Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
5. 11. 2017,
18.19

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

2

Natisni članek

Matjaž Kek

Nedelja, 5. 11. 2017, 18.19

6 let, 5 mesecev

Košarica za Radenka Mijatovića?

Matjaž Kek: Ne grem nikamor, moje srce je pri Rijeki

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

2

Matjaž Kek | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Ne načrtujem pobega v Slovenijo," je po novem razočaranju, nedeljskem porazu v Zagrebu proti Lokomotivi, že četrtem prvenstvenem v nizu na klopi Rijeke, povedal Matjaž Kek. Mariborčan je s tem pogasil namigovanja o tem, da bo kmalu postal selektor Slovenije.

Ni skrivnost, da je Matjaž Kek v igri za mesto selektorja Slovenije, ki je po odhodu Srečka Katanca prazno (ob njem sta kandidata še Tomaž Kavčič in Hrvat Robert Prosinečki).

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je potrdil, da se je z njim že pogovarjal, kot tudi to, da se bo z njim v naslednjih dneh spet sestal.

Pred časom je že ponudil odstop

Namigovanj o tem, da bo Mariborčan spet sedel na klop Slovenije, ki je pod njegovim vodstvom nastopila na svetovnem prvenstvu 2010, je tako na Hrvaškem kot v Sloveniji vedno več. Sploh po tem, ko je Kek že pred časom upravi Rijeke ponudil odstop, a ga predsednik Damir Mišković in sodelavci niso sprejeli.

Zdaj, ko je z Rijeko v hrvaškem prvenstvu doživel še četrti zaporedni prvenstveni poraz v nizu, med tednom pa bolečo zaušnico prejel tudi v ligi Europa pred domačimi navijači proti Austrii z Dunaja (poraz z 1:4), ni bilo malo takšnih, ki so pričakovali, da bo Kekove zgodbe na Reki po petih letih in pol konec.

Sploh zato, ker je pred nami reprezentančni premor, ki se zdi morda celo najbolj primeren za menjavo trenerja, če do nje že mora priti.

Mariborčan je na klopi Rijeke doživel že enajsti poraz v tej sezoni. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Mariborčan je na klopi Rijeke doživel že enajsti poraz v tej sezoni. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ni res, da načrtuje pobeg v Slovenijo

Hrvaška in tudi slovenska javnost je zato z zanimanjem pričakovala, kaj bo Kek povedal na tiskovni konferenci takoj po tekmi, a po njegovih besedah sodeč bo še naprej ostal na Kvarnerju.

"Marsikaj se je govorilo, marsikaj so nam podtikali, dosti tega ni res, ampak jaz ne grem nikamor. Med premorom bomo sprejeli nekatere odločitve, ampak jaz ostajam v klubu. Ne načrtujem pobega v Slovenijo," je povedal Kek takoj po tekmi proti Lokomotivi in s tem, če je mislil resno, dal košarico Mijatoviću.

"Nisem človek, ki bi odšel, ko je najtežje. Moja želja in motiv sta velika. Moje srce je pri Rijeki," je še povedal izkušeni slovenski trener, ki je Rijeki v prejšnji sezoni prinesel zgodovinski prvi naslov hrvaškega državnega prvaka, z njo pa se dvakrat veselil tudi pokalne lovorike. Globok pečat je pustil tudi v Evropi, saj v tej sezoni z njo še tretjič nastopa v skupinskem delu lige Europa.

V sredo Rijeko čaka tekma hrvaškega pokala proti drugoligašu Gorici. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V sredo Rijeko čaka tekma hrvaškega pokala proti drugoligašu Gorici. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Med navijači še vedno uživa podporo

Vse torej kaže, da bo še naprej trener Rijeke in ne pride v poštev za Katančevega naslednika, a seveda se lahko v naslednjih dneh oziroma tednih marsikaj spremeni. V vrhu kluba ima Kek sicer podporo, podobno velja tudi za navijače. Ti so v večini še vedno na njegovi strani.

Rijeka, ki je tokrat doživela že enajsti poraz v tej sezoni, je v 15 prvenstvenih krogih zbrala 25 točk in je na tretjem mestu.

V ligi Europa, v kateri nastopa skupaj z Milanom, atenskim AEK in dunajsko Austrio, je v prvih štirih krogih zbrala tri točke in ima še vedno možnosti za napredovanje, a jo čaka težko delo. Do konca bo namreč gostovala v Atenah in doma gostila sedemkratne evropske prvake iz Milana.

V pokalu, v katerem brani naslov, je še vedno v igri za lovoriko.

Kdo naj bo selektor slovenske nogometne reprezentance?

  • Tomaž Kavčič
    58,47 %
    808 glasov
  • Matjaž Kek
    19,25 %
    266 glasov
  • Robert Prosinečki
    10,71 %
    148 glasov
  • Nihče izmed naštetih
    11,58 %
    160 glasov
Oddanih 1382 glasov
Ne spreglejte