Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2019,
23.08

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,83

15

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ludogorec Razgrad Andraž Šporar Kenan Bajrić Miha Blažič Liga Europa

Četrtek, 22. 8. 2019, 23.08

4 leta, 7 mesecev

Liga Europa, kvalifikacije, play-off (prve tekme)

Sijajen večer vratarja in zvrhana mera sreče. Maribor se spogleduje z novim podvigom!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,83

15

Kenan Pirić | Kenan Pirić je v Razgradu utišal kritike po nekaj slabih predstavah in vseh 90 minut reševal Maribor. | Foto Reuters

Kenan Pirić je v Razgradu utišal kritike po nekaj slabih predstavah in vseh 90 minut reševal Maribor.

Foto: Reuters

Nogometaši Maribora so v prvi tekmi play-offa za ligo Europa v Razgradu prišli do ugodnega rezultata. Z 0:0 so remizirali proti bolgarskemu prvaku, čeprav so večji del drugega polčasa igrali brez izključenega Dina Hotića. Mariborčane je z odličnimi obrambami reševal vratar Kenan Pirić. Z istim izidom se iz Litve vrača Miha Blažič z madžarskim Ferencvarošem. Slovan Andraža Šporarja in Kenana Bajrića je z golom v 94. minuti v Bratislavi premagal Paok.

Z zvrhano mero sreče, a tudi po zaslugi številnih obramb vratarja Kenana Pirića, ki je blestel med vratnicama Maribora in v obup spravljal nogometaše Ludogorca, so Mariborčani prišli do ugodnega rezultata v gosteh pri Ludogorcu. Ta je imeli že tako premoč, potem pa v uvodnem delu drugega polčasa dobil še "darilo" iz rok Dina Hotića, ki si je z nespametnim in nepotrebnim prekrškom na sredini igrišča že v 57. minuti prislužil drugi rumen karton in tudi izključitev. Bolgari so napadali z vsemi močmi, streljali, merili mimo, zadeli tudi prečko in poskušali, a ni šlo. Vrata Maribora so do konca tekme ostala zaklenjena, pa čeprav bi bilo lahko tudi drugače.

Dino Hotić si je privoščil novo nespametno izključitev. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Dino Hotić si je privoščil novo nespametno izključitev. Foto: Miloš Vujinović/Sportida O premoči Ludogorca priča tudi statistika. Bolgari so sprožili kar 28 strelov proti vratom vijoličastih in osemkrat merili v okvir vrat (Maribor je zmogel samo šest strelov, štiri v okvir vrat), a se je vselej izkazal mariborski vratar.

Maribor, ki je v Bolgariji končal niz treh evropskih porazov, izgubil pa je tudi konec tedna v prvenstvu v Celju, se tako domov vrača z ugodnim rezultatom, ob katerem bo lahko prihodnji teden v Ljudskem vrtu napadel še četrto uvrstitev v skupinski del lige Europa v zgodovini kluba.

Maribor - Rosenborg
Sportal Mariborčani z nekaj sreče ohranili mrežo nedotaknjeno

V tem primeru bodo slovenski prvaki tudi dodobra napolnili klubsko blagajno. Vsak udeleženec evropske lige bo od Evropske nogometne zveze (Uefa) namreč prejel slabe tri milijone evrov nagrade. Če temu prištejemo še zaslužek vijolic v kvalifikacijah za ligo prvakov, bi lahko Maribor s prebojem v ligo Europa pospravil v žep že 4,5 milijona evrov.

Šporar in Bajrić do zmage v 94. minut, Blažič remiziral v Litvi

Andraž Šporar tokrat ni zadel, a se je veselil dramatične zmage. | Foto: Reuters Andraž Šporar tokrat ni zadel, a se je veselil dramatične zmage. Foto: Reuters Na delu so tudi trije Slovenci. Miha Blažič, ki se je sprva podobno kot Maribor potegoval za ligo prvakov, je z madžarskim prvakom Ferencvarošem razšel z remijem brez zadetkov v gosteh proti litovskemu prvaku Suduvi. Slovenski branilec je igral od prve do zadnje minute.

Slovaški prvak Slovan je v prvi tekmi play-offa v Bratislavi gostil PAOK Solun in ga premagal z 1:0, potem ko so domačini do zmagovitega gola prišli tik pred koncem tekme, v 94. minuti. Tokrat najboljši strelec Slovana Andraž Šporar, ki je igral vso tekmo, ni zadel. Kenan Bajrić pri Slovakih ni dobil priložnosti. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerviste.

Nastop v skupinskem delu lige Europa ima že zagotovljenih 21 klubov:

Getafe, Sevilla (oba Špa), Arsenal, Manchester United (oba Ang), Lazio, Roma (oba Ita), Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg (oba Nem), Rennes, St. Etienne (oba Fra), CSKA Moskva (Rus), Sporting Lizbona, Porto (oba Por), Dinamo Kijev, Oleksandrija (oba Ukr), Standard Liege (Bel), Bešiktaš, Istanbul Basaksehir (oba Tur), Wolfsberger (Avt), Lugano in Basel (oba Švi)

Ne spreglejte