Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 5. 2023,
15.29

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi francosko prvenstvo Jose Mourinho PSG

Ponedeljek, 8. 5. 2023, 15.29

12 mesecev

PSG sprejel Messijevo opravičilo in se ogrel za ''trenerja vseh trenerjev''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Jose Mourinho | Jose Mourinho v karieri še ni deloval v Franciji. | Foto Reuters

Jose Mourinho v karieri še ni deloval v Franciji.

Foto: Reuters

Kdo bo v prihodnji sezoni vodil PSG? Bogatemu pariškemu klubu, ki se spogleduje z ubranitvijo francoskega naslova, je navkljub zvezdniški zasedbi v napadu znova spodletelo v Evropi. Trener Christophe Galtier bi tako lahko po koncu sezone izgubil službo, po poročanju RMC Sport pa bo športni direktor Luis Campos skušal na vroči stolček pripeljati zvezdniškega rojaka Joseja Mourinha. V teh dneh na Parku princev še kako odmeva tudi negotova usoda Lionela Messija. Vodstvo kluba je sprejelo njegovo opravičilo.

PSG Kylian Mbappe
Sportal PSG naredil korak proti naslovu, nora tekma v Lyonu

Portugalec Jose Mourinho premore zelo bogate izkušnje z vodenjem največjih zvezdnikov na svetu. Deloval je v največjih klubih na svetu in z večino njih dosegal imenitne uspehe. Trenutno vodi Romo, s katero je oddaljen le dva koraka od osvojitev evropske lige. Če bi mu to uspelo, bi sinovi volkulje v prihodnji sezoni zaigrali v ligi prvakov. V serie A si bodo ta privilegij priigrali stežka, saj trenutno zasedajo šele sedmo mesto.

Poraja pa se vprašanje, ali bo odrezavi Portugalec, ki ima sicer sklenjeno pogodbo z rimskim velikanom do leta 2024, v prihodnji sezoni sploh še vodil Romo. Po poročanju televizijske postaje RMC Sport se namreč zanj zanima PSG, ki je s pomočjo katarskega kapitala v Franciji osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, neuresničene sanje pa predstavlja liga prvakov. Mourinho jo je že večkrat osvojil. Ne le s Portom, ampak tudi z Interjem.

Zinedine Zidane je bil v zadnjih letih večkrat želja PSG za novega trenerja, a ni nikoli sprejel ponudbe. | Foto: Reuters Zinedine Zidane je bil v zadnjih letih večkrat želja PSG za novega trenerja, a ni nikoli sprejel ponudbe. Foto: Reuters

Njegov rojak Luis Campos, ki pri PSG opravlja vlogo športnega direktorja, je prepričan, da bi bil Mourinho pravšnji izbor za novega trenerja, s katerim bi Parižani napovedali nov lov na evropsko krono. Campos naj bi se o tej možnosti pogovarjal z Mourinhevim agentom Jorgejem Mendesom, tako da bi bilo lahko po koncu sezone, ko se bo začel poletni prestopni rok, še zelo pestro. PSG si je lani prizadeval, da bi sklenil dogovor z Zinedinom Zidanom, a z nekdanjim strategom madridskega Reala ni našel skupnega jezika.

Lionel Messi
Sportal Lionel Messi se je opravičil

PSG sprejel opravičilo Messija

Bo Lionel Messi v tej sezoni odigral še kakšno tekmo v dresu pariškega kluba? | Foto: Reuters Bo Lionel Messi v tej sezoni odigral še kakšno tekmo v dresu pariškega kluba? Foto: Reuters Zdajšnjemu trenerju PSG Christophu Galtierju po neuspehu v Evropi, ko je v osmini finala izpadel proti Bayernu brez doseženega zadetka v 180 minutah, se trese stolček. Parižani so hitreje od načrtovanega izpadli tudi iz francoskega pokala, tolažilno nagrado, ki so je že vajeni, pa bi lahko predstavljal naslov državnega prvaka.

Čeprav v spomladanskem delu niso prepričljivi, so zadržali nekaj prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Štiri kroge pred koncem imajo tako pred drugouvrščenim Lensom šest točk prednosti. Nazadnje so v nedeljo s 3:1 v goste premagali Troyes, na tej tekmi pa je PSG zaigral brez Lionela Messija.

Argentinskemu superzvezdniku, ki je pri 35 letih prejel neverjetno pogodbo iz Savdske Arabije, v kateri mu Al Hilal ponuja letno plačo v vrednosti 360 milijonov evrov, bo konec junija potekla pogodba s pariškim klubom. Z njim je dvakrat neuspešno napadal evropsko krono, po zadnjih neuspehih in manj prepričljivih predstavah, bistveno slabših od tistih, ki jih je pokazal v dresu Argentine na SP 2022 v Katarju, pa je bil večkrat deležen navijaških žvižgov.

Lionel Messi Savdska Arabija
Sportal Messi prejel ponudbo vseh ponudb. Zdaj se ve tudi, od koga.

Njegov odnos s francoskim prvakom je še dodatno otežil zaplet, ko je prejšnji ponedeljek preskočil klubski trening in se v sklopu sodelovanja s Savdsko Arabijo (kot turistični ambasador) odpravil v to bogato deželo, nato pa ga je PSG zaradi kršenja pravil suspendiral za dva tedna. Tako se še ne ve, ali bo Messi v tej sezoni sploh še zaigral za Parižane.

Zaradi obiska Savdske Arabije, ki ga klub ni odobril, ga je po vrnitvi v Francijo pričakala kazen.  | Foto: Reuters Zaradi obiska Savdske Arabije, ki ga klub ni odobril, ga je po vrnitvi v Francijo pričakala kazen. Foto: Reuters

V petek se je opravičil za svoje dejanje, klub pa je njegovo opravičilo sprejel, tako da se je v ponedeljek že pridružil soigralcem na treningu. Danes naj bi bil Messi v Parizu prisoten na gala večeru v sklopu prireditve Laureus. Če bi obveljalo pri 15-dnevni suspenziji, bi lahko naslednjič zaigral v francoskem prvenstvu šele 21. maja proti Auxerru. Takrat bi PSG morda lahko že postal prvak. Ker pa je vodstvo sprejelo njegovo opravičilo, bi lahko morda zaigral že prej. Že konec tedna proti Ajacciu.

Messi je v ponedeljek opravil trening:

Štiri kroge pred koncem ima pred drugouvrščenim Lensom šest točk prednosti. Britanski The Times poroča, da vodstvo PSG želi nadaljevati sodelovanje z Messijem in mu pušča odprta vrata, če bo želel Argentinec podaljšati pogodbo. Odkar se je pridružil Parižanom, je na 71 tekmah prispeval 31 zadetkov in 34 asistenc.

Lionel Messi Savdska Arabija
Sportal Messi v Savdski Arabiji. Ga snubijo s 362 milijoni? #video

Znova z Busquetsom in Albo?

Kje bo torej nadaljeval kariero Messi? Veliko se govori o obojestranski želji, da bi se vrnil v Barcelono, a se Katalonci spopadajo z velikimi finančnimi ovirami. Al Hilal jih nima. V želji, da bi privabil Messija, pa je po poročanju El Nacionala pripravljen iz Barcelone pripeljati še dolgoletna Messijeva soigralca, Španca Sergia Busquetsa in Jordija Albo. Omenja se tudi "Beckhamov" Inter iz Miamija, trnek bi lahko poleti vrgli tudi nekateri izmed največjih angleških klubov ...

 

Ne spreglejte