Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 11. 2022,
14.45

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Natisni članek

SP 2022 v nogometu Manchester City Erling Haaland Katar 2022 angleško prvenstvo Premier League

Sreda, 16. 11. 2022, 14.45

1 leto, 5 mesecev

Erling Haaland brez Katarja 2022

Erling, namesto golfa raje igraj za sedmoligaša! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18
Erling Haaland Manchester City | Dva tedna počitnic za Erlinga Haalanda, nato priprave v Abu Dabiju. | Foto Reuters

Dva tedna počitnic za Erlinga Haalanda, nato priprave v Abu Dabiju.

Foto: Reuters

Kaj bo v času svetovnega prvenstva počel Erling Haaland, ki se z Norveško v Katar ni uvrstil? Najprej dva tedna počitnic, nato priprave z Manchestrom Cityjem v toplih krajih. Ga pa v svojo sredino za en mesec vabi angleški sedmoligaš.

Nemčija Katar 2022
Sportal Sploh se še ni začelo, pa je v Katarju že padel rekord!

Nogometno svetovno prvenstvo, ki se začenja v nedeljo, bo minilo brez nekaj največjih zvezdnikov tega športa. Tudi brez trenutno najbolj vročega napadalca na svetu. Erling Haaland, ki je na 18 tekmah te sezone zabil 23 golov, se z Norveško namreč ni uvrstil v Katar. 22-letnik je do zdaj za reprezentanco na 23 tekmah zabil 21 golov. V kvalifikacijski skupini G so zaostali za Nizozemsko in Turčijo.

"Želim si, da bi igral na prvenstvu. A žal ne bom. Najprej si bom spočil telo in duha, nato pa bom spet začel trenirati," pravi Haaland. Zdaj ga namreč čaka kar mesec brez tekme. Ta teden bo z Norveško še igral prijateljski z Irsko in Finsko, angleška premier liga pa se bo nato nadaljevala 26. decembra. Pep Guardiola je nogometašem Cityja, ki ne igrajo v Katarju, dal dva tedna počitnic, nato pa se bodo petega decembra zbrali v Abu Dabiju. Skupaj z igralci klubske akademije gredo na priprave v tople kraje.

Argentina Lionel Messi
Sportal Messi presenetil s svojo izjavo

"To je bolj logično, kot da šest tednov igra golf"

Haaland sicer ima možnost, da bi tudi v tem času igral. Prošnjo za enomesečno posojo norveškega napadalca je na naslov Manchestra Cityja namreč naslovil angleški sedmoligaš Ashton United. "Logična poteza. City ne bo igral, mi pa želimo pomagati, da Erling ostane v formi. To je bolj logično, kot da šest tednov igra golf," je povedal trener Ashton Uniteda Michael Clegg. Odgovora iz Manchestra za zdaj niso dobili.

Haalandovi favoriti za Katar 2022 so ...

Brez tekme bo več kot mesec dni. | Foto: Reuters Brez tekme bo več kot mesec dni. Foto: Reuters Najpogostejše vprašanje v zadnjih dneh v svetu nogometa je, kdo bo svetovni prvak. To so vprašali tudi Haalanda. "Favoriti ... Mislim, da bi morali biti favoriti Brazilija, Argentina, Francija in mogoče Anglija. Ne morem izbrati le enega. Veliko je dobrih ekip. Ja, te štiri."

Nogometaš Manchestra Cityja je sicer svoje reprezentančne misli že usmeril proti naslednjima dvema velikima tekmovanjema. Leta 2024 bo evropsko prvenstvo gostila Nemčija, dve leti pozneje pa bo svetovno prvenstvo v državah Severne Amerike. "Upam, da bom tam z Norveško. To so naše sanje. Vemo, da se je težko uvrstiti na prvenstvo, a upam, da se nekega dne bom." Norveška se na svetovno prvenstvo ni kvalificirala že vse od leta 1998. Do zdaj je na največjem nogometnem tekmovanju igrala samo trikrat, na evropskem prvenstvu pa samo leta 2000, torej tako kot Slovenija.

Matjaž Kek
Sportal Kek razkril, za koga bo navijal na svetovnem prvenstvu
Sportal Slovenci ne trenirajo za mundial: To nam bo dalo še en zagon za naprej #video
Ne spreglejte