Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 4. 2023,
9.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Natisni članek

Antonio Conte Bayern München Julian Nagelsmann Graham Potter Chelsea Brendan Rodgers Jürgen Klopp Liverpool angleško prvenstvo Premier League

Torek, 4. 4. 2023, 9.00

1 leto

Rekordno število odpuščenih trenerjev v premier ligi

Klopp o grozljivi številki: Klubi se bojijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Liverpool Jürgen Klopp | Foto Reuters

Foto: Reuters

Grozljiva številka. Tako je Jürgen Klopp opisal rekordnih 12 odpuščenih trenerjev to sezono v premier ligi. Sam kljub neizpolnjenim ciljem na položaju v Liverpoolu ostaja. "Klubi se bojijo, da morda ne bodo dosegli zastavljenih ciljev."

Graham Potter
Sportal Chelsea ostal brez trenerja, menjal bo tudi Leicester

Brendan Rodgers | Foto: Reuters Brendan Rodgers Foto: Reuters V nedeljo oziroma v ponedeljek je bilo v največjih evropskih nogometnih ligah odpuščenih pet trenerjev, od tega dva v angleški premier ligi. Brez službe sta ostala Brendan Rodgers (Leicester City) in Graham Potter (Chelsea). S tam je padel rekord angleškega prvenstva. To sezono je bilo odpuščenih že 12 trenerjev. Pred tem je bil premierligaški rekord 10 trenerjev, kar se je zgodilo v štirih sezonah.

V sezoni 2022/2023 so v premier ligi ostali brez službe:

30. avgust Scott Parker (Bournemouth) – po porazu 0:9 z Liverpoolom
7. september Thomas Tuchel (Chelsea) – po porazu 0:1 z Dinamom Zagrebom
2. oktober Bruno Lage (Wolverhampton) – po 18. mestu na lestvici
20. oktober Steven Gerrard (Aston Villa) – po porazu 0:3 s Fulhamom
7. november Ralph Hasenhüttl (Southmapton) – po šestih porazih na devetih tekmah
23. januar Frank Lampard (Everton) – ko so bili v coni izpada
6. februar Jesse Marsch (Leeds United) – ko so bili v coni izpada
12. februar Nathan Jones (Southampton) – ena zmaga v treh mesecih
17. marec Patrick Viera (Crystal Palace) – po 12 tekmah brez zmage
26. marec Antonio Conte (Tottenham) – ker je kritiziral ekipo in klub
2. april Brendan Rodgers (Leicester City) – ko so padli v cono izpada
2. april Graham Potter (Chelsea) – ko so zdrsnili na 11. mesto

Trenerje menjajo po celotni Evropi

Julian Nagelsmann | Foto: Reuters Julian Nagelsmann Foto: Reuters Tudi v drugih najmočnejših domačih ligah po Evropi je bilo to sezono že precej menjav glavnega trenerja. V Franciji so odpustili 10 trenerjev, eden pa je odšel sam, Španiji jih je dobilo nogo ali pa so odšli sami 10, v nemški bundesligi so jih odpustili osem, prav tako v italijanski serie A. Prejšnji teden je trenerja menjal celo drugouvrščeni v bundesligi Bayern München (Julian Nagelsmann). Tako krut je trenerski posel. Kaj pa v Sloveniji? Pet klubov ima še istega trenerja kot v prvem krogu, štirje so menjali trenerja (Maribor, Radomlje, Gorica in Mura), Bravo pa ima novega, ker je Dejan Grabić odšel v Muro.

Liverpool je v soboto izgubil z Manchester Cityjem z 1:4. | Foto: Reuters Liverpool je v soboto izgubil z Manchester Cityjem z 1:4. Foto: Reuters Kljub kar 12 odpuščenim trenerjem v premier ligi pa med njimi ni Jürgena Kloppa. Pa čeprav je Nemec že lep čas pod pritiskom. Na klopi Liverpoola je že vse od leta 2015, z njim so bili tako angleški prvaki kot zmagovalci premier lige. Še lani so se borili za naslov prvaka, to sezono pa precej nihajo v rezultatih. Imajo 12 zmag s 27 tekmem in trenutno zasedajo skromno osmo mesto. Imajo 30 točk manj od vodilnega Arsenala. Izgubili so zadnji dve ligaški tekmi: proti Bournemouthu z 0:1 in pretekli konec tedna s kar 1:4 proti Manchester Cityju. 

"Vsi sprejmemo ta del službe"

Graham Potter je zapustil klop Chelseaja pred tekmo z Liverpoolom. | Foto: Reuters Graham Potter je zapustil klop Chelseaja pred tekmo z Liverpoolom. Foto: Reuters Liverpool ta torek igra zaostalo tekmo s Chelseajem. Na ponedeljkovi novinarski konferenci so tako Kloppa vprašali o Potterju in Rodgersu, ki sta v nedeljo izgubila službo. "Kaj lahko rečem o tem? Očitno sem še zadnji na položaju," je odgovoril z nasmehom. "Ne Chelsea ne Leicester nista tam, kjer želita biti. Oba trenerja spoštujem. Dobra človeka sta in fantastična trenerja. A stvari se lahko zalomijo. Vsi sprejmemo ta del službe. Tako pač je. Prejšnji teden je odšel Conte, pa Nagelsmann in zdaj ta dva. To so odločilni trenutki sezone. Klubi se bojijo, da morda ne bodo dosegli zastavljenih ciljev."

A čeprav se trenerji zavedajo, da so lahko kadarkoli odpuščeni, pa Klopp dodaja, da je številka 12 res grozljiva. "Nekateri klubi ne dosegajo ciljev, tudi mi ne. Če ne dosežeš ciljev, moraš sprejeti posledice." Zase Klopp pravi, da ima še službo, ker ima Liverpool pametne lastnike in ne samo kot zaslugo za uspehe iz prejšnjih sezon. 

Bayern München Julian Nagelsmann
Sportal Nagelsmann izpraznil pisarno, Bayern potrdil Tuchla #video
Valladolid Real Madrid
Sportal V najmočnejših ligah letijo trenerske glave
Ne spreglejte