Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2023,
20.50

Osveženo pred

11 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

6

Natisni članek

Marco van Basten Al Hilal PSG Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 9. 5. 2023, 20.50

11 mesecev, 4 tedne

Kakšna bo usoda Lionela Messija?

Oče Lionela Messija opozarja na lažne govorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

6

Lionel Messi | Lionel Messi in Antonella Roccuzzo sta se v ponedeljek udeležila prestižne podelitve nagrad laureus v Parizu, na kateri je kapetan argentinske reprezentance prejel nagrado za športnika leta. | Foto Reuters

Lionel Messi in Antonella Roccuzzo sta se v ponedeljek udeležila prestižne podelitve nagrad laureus v Parizu, na kateri je kapetan argentinske reprezentance prejel nagrado za športnika leta.

Foto: Reuters

Če bi Lionel Messi sprejel ponudbo savdijskega kluba Al Hilal, bi postal najdražje plačani nogometaš vseh časov. V letu dni bi zaslužil več kot 400 milijonov evrov. Nizozemec Marco van Basten, svojčas eden najboljših nogometašev na svetu, ob tem ne skriva pomislekov. Jorge Messi, oče 35-letnega argentinskega zvezdnika, sporoča, kako se po svetu pojavljajo lažne govorice, češ da njegov sin ni sklenil dogovora še z nobenim klubom. Odločitev naj bi bila sprejeta šele po koncu sezone.

Lionel Messi
Sportal Messi je spet spisal zgodovino

Kakšna bo usoda Lionela Messija? O tem se nogometni svet sprašuje že nekaj časa. Odkar so mu navijači PSG z žvižgi dali vedeti, da ni upravičil njihovih pričakovanj, je bolj ali manj jasno, da se po koncu sezone, ko mu tudi poteče pogodba z bogatim pariškim klubom, ne bo vračal na Park princev. Razpreda se o številnih scenarijih, privrženci Barcelone bi se še kako razveselili tistega, po katerem bi se Argentinec vrnil na Camp Nou, a je takšna rešitev zaradi obubožanega finančnega stanja katalonskega kluba težko verjetna, omenjala se je tudi možnost selitve čez veliko lužo, v Miami, v zadnjih dneh pa je največ črnila prelitega glede nesramno visoke ponudbe Al Hilala.

Al Hilal je pripravljen za prihod Lionela Messija odšteti vrtoglavi znesek. Omenja se tudi možnost, da bi poleg Messija pripeljal še Sergia Busquetsa, Jordija Albo, Marca Verrattija ... | Foto: Reuters Al Hilal je pripravljen za prihod Lionela Messija odšteti vrtoglavi znesek. Omenja se tudi možnost, da bi poleg Messija pripeljal še Sergia Busquetsa, Jordija Albo, Marca Verrattija ... Foto: Reuters

Savdijski klub vabi v svoje vrste argentinskega superzvezdnika, ki bo prihodnji mesec dopolnil 36 let, zanj pa je pripravljen odšteti najmanj 400 milijonov evrov na leto. El Chiringuito je v ponedeljek poročal, kako naj bi Messi pristal na pogoje in se dogovoril s Savdijci, a je ostalo le pri govoricah. O njih razpreda ves svet. To bi bili največji prejemki, kar jih pomni svetovni nogomet. Kapetan svetovnih prvakov bi vsak dan zaslužil več kot milijon evrov, vsako uro bi bil bogatejši za najmanj 45 tisoč evrov, vsako minuto bi prejel 750 evrov! To so neverjetni zneski, ki bi marsikomu zmešali glavo.

Po zagotovilu Jorgeja Messija bo njegov sin Lionel o tem, kje bo nadaljeval kariero, odločal šele po koncu sezone. | Foto: Reuters Po zagotovilu Jorgeja Messija bo njegov sin Lionel o tem, kje bo nadaljeval kariero, odločal šele po koncu sezone. Foto: Reuters

Jorge Messi, oče 35-letnega argentinskega zvezdnika in njegov zastopnik, sporoča, kako se po svetu pojavljajo lažne govorice, češ da njegov sin ni sklenil dogovora še z nobenim klubom. Odločitev naj bi bila sprejeta šele po koncu sezone. "Vedno se pojavljajo govorice, mnogi uporabljajo ime Lionela, da bi izpadli pomembni, a resnica je samo ena. Zagotavljam vam, da ni sklenil ničesar z nikomer. Niti ustnega dogovora, niti podpisa. In tudi do konca sezone ne bo,'' so ga zmotili zapisi v medijih, ki so zavestno in namerno zavajali, za svoje trditve pa niso predložili nikakršnega dokaza.

Savdski vir blizu pogajanj sporoča: Messi je že sklenil dogovor

Bo Lionel Messi po koncu sezone ubral podobno kot jo je v začetku leta njegov dolgoletni rival Cristiano Ronaldo? | Foto: Reuters Bo Lionel Messi po koncu sezone ubral podobno kot jo je v začetku leta njegov dolgoletni rival Cristiano Ronaldo? Foto: Reuters O tem, da se bo Lionel Messi po koncu sezone odpravil v Savdsko Arabijo in sklenil dogovor s tamkajšnjim klubom, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ta se sklicuje na "savdski vir blizu pogajanj" in piše, kako je pogodba med 35-letnikom in savdskim klubom že sklenjena. Savdski vir, ki je seznanjen s pogajanji, je pogodbo označil za "ogromno".

Odhod argentinskega nogometaša v bogato zalivsko kraljestvo je "dokončan posel, igral bo v Savdski Arabiji", je povedal ta vir, ki je želel ostati neimenovan. "Pogodba je izjemna. Ogromna je. Dokončujemo še nekaj podrobnosti," je dodal, ne da bi pri tem razkril ime kluba, za katerega bo po njegovem Messi igral naslednjo sezono.

Van Basten bi se začudil, če bi Messi sprejel ponudbo Savdijcev

Marco van Basten je največji reprezentančni uspeh dosegel leta 1988, ko je pomagal Nizozemski do evropskega naslova. V finalu je proti Sovjetski zvezi dosegel enega najlepših zadetkov vseh časov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Marco van Basten je največji reprezentančni uspeh dosegel leta 1988, ko je pomagal Nizozemski do evropskega naslova. V finalu je proti Sovjetski zvezi dosegel enega najlepših zadetkov vseh časov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "To je res ubogo. Da moraš nekam iti samo zaradi tega, ker ti ponujajo ogromno denarja … V karieri si zaslužil že dovolj, zato bi moral početi stvari, ki jih imaš rad. Saj si sam svoj šef, kajne? Nogomet lahko igraš kjerkoli, kajne?" o tem razmišlja Marco van Basten.

Eden najboljših napadalcev vseh časov, ki je zaradi kroničnih težav z gležnjem sklenil kariero prej, kot je načrtoval, pred tem pa veljal za strah in trepet branilcev, bi bil tako začuden, če bi Messi resnično sprejel ponudbo Savdijcev. To je povedal v oddaji Rondo na Ziggo Sportu, ko je gostoval v nogometnem omizju.

Za zdaj se še ne ve, katero možnost bo izbral Messi. Pogodbo s Parižani ima do konca sezone, nato pa bo postal igralec s prostimi papirji. Včeraj se je vrnil k treningom, saj mu je vodstvo kluba po tem, ko se je javno opravičil za sporen obisk Savdske Arabije ravno v času, ko so njegovi soigralci imeli trening, naložilo denarno kazen. Ostal bo brez dvotedenske plače.

Družina Messi je prejšnji teden v sklopu poslovnega sodelovanja s Savdsko Arabijo obiskala to bogato deželo. | Foto: Reuters Družina Messi je prejšnji teden v sklopu poslovnega sodelovanja s Savdsko Arabijo obiskala to bogato deželo. Foto: Reuters

Omenja se tudi možnost, da bi o vsem skupaj, kakšna bo usoda Messija, odločala kar njegova srčna izbranka Antonella Roccuzzo. Francoski športni dnevnik L'Equipe tako poroča o tem, kako Argentinka ni navdušena nad možnostjo selitve v Savdijsko Arabijo, ki jo je v zadnjem obdobju v sklopu poslovnega sodelovanja njenega moža − ta že nekaj časa opravlja vlogo turističnega promotorja bogate dežele − s Savdijci, večkrat obiskala. Skupaj s tremi sinovi bi raje ostala v Evropi. To pa je podatek, ob katerem bi se lahko smejalo tudi navijačem Barcelone.

Jose Mourinho
Sportal PSG sprejel Messijevo opravičilo in se ogrel za ''trenerja vseh trenerjev''
Lionel Messi
Sportal Lionel Messi se je opravičil
Lionel Messi Savdska Arabija
Sportal Messi prejel ponudbo vseh ponudb. Zdaj se ve tudi, od koga.
Lionel Messi Savdska Arabija
Sportal Messi v Savdski Arabiji. Ga snubijo s 362 milijoni? #video
Ne spreglejte