Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2022,
11.55

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

7

Natisni članek

luksuz hotel hrvaška nogometna reprezentanca Katar 2022

Četrtek, 17. 11. 2022, 11.55

1 leto, 2 meseca

Pred svetovnim nogometnim prvenstvom v Katarju

Luksuz, v katerem bodo uživali hrvaški nogometaši #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

7

hotel Hilton Doha | Hrvaški nogometaši bodo med svetovnim prvenstvom v Katarju bivali v hotelu Hilton. | Foto Hotel Hilton Doha

Hrvaški nogometaši bodo med svetovnim prvenstvom v Katarju bivali v hotelu Hilton.

Foto: Hotel Hilton Doha

Hrvaška nogometna reprezentanca, ki je na zadnjem mundialu leta 2018 osvojila naslov svetovnih podprvakov, bo v času prvenstva v Katarju nameščena v luksuznem hotelu Hilton Doha. Za dodatno udobje bodo poskrbele "igrače" iz domovine. 

Hrvaška nogometna zveza je za hrvaške nogometaše najprej rezervirala hotel Dusit v Dohi, ko pa so izvedeli, da je ena od reprezentanc, ki se ji ni uspelo uvrstiti na prvenstvo, rezervacijo v hotelu Hilton Doha odpovedala, so se hitro odzvali, spremenili načrte in rezervirali razkošen hotel.

Hilton Doha | Foto: Hotel Hilton Doha Foto: Hotel Hilton Doha

V iskanju boljših pogojev

Kot so pojasnili pri Hrvaški nogometni zvezi (HNZ), so se za spremembo lokacije odločili zaradi boljših pogojev, ki jih ta ponuja, poroča hrvaški Index.hr. "Eden od glavnih dejavnikov za spremembo lokacije so bili boljši pogoji v vadbenem centru v primerjavi s centrom Al Garafa, ki je bil povezan s hotelom Dusit. Poleg tega je Hilton Doha eden od zgolj petih, ki jih Fifa ponuja v svojem katalogu, saj ima svojo plažo in prijetno okolico," so razloge za spremembo hotela osvetlili pri HNZ.

V hotelu je 400 sob, hrvaški nogometaši in spremljevalci jih bodo zasedli 65. Zaradi želje po večji zasebnosti so rezervirali sobe od 15. do 18. nadstropja, poroča hrvaški portal 24sata.

Hilton Doha | Foto: Hotel Hilton Doha Foto: Hotel Hilton Doha

Čestitke selektorja 

"Igralci se bodo počutili precej bolje, če bodo lahko na prostem spili kavo in se čez dan družili, kot pa bi bilo to mogoče v klasičnem hotelu, kot je Dusit. Glede na to, da je Fifa ponudila zgolj pet hotelov takšnega tipa, smo zelo zadovoljni, da nam je uspelo rezervirati prav takega. To je velika zmaga hrvaške delegacije. Čestitam vodstvu in ekipi iz administracije zveze za opravljeno delo," je z izbiro zadovoljen tudi selektor Zlatko Dalić.

Hilton Doha | Foto: Hotel Hilton Doha Foto: Hotel Hilton Doha

Hilton Doha | Foto: Hotel Hilton Doha Foto: Hotel Hilton Doha Hilton Doha | Foto: Hotel Hilton Doha Foto: Hotel Hilton Doha

Igrače iz domovine

V hotelu bo poleg luksuzne namestitve na voljo tudi soba za rekreacijo, v kateri se bodo hrvaški reprezentanti regenerirali po napornih treningih in tekmah. Zanimivo je, da jim bodo pikado in mizo za ročni nogomet pripeljali iz domovine. Kontejner je proti Katarju krenil že v začetku novembra.

Posebno varovanje

Domače bo tudi varovanje. Poleg standardnega varovanja bo namreč na vatrene v Dohi pazila tudi hrvaška policija. Poskrbljeno bo tudi za varnost navijačev, ki jih bo, po podatkih HNZ, na tekmah skupinskega dela okoli 1.500.

Četa Luke Modrića bo na prvenstvu igrala v skupini F. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Četa Luke Modrića bo na prvenstvu igrala v skupini F. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Skupina F

Hrvaški nogometaši, ki bodo v Katar pripotovali jutri, bodo prvo tekmo prvenstva v skupini F odigrali v sredo, 23. novembra, ko se bodo pomerili z izbrano vrsto Maroka. Naslednji nasprotnici sta reprezentanci Kanade (27. 11.) in Belgije (1. 12.). Od štirih reprezentanc v skupini bosta dve napredovali v osmino finala.

Ognjeni, ki so v sredo v Riadu uspešno opravili generalko pred svetovnim prvenstvom in z 1:0 z golom Andreja Kramarića premagali Savdsko Arabijo, bodo v Katarju skušali doseči tisto, česar v svoji zbirki še nimajo.

Je po bronu na svetovnem prvenstvu leta 1998 in naslovu svetovnih podprvakov leta 2018 v Rusiji zdaj čas za naslov svetovnih prvakov?

Preberite še:

Slovenija : Romunija slovenska nogometna reprezentanca Benjamin Šeško
Sportal Slovenija zmagala v Romuniji, petarda Srbije, poraz Belgije
Cristiano Ronaldo
Sportal Nov udarec za Ronalda: zdravstvene težave ob napačnem trenutku
Hrvaška Francija nogomet
Sportal Francija na vrhu sveta, s Hrvaško jokalo še nebo
Novice Kakšen bo praznični december na Obali? To pravijo hotelirji. #video
Louis van Gaal
Sportal Slavni trener razume navijače, ki bojkotirajo SP v Katarju #video
Erling Haaland Manchester City
Sportal Erling, namesto golfa raje igraj za sedmoligaša! #video
Katar 2022
Sportal Danski novinar doživel šok v Katarju #video
Matjaž Kek
Sportal Kek razkril, za koga bo navijal na svetovnem prvenstvu

 

Ne spreglejte