Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2023,
10.46

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Jan Repas NK Maribor NK Maribor

Petek, 14. 7. 2023, 10.46

9 mesecev, 2 tedna

Mariborčani po remiju z Birkirkaro

Damir Krznar: Na Malto z veliko odgovornostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
NK Maribor Birkirkara | Mariborčani so na prvi kvalifikacijski tekmi zgolj remizirali z malteško Birkirkaro. Kdo bo napredoval, bo jasno 20. julija na Malti.  | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani so na prvi kvalifikacijski tekmi zgolj remizirali z malteško Birkirkaro. Kdo bo napredoval, bo jasno 20. julija na Malti.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Vedeli smo, da bo naša naloga vse prej kot lahka. Ne moremo reči, da smo pričakovali tak razplet, a smo predvideli podobno tekmo. Pohvaliti je treba, da smo od prve do stote minute vztrajali, poskušali zadeti, nismo odnehali. Pri tem nas je močno spodbujalo občinstvo, ki je bilo naš 12. igralec. Imamo veliko odgovornost, da se mu na Malti oddolžimo," je po zgolj remiju na uvodni tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo z malteško Birkirkaro dejal trener NK Maribor Damir Krznar. 

NK Domžale Balzan Simon Rožman
Sportal Katastrofa v Domžalah, jalova premoč Maribora

Nogometaši Maribora so novo evropsko sezono začeli z remijem z malteško Birkirkaro. V domačem Ljudskem vrtu so imeli terensko premoč, ki pa je bila jalova.

Gostje so povedli v 31. minuti, ko se je Paul Mbong odločil za silovit strel z velike razdalje in s kakšnih 30 metrov ugnal Ažbeta Juga.

Vijolicam je v drugem polčasu le uspelo zatresti mrežo malteške zasedbe. Mbong je nepravilno oviral Marka Kolarja, Mariborčanom se je ponudila priložnost za gol z 11 metrov. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Ivan Brnić, ki je bil na koncu edini strelec gostiteljev, rezultat se kljub pritisku Maribora ni več spremenil.

"Takšne bloke je težko prebiti, a s kakšno idejo več, kombinatoriko bi si morali pripraviti kakšno priložnost več." | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Takšne bloke je težko prebiti, a s kakšno idejo več, kombinatoriko bi si morali pripraviti kakšno priložnost več." Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Težko prebiti takšne bloke, a morali bi si priigrati kakšno priložnost več"

"Pričakovali smo čvrsto ekipo, igrali so tako, kot smo pričakovali. Takšne bloke je težko prebiti, a s kakšno idejo več, kombinatoriko bi si morali pripraviti kakšno priložnost več in imeti tudi nekaj sreče, da bi se kaj odbilo tudi v naše noge," je po remiju v klubski izjavi dejal Jan Repas.

Krznar zadovoljen, da so vztrajali do konca, in navdušen nad podporo

"Prva tekma je vedno najtežja. Kar je pomembno, je to, da smo dosegli gol in da ostajamo v igri. Kar lahko pohvalim in kar je treba izpostaviti, je, da smo od prve do stote minute, kolikor je trajala tekma, poskušali zadeti, vztrajali, nismo odnehali. Pri tem nas je izdatno spodbujalo naše občinstvo. Bili so naš 12. igralec. Zahvaljujemo se jim, kapo dol za takšno podporo. Imamo veliko odgovornost, da se jim na Malti oddolžimo," pa se je po obračunu, ki si ga je v živo na stadionu ogledalo okoli 5.600 gledalcev, trener Damir Krznar zahvalil navijačem. Damir Krznar se je zahvalil navijačem in dejal, da imajo veliko odgovornost, da se jim na Malti oddolžijo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Damir Krznar se je zahvalil navijačem in dejal, da imajo veliko odgovornost, da se jim na Malti oddolžijo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Vedeli smo, da bo naša naloga vse prej kot lahka. Ne moremo reči, da smo pričakovali tak razplet, a smo predvideli podobno tekmo. Z iskanjem ustreznih rešitev in poti do mreže proti obrambno usmerjenemu nasprotniku. Žal se je zgodilo tisto, kar je najhuje po vsakem scenariju. Zgodaj smo prejeli gol in s tem omogočili gostom možnost, da se še bolj zaprejo. Branili so se izredno dobro, s fanatično bojevitostjo, na robu vzdržljivosti. Čakali smo, da bo počila ta njihova trdna postavitev. Poskušali smo na različne načine, imeli precej priložnosti, toda žoga ni hotela v gol,” je še dodal hrvaški strateg na trenerski klopi Maribora.

Soudani s poškodbo rame

Mariborčani so še pred koncem prvega polčasa ostali brez Hilala Soudanija. "Gre za poškodbo ramena, upam, da ne bo hujših posledic. Ali bo sedem dni dovolj za okrevanje, še ne vemo. Veseli pa potrditev mnenja, da imamo dolgo klop, s širokim izborom igralcev. Nimam težav s tem, da pošljem na igrišče kogarkoli s klopi. Pohvale vsem, ki so dobili priložnost v nadaljevanju tekme. Dober primer je najmlajši med njimi, Lorber je pokazal, da lahko prispeva svoj delež. Prinesel nam je agresivnost in odvzel veliko žog. Gre za mladega igralca, ki ne ve, kaj je utrujenost. Trenutno je v stanju boljše pripravljenosti od Vrhovca, zato je dobil prednost," je za klubsko spletno stran pojasnil Krznar.

"Prva misel je, da se bodo morali zdaj tudi oni odpreti in nam omogočiti nekoliko več prostora"

Ob tem je pogledal proti 20. juliju, ko bodo njegovi varovanci na Malti lovili napredovanje.  "Prva misel je, da se bodo morali zdaj tudi oni odpreti in nam omogočiti nekoliko več prostora." | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Prva misel je, da se bodo morali zdaj tudi oni odpreti in nam omogočiti nekoliko več prostora." Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

“Vedeli smo, da se obeta 180-minutni boj. Čaka nas zahteven izziv. Vedeli smo, da bodo tekmeci obrambno usmerjeni. Dobili so krila po vodstvu, a smo bili dovolj odločni v namenu, da se izvlečemo iz neprijetnega položaja po zaostanku. Obžalujemo zaradi določenih obetavnih situacij, ki jih nismo izkoristili. Proti Varaždinu je šlo vse v mrežo, dejavnik sreče je bil takrat na naši strani. Zdaj smo morali kdaj tudi izsiliti udarce z razdalje. Smo pa med pozitivnimi spoznanji pokazali, da smo raznovrstni, poskušali s krilnih položajev, v kazenskem prostoru, skozi sredino. Nismo bili dovolj uspešni, a bodo zadeve prišle na svoje mesto. Verjamem, da že na naslednji tekmi. Fantje so občutili, da so boljša ekipa. O tem sem prepričan tudi sam. Treba pa je to v pravi meri potrditi na igrišču, rezultatsko podkrepiti in že zdaj se povsem usmerjamo k povratni tekmi. Zdaj se bodo morali tudi oni odpreti in nam s tem omogočili nekoliko več prostora. V takšnih situacijah nam je v igri bolj udobno, boljše se odzivamo. Verjamem, da bo tako," je prepričan Krznar.

Če bodo Mariborčani v seštevku obeh dvobojev uspešni, bo njihov tekmec v drugem krogu luksemburški Differdange.

Al Hilal Soudani
Sportal Zdaj se bo videlo, ali je Marko Šuler pretiraval
Ne spreglejte