Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2019,
22.45

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

1

Natisni članek

UEFA liga prvakov APOEL Nikozija Vid Belec Roman Bezjak Dinamo Zagreb Petar Stojanović

Sreda, 21. 8. 2019, 22.45

12 mesecev

Liga prvakov, kvalifikacije, play-off (prve tekme)

Stojanović zelo blizu lige prvakov, nasmejani tudi pri Crveni zvezdi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

1

Petar Stojanović | Petar Stojanović je z Dinamom iz Zagreba z eno nogo že v skupinskem delu lige prvakov. | Foto Reuters

Petar Stojanović je z Dinamom iz Zagreba z eno nogo že v skupinskem delu lige prvakov.

Foto: Reuters

Na sredinah tekmah play-offa kvalifikacij za ligo prvakov je v Pireju grški podprvak Olympiakos za ogromno nagrado – nastop v skupinskem delu lige prvakov prinaša več kot 15 milijonov evrov – s kar 4:0 razbil ruskega predstavnika Krasnodar, ki je v prejšnjem krogu užalostil nekdanjega evropskega prvaka Porto. Dinamo Zagreb Petra Stojanovića, ki je za hrvaškega prvaka odigral celotno srečanje, je z 2:0 premagal rablja Maribora, Rosenborg, Crvena zvezda pa je v Bernu remizirala (2:2) z Young Boys in si pred povratno tekmo priigrala odlično izhodišče.

Srečanje v hrvaški prestolnici je imelo slovenski pridih, saj je branilec Petar Stojanović proti norveškemu prvaku začel v prvi postavi in odigral vseh 90 minut. Zagrebčani so povedli že v 9. minuti, ko je 11-metrovko izkoristil Bruno Petković, v 28. pa je na +2 zvišal Mislav Oršić. V drugem polčasu nismo več videli zadetkov, zato se Zagrebčani na Norveško podajajo z zelo lepo prednostjo.

Švicarski prvak Young Boys je v Bernu remiziral (2:2) z beograjsko Crveno zvezdo, Olympiakos pa se je poigral z ruskim podprvakom Krasnodarjem in ga odpihnil s kar 4:0. Junak srečanja je bil rezervist Lazar Randjelović, ki v igro vstopil v 75. minuti in v desetih minutah igre dvakrat zadel v polno. Končni rezultat za skorajda neulovljivih 4:0 je v 89. minuti priskrbel Portugalec Daniel Podence.

Vid Belec je v Nikoziji proti Ajaxu zadržal mrežo nedotaknjeno. | Foto: Getty Images Vid Belec je v Nikoziji proti Ajaxu zadržal mrežo nedotaknjeno. Foto: Getty Images

Belec ohranil mrežo nedotaknjeno

Ciprski prvak Apoel iz Nikozije je v torek namučil favorizirani Ajax iz Amsterdama. Dvoboj se je končal brez zmagovalcev, gostitelji pa so imeli od 80. minute igralca več, saj je moral pri gostih zaradi rdečega kartona predčasno z igrišča Noussair Mazraoui. Na vratih Apoela je zlasti v prvem polčasu blestel Vid Belec.

Dolgoletni reprezentant Slovenije, ki se je v prejšnji sezoni pri Sampdorii znašel na stranskem tiru, je ostal nepremagan. Proti Ajaxu pa je zaigral še en Slovenec, Roman Bezjak. Korošec je na igrišču vztrajal 68 minut, na začetku drugega polčasa pa si je prislužil rumeni karton. Gostitelji so bili najbližje zadetku po strelu Srba Andrije Pavlovića, ki je zadel okvir vrat.

Maribor Aik
Sportal Bolgarski milijarder, ki želi Maribor pahniti iz Evrope

Avstrijski podprvak LASK je v Linzu ostal praznih rok proti belgijskemu podprvaku Club Brügge, ki je v prejšnjem krogu kvalifikacij prekrižal načrte Benjaminu Verbiču (Dinamo Kijev). Brügge je zmagal z 1:0, zmagoviti zadetek je že v 10. minuti z bele točke postavil Hans Vanaken.

Z 1:0 je v gosteh prišla do pomembne zmage tudi praška Slavia. Češki prvak, ki je v prejšnji sezoni zablestel v evropski ligi, je premagal romunskega prvaka CFR Cluj. Zmagoviti zadetek je v 28. minuti prispeval Lukas Masopust.

Povratne tekme bodo na sporedu prihodnji teden. Poraženci bodo evropsko sezono nadaljevali v skupinskem delu lige Europa.

Nastop v skupinskem delu lige prvakov ima zagotovljen že 26 klubov, med njimi jih je tudi pet s slovenskimi legionarji.

Köbenhavn Crvena zvezda
Sportal Srbski čudež, ki bo še dolgo odmeval

Kdo ima že zagotovljen nastop v ligi prvakov (26):

Branilec naslova Liverpool, Tottenham, Manchester City, Chelsea (vsi Ang), Barcelona, Atletico – Jan Oblak, Real Madrid, Valencia (vsi Špa), Juventus, Napoli, Atalanta – Josip Iličić, Inter – Samir Handanović (vsi Ita), Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig – Kevin Kampl, Bayer Leverkusen (vsi Nem), PSG, Lille, Lyon (vsi Fra), Zenit St. Peterburg – Miha Mevlja, Lokomotiv Moskva (oba Rus), Benfica Lizbona (Por), Šahtar Doneck (Ukr), Genk (Bel), Galatasaray (Tur), Red Bull Salzburg (Avt).

 

Ne spreglejte