Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 8. 2018,
22.55

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

Dinamo Zagreb Dinamo Kijev UEFA liga prvakov Petar Stojanović Benjamin Verbič

Sreda, 22. 8. 2018, 22.55

12 mesecev

Liga prvakov, kvalifikacije, play-off (prve tekme)

Verbič razočaran iz Amsterdama, Stojanović zadovoljen iz Berna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
Benjamin Verbič | Benjamin Verbič je zaigral v sloviti Amsterdam Areni in s kijevskim Dinamom izgubil z 1:3. | Foto Getty Images

Benjamin Verbič je zaigral v sloviti Amsterdam Areni in s kijevskim Dinamom izgubil z 1:3.

Foto: Getty Images

Za nami so prve tekme play-offa za ligo Europa. V sredo sta bila na delu tudi oba kluba slovenskih reprezentantov. Benjamin Verbič je s kijevskim Dinamom izgubil v Amsterdamu pri Ajaxu. Petar Stojanović je z zagrebškim Dinamom prišel do ugodnega izida pri Young Boys v Švici.

 Liga prvakov, kvalifikacije, play-off (prve tekme):

V Amsterdamu, kjer je bilo na tribunah in že tudi pred tekmo zelo pestro, saj so domači navijači pripravili pravcati pekel, je Ajax prišel do zmage s 3:1 in kijevskemu Dinamu prizadejal prvi poraz v tej sezoni. Benjamin Verbič je za goste tudi tokrat igral od prve do zadnje minute, a bolečega poraza ni mogel preprečiti.

Navijači Ajaxa pred začetkom tekme:

Z 1:1 je zagrebški Dinamo, tudi zanj je Petar Stojanović igral od prve do zadnje minute, remiziral pri švicarskemu prvaku, ekipi Young Boys, in si pred povratno tekmo, ki bo prihodnji teden v Maksimarju, priigral lep rezultat, s katerim bo lažje napadal novo uvrstitev v ligo prvakov.

Na tretji tekmi večera je atenski AEK prišel do lepe prednosti v dvoboju z Videotonom, ki ga s klopi vodi nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić, in na Madžarskem zmagal z 2:1.

Olimpija Spartak Trnava
Sportal Olimpija po porazu v Stožicah v izgubljenem položaju, poškodba Kampla #video

Na štadionu Crvene zvezde brez gledalcev tudi brez zadetkov

V torek so bile odigrane tri tekme play-offa. V Belorusiji je nizozemski prvak PSV Eindhoven s 3:2 premagal Bate Borisov, Benfica ni upravičila vloge favorita proti solunskemu Paoku - bilo je 1:1 -, beograjska Crvena zvezda se je na praznem stadionu Rajka Mitića z avstrijskim prvakom Salzburgom razšla brez golov.

Benjamin Verbič
Sportal Verbič z novim zadetkom junak napredovanja, znan je morebitni nasprotnik Olimpije #video

Trije Slovenci že v ligi prvakov

V tej sezoni bodo v ligi prvakov nastopili vsaj trije slovenski nogometaši. Jan Oblak se bo družil z evropsko elito na vratih madridskega Atletica, s katerim je v zadnjih mesecih osvojil dve evropski lovoriki (liga Europa in superpokal).

Samir Handanović je eden izmed treh Slovencev, ki že imajo zagotovljen nastop v skupinskem delu lige prvakov. | Foto: Reuters Samir Handanović je eden izmed treh Slovencev, ki že imajo zagotovljen nastop v skupinskem delu lige prvakov. Foto: Reuters

Samir Handanović bo uresničil sanje in se na lov za evropski naslov podal z milanskim Interjem, z ruskim podprvakom CSKA Moskva pa se bo med najboljšimi dokazoval tudi slovenski najstnik Jaka Bijol, ki se je poleti iz Velenja preselil v rusko prestolnico, kjer si je pri ruskem velikanu hitro izboril mesto v začetni postavi. Zvezni igralec iz Vuzenice je star šele 19 let.

Sportal Jan Oblak začel z remijem, Lovro Bizjak je debitiral v Rusiji

Kdo ima že zagotovljen nastop v skupinskem delu lige prvakov (26)?

Real Madrid, Atletico Madrid (Jan Oblak), Barcelona, Valencia (vsi Španija), Bayern München, Schalke, Hoffenheim, Borussia Dortmund (vsi Nemčija), Manchester City, Manchester United, Tottenham, Liverpool (vsi Anglija), Juventus, Napoli, Inter (Samir Handanović), Roma (vsi Italija), PSG, Monaco, Lyon (vsi Francija), CSKA Moskva (Jaka Bijol), Lokomotiv Moskva (oba Rusija), Porto (Portugalska), Šahtar Doneck (Ukrajina), Club Brügge (Belgija), Galatasaray (Turčija), Viktoria Plzen (Češka).

Nastop v skupinskem delu lige prvakov prinaša bogato nagrado 15 milijonov evrov.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte