Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 8. 2018,
22.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

3

Natisni članek

Petar Stojanović Benjamin Verbič UEFA liga prvakov

Sreda, 29. 8. 2018, 22.50

1 leto

Liga prvakov, kvalifikacije, play-off (povratne tekme)

Znani vsi udeleženci skupinskega dela lige prvakov, Slovenci imamo tri predstavnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

3

Petar Stojanović | Petar Stojanović in soigralci so v Zagrebu ostali brez lige prvakov. | Foto Guliver/Getty Images

Petar Stojanović in soigralci so v Zagrebu ostali brez lige prvakov.

Foto: Guliver/Getty Images

Tako Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) kot Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) sta v torek ostala brez lige prvakov, potem ko sta njuna kluba izpada proti švicarskemu prvaku Young Boys oziroma Ajaxu. V elitnem evropskem klubskem tekmovanju bodo tako Slovenijo predstavljali Jan Oblak (Atletico), Jaka Bijol (CSKA Moskva) in Samir Handanović (Inter), ki so si mesto tam zagotovili že po dobrih uvrstitvah v domačih prvenstvih. V sredo smo dobili še zadnje tri ekipe. Benfica je izločila Paok, Crvena zvezda je po preobratu izločila Red bull Salzburg, PSV pa beloruski Bate.

Benjamin Verbič je odigral celo tekmo za Dinamo v Kijevu, kjer Ajax ni dopustil presenečenja in je pričakovano obranil prednost, ki si jo je prejšnji teden priigral v Amsterdamu (3:1). Tekma v Ukrajini se je končala brez zadetkov, nevarnejši pa so bili gostje, ki so zapravili kar nekaj priložnosti.

Sportal Slovenec poskrbel za dramo v Zagrebu. ''Ko je prišel k sebi, ni vedel, kje je.''

Veliko večji šok se je zgodil v Zagrebu, kjer je Dinamo s Petrom Stojanovićem v postavi (tudi on je igral od prve do zadnje minute) gostil ekipio Young Boys, proti kateri je že v Bernu prišel do ugodnega izida (1:1).

Ko so hrvaški prvaki že na začetku tekme prišli do vodstva, se je zdelo, da se bodo spet uvrstili v ligo prvakov, a so potem v 64. in 66. minuti prejeli dva gola, pod oba se je podpisal Gullaume Hoarau, in ostali brez tako želenih milijonov, ki jih prinaša uvrstitev v ligo prvakov.
 

Ekipe v skupinskem delu lige prvakov (32)?

Real Madrid, Atletico Madrid (Jan Oblak), Barcelona, Valencia (vsi Španija), Bayern München, Schalke, Hoffenheim, Borussia Dortmund (vsi Nemčija), Manchester City, Manchester United, Tottenham, Liverpool (vsi Anglija), Juventus, Napoli, Inter (Samir Handanović), Roma (vsi Italija), PSG, Monaco, Lyon (vsi Francija), CSKA Moskva (Jaka Bijol), Lokomotiv Moskva (oba Rusija), Porto, Benfica (oba Portugalska), Šahtar Doneck (Ukrajina), Club Brügge (Belgija), Galatasaray (Turčija), Viktoria Plzen (Češka), Ajax, PSV (oba Nizozemska), Crvena zvezda (Srbija), AEK (Grčija), Young Boys (Švica)

Nastop v skupinskem delu lige prvakov prinaša bogato nagrado 15 milijonov evrov.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Benjamin Verbič
Sportal Verbič razočaran iz Amsterdama, Stojanović zadovoljen iz Berna
Ne spreglejte