Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
17. 10. 2017,
14.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Aleks Pihler

Torek, 17. 10. 2017, 14.36

6 let, 6 mesecev

Aleks Pihler

Komaj čaka, da se tekma proti Liverpoolu začne

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Aleks Pihler NK Maribor | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Aleks Pihler bo današnjo tekmo lige prvakov med Mariborom in Liverpoolom v Ljudskem vrtu verjetno spet začel od prve minute. "Komaj čakam, da se začne," pred obračunom s petkratnim evropskim prvakom pravi 23-letni vezist.

Nogometaši Maribora se bodo v torek ob 20.45 v razprodanem Ljudskem vrtu v 3. krogu skupinskega dela lige prvakov pomerili z Liverpoolom. Glavni sodnik bo Madžar Viktor Kassai.

Na prvi tekmi lige prvakov pred mesecem dni proti moskovskemu Spartaku je na igrišče prišel enajst minut pred koncem tekme, ko je Maribor v Ljudskem vrtu zaostajal z 0:1 in dobro opravil svojo nalogo. Mariborčani so po njegovem vstopu v igro izenačili in osvojili veliko točko. Pred dvema tednoma se je v Sevilli, kjer ga je trener v ogenj poslal od začetka, saj je verjel, da lahko pomaga ustaviti sijajne nasprotnikove napadalce, zlil s sivo predstavo slovenskega prvaka, ki je izgubil z 0:3.

Zdaj utegne spet zaigrati od prve minute. Obračun z Liverpoolom, ki slovi po sijajnih napadalcih, lahko bolj kot s tekmo z ruskim prvakom primerja z izkušnjo iz Andaluzije, a verjame, da bo razplet drugačen. Veliko ugodnejši za Maribor.

Verjamejo, da bodo odigrali odlično tekmo

Bo še tretjič igral v ligi prvakov? | Foto: Reuters Bo še tretjič igral v ligi prvakov? Foto: Reuters "Vsi komaj čakamo jutrišnjo tekmo. Vemo, kdo prihaja. Dobro je, da smo v generalki pred tekmo z Liverpoolom zmagali v Velenju in si dvignili samozavest. Smo zelo motivirani. Smo odlično pripravljeni in verjamemo, da bomo odigrali odlično tekmo," je bil na novinarski konferenci optimističen Aleks Pihler, ki je bil pred današnjo tekmo s soigralci v karanteni.

"Tako je vedno pred pomembnimi tekmami. Na tak urnik smo že navajeni. V karanteni se ne dogaja nič posebnega. Počivamo, pazimo na prehrano, opravimo še kakšno analizo in preživljamo čas skupaj," ni nič zanimivega razkril 23-letni nogometaš, pred katerim je verjetno največji izziv, odkar je julija lani prišel v Maribor.

Lahko Mariborčani ustavijo Philippa Coutinha in preostale zvezdnike Liverpoola? | Foto: Reuters Lahko Mariborčani ustavijo Philippa Coutinha in preostale zvezdnike Liverpoola? Foto: Reuters

Ne bodo si smeli privoščiti niti najmanjše napake

"Poleg prvih dveh tekem v ligi prvakov je to zagotovo vrhunec moje dozdajšnje nogometne poti. Da bi bil popoln, moramo doseči tudi dober rezultat. Morali bomo igrati zbrano vso tekmo in se držati navodil. Če bomo to naredili, verjamem, da bomo dosegli rezultat, ki si ga želimo. Če bi nam uspelo, bi doživeli vrhunec, ki bi nam pomenil veliko," pravi vezist, ki je pred enim letom debitiral tudi v reprezentanci Slovenije.

Za konec je opozoril na hiter napad Liverpoolčanov, v katerem ne manjka zvezdniških imen, kot so Brazilca Philippe Coutinho in Firminho, Egipčan Mohamed Salah in še kdo. "V Sevilli smo videli, da si na takšni ravni kaznovan za vsako napako. Treba bo odigrati popolno tekmo, brez najmanjših napak. Potrudili se bomo, da nam uspe," je povedal Pihler.


Pred tekmo Maribor - Liverpool:

Ne spreglejte