Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2024,
23.44

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

Natisni članek

Borussia Dortmund PSV Eindhoven Inter Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak liga prvakov liga prvakov UEFA liga prvakov

Sreda, 13. 3. 2024, 23.44

1 mesec, 2 tedna

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi (13. marec)

Drama v Madridu: Atletico na krilih Jana Oblaka do napredovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40
Atletico Madrid : Inter | Jan Oblak se z Atleticom veseli napredovanja v četrtfinale lige prvakov. Škofjeločan je v loteriji ubranil dve enajstmetrovki. | Foto Guliverimage

Jan Oblak se z Atleticom veseli napredovanja v četrtfinale lige prvakov. Škofjeločan je v loteriji ubranil dve enajstmetrovki.

Foto: Guliverimage

Znana sta zadnja četrtfinalista lige prvakov. Madridski Atletico slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, ki je na prvi tekmi pri milanskem Interju izgubil z 0:1, je z izdatno pomočjo Škofjeločana napredoval po izvajanju enajstmetrovk (5:3). Oblak je ubranil dve najstrožji kazni. Napredovanje so si zagotovili še nogometaši Borussie Dortmund, ki so po izenačenju na prvi tekmi na povratni PSV premagali z 2:0. 

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak? Ne, sveti Oblak! Slovenski as obnorel nogometni svet.

Liga prvakov, osmina finala (povratni tekmi):

Sreda, 13. marec:

Madridski Atletico z Janom Oblakom je pred domačimi navijači igral proti vodilnemu klubu serie A, milanskemu Interju, ki je prvi obračun dobil z 1:0. Lanski finalist je moral sprva v podaljške, saj se je redni del tekme končal z 2:1 za atlete, nato pa v izvajanje enajstmetrovk.

Pri teh so bili uspešnejši domači nogometaši, pri čemer je z dvema ubranjenima enajstmetrovkama blestel Oblak. Slovenski reprezentant je ubranil strela Alexisa Sancheza in Davyja Klaasna, medtem ko je Yann Sommer na drugi strani ubranil zgolj strel Saulu Niguezu. Lautaro Martinez je moral v peti seriji nujno zadeti, če je želel Inter ostati v igri za četrtfinale, a je žogo poslal čez gol.

Varovanci Simoneja Inzaghija so sicer povedli malo po pol ure igre, ko je zadel branilec Federico Dimarco (33. minuta). Toda kmalu zatem so gostitelji izenačili, ko je njihov najboljši strelec vseh časov Francoz Antoine Griezmann, ki je števec golov v dresu Atletica povišal na 176, zadel po Kokejevi odbijajoči žogi.

Memphis Depay je v 87. minuti izsilil podaljšek. | Foto: Guliverimage Memphis Depay je v 87. minuti izsilil podaljšek. Foto: Guliverimage V drugem polčasu je Griezmannu zadetek preprečil Yann Sommer, Koke pa je v 85. minuti zatresel le vratnico, a pritisk domačih se je nadaljeval. Nizozemski rezervist Memphis Depay je v 87. minuti zadel po podaji Kokeja za izenačenje na 2:2 v seštevku obeh tekem.

V sodnikovem dodatku 90. minute je imel sicer Rodrigo Riquelme po podaji Griezmanna v nogah zmagoviti zadetek za četrtfinale, a je žogo z bližine poslal čez prečko in tekma se je sprva prevesila v podaljške, nato pa v izvajanje kazenskih strelov.

Najboljši strelci lige prvakov v sezoni 2023/24:

6 – Erling Haaland (Man City), Harry Kane (Bayern), Kylian Mbappe (PSG)
5 – Julian Alvarez (Man City), Galeno (Porto), Antoine Griezmann (Atletico), Rasmus Hojlund (Man United), Alvaro Morata (Atletico), 
4 – Jude Bellingham (Real Madrid), Evanilson (Porto), Phil Foden (Man City), Ciro Immobile (Lazio), Gabriel Jesus (Arsenal), Lois Openda (Leipzig), Danilo Sikan (Šahtar)
...
Benjamin Šeško (Leipzig) 

Borussia do zmage in napredovanja

Na drugi tekmi večera sta se v Dortmundu pomerila domača Borussia in nizozemski PSV, ki sta se na prvi tekmi razšla z 1:1. Nemško zasedbo je že v tretji minuti v vodstvo popeljal povratnik Jadon SanchoNiclas Fullkrug je v 77. minuti zatresel mrežo gostov, a gola po posredovanju VAR zaradi prepovedanega položaja niso priznali. Ko je že kazalo, da bo Borussia zmagala z 1:0, je globoko v sodnikovem dodatku zadel Marco Reus in postavil končnih 2:0.

Borussia Dortmund je po izenačenju na prvi tekmi na povratni zmagala z 2:0 in napredovala. | Foto: Guliverimage Borussia Dortmund je po izenačenju na prvi tekmi na povratni zmagala z 2:0 in napredovala. Foto: Guliverimage

V četrtfinalu so bili že Bayern, ki je s skupnim izidom 3:1 izločil Lazio, PSG, ki je s 4:1 odpravil Real Sociedad, Real Madrid, ki je z 2:1 končal pot Leipziga Kevina Kampla in Benjamina Šeška, ter branilec naslova Manchester City, ki je s 6:2 izločil Köbenhavn. V torek so si četrtfinale priigrali še nogometaši Barcelone in Arsenala. Katalonci so doma s 3:1 premagali Napoli in napredovali s skupnim izidom 4:2, Londončani pa so napredovali šele po izvajanju enajstmetrovk s 5:2.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek, 15. marca. Četrtfinalni obračuni bodo 9. in 10. ter 16. in 17. aprila, polfinale 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja, finale pa bo v Londonu na Wembleyju 1. junija.

Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme):

Torek, 5. marec:

Sreda, 6. marec:

Torek, 12. marec:

Sreda, 13. marec:

Lestvice po skupinskem delu:

 

 

Ne spreglejte