji predsednik NZS je v teh dneh zaradi službenih obveznosti v Bogoti v Kolumbiji, zato se ni mogel udeležiti žreba četrtfinala lige prvakov.

Spored tekem v sezoni 2017/18:

Četrtfinale, prve tekme: 3. in 4. april
Četrtfinale, povratne tekme: 10. in 11. april
Polfinale, prvi tekmi: 24. in 25. april
Polfinale, povratni tekmi: 1. in 2. maj
Finale (v Kijevu): 26. maj 

 

Ne spreglejte