Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 7. 2024,
22.24

Osveženo pred

4 dni, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija konferenčna liga NK Bravo Klemen Šturm Til Mavretič Zoran Zeljković

Četrtek, 11. 7. 2024, 22.24

4 dni, 16 ur

Kvalifikacije za konferenčno ligo, 1. krog (prve tekme)

Otočani so jo zagodli Bravu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,54
NK Olimpija : NK Bravo | Nogometaši Brava so odigrali krstno evropsko tekmo in doživeli poraz. | Foto www.alesfevzer.com

Nogometaši Brava so odigrali krstno evropsko tekmo in doživeli poraz.

Foto: www.alesfevzer.com

Barve Slovenije v 1. krogu kvalifikacij za konferenčno ligo brani Bravo. Mladi ljubljanski klub je na stadionu ŽAK gostil valižanski Connah's Quay. Čeprav si je pripravil kar nekaj priložnosti, najlepše je imel Matej Poplatnik, je mreža gostov ostala nedotaknjena. Valižani so zaigrali bolje v nadaljevanju in v 84. prek rezervista Benjamina Maherja dosegli zmagoviti zadetek za 1:0. Povratna tekma bo prihodnji četrtek na Otoku. 

NK Maribor : NK Bravo 1. SNL Aleš Arnol
Sportal Ljubljanski fenomen. Po 11 letih že v Evropi!
Martin Pečar
Sportal Martin Pečar: Znova uživam v nogometu. Hvala vam, Bravo!

Četrtek, 11. julij:

V uvodnem krogu kvalifikacij nastopa Bravo, četrtouvrščeni klub 1. SNL, ki je prejel priložnost za nastop v Evropi po tem, ko je pokalni zmagovalec Rogaška ostal brez tekmovalne licence. Bravo je evropski uvod proti valižanskemu klubu Connah's Quay začel dobro in pogumno. Ljubljančani so imeli pobudo in več nevarnih akcij, že v uvodnih minutah pa sta bila nevarna Jakoslav Stanković in predvsem Matej Poplatnik, ki je streljal po podaji Martina Pečarja, a je žoga končala tik ob vratnici.

V nadaljevanju prvega polčasa je bil najbolj aktiven pri domačih Matej Poplatnik, a je najprej v 14. minuti slabo zadel žogo pred vrati, v 30. je z glavi meril nekoliko previsoko, pet minut zatem pa je imel še priložnost po strelu od daleč. Valižani v prvem delu niso pretirano ogrožali Matije Orbanića, najbolj nevaren je bil Noah Edwards s strelom ob vratnici v 18. minuti.

Tudi začetek drugega dela je minil podobno. še vedno je bil najbolj aktiven Poplatnik, tokrat je v 61. minuti s 14 metrov udaril tik ob vratnici, v 72. pa je Gašper Trdin močno sprožil z 18 metrov, a je vratar George Ratcliffe žogo odbil v kot.

A so nato postajali Valižani vse nevarnejši. Najprej so v 72. minuti do priložnosti prišli po napaki domačih, ko je Milan Tučić slabo izbijal žogo in zadel enega od tekmecev, žoga pa je poletela tik ob vratnici.

V 83. pa so gostje dosegli gol; po podaji v kazenski prostor je gostujoča ekipa s prvim strelom zadela prečko, Matija Orbanić je po poskus obrambe ostal na tleh, odbitek pa je s šestih metrov za njegov hrbet pospravil rezervist Benjamin Maher.

Zeljković do zmage, podaja Mavretiča

V prejšnji sezoni je Olimpija nastopila v skupinskem delu konferenčne lige, kjer je zbrala šest točk. Pod vodstvom Zorana Zeljkovića je premagala KI Klaskvik (doma) in Slovan iz Bratislave (v gosteh), kar ni zadoščalo za napredovanje. Bo tudi v tej sezoni, ki prinaša spremembo tekmovalnega ustroja, saj bo v ospredju ligaški, ne pa več skupinski del, v konferenčni ligi nastopil kateri izmed slovenskih klubov?

Latvijska Auda, ki jo vodi Zoran Zeljković, je v sredo z 2:0 opravila s ferskim B36 Torshavn. Nekdanji trener Olimpije je lani na klopi zmajev v Evropi debitiral s porazom na Ferskih otokih, nato pa v Stožicah popravil vtis in prišel do zgodovinske prve zmage Olimpije v skupinskem delu evropskega tekmovanja.  | Foto: www.alesfevzer.com Latvijska Auda, ki jo vodi Zoran Zeljković, je v sredo z 2:0 opravila s ferskim B36 Torshavn. Nekdanji trener Olimpije je lani na klopi zmajev v Evropi debitiral s porazom na Ferskih otokih, nato pa v Stožicah popravil vtis in prišel do zgodovinske prve zmage Olimpije v skupinskem delu evropskega tekmovanja. Foto: www.alesfevzer.com

Kar zadeva slovenske nogometne legionarje, je Velež v sredo v Mostarju s Klemnom Šturmom le remiziral z avtsajderjem iz Andore (1:1), nato pa je Zoran Zeljković na klopi Aude doživel evropski krst in z latvijskim klubom, s katerim v zadnjem obdobju ni uspešen v domačem prvenstvu, saj je nanizal štiri poraze, z 2:0 zmagal proti predstavniku s Ferskih otokov.

Estonska Levadia, pri kateri nastopa slovenski legionar Til Mavretič, je v gosteh premagala Siauliai z 2:0. Mavretič je prispeval podajo za prvi zadetek.

Aleksander Čeferin
Sportal Revolucija, kot je nogometna Evropa še ni videla

Drugi slovenski predstavnik v konferenčni ligi, ljubljanska Olimpija, bo začela kvalifikacije v 2. krogu. Takrat se bo pomerila z ukrajinskim predstavnikom Polissyo.

Konferenčna liga, kvalifikacije, 1. krog (prve tekme):

Sreda, 10. julij:

Četrtek, 11. julij:

Aljoša Matko Žan Karničnik
Sportal Sanjski evropski začetek Celjanov!
Ne spreglejte