Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 4. 2023,
16.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Sebastian Hoeness Jose Rojo Martin Leicester City Brendan Rodgers Real Valladolid Chelsea Graham Potter angleško prvenstvo Premier League špansko prvenstvo La Liga Espanyol Diego Martinez

Ponedeljek, 3. 4. 2023, 16.30

1 leto

Trenerja menjata Valladolid in Espanyol

V najmočnejših ligah letijo trenerske glave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Valladolid Real Madrid | Real Malladolid je v minulem krogu la lige z Realom Madridom izgubil z 0:6. | Foto Reuters

Real Malladolid je v minulem krogu la lige z Realom Madridom izgubil z 0:6.

Foto: Reuters

V nedeljo sta službo izgubila dva trenerja v angleški premier ligi (Graham potter v Chelseaju in Brendan Rodgers v Leicestru), v ponedeljek pa sta nogo dobila dva trenerja v španski la ligi. Real Valladolid je odpustil Joseja Roja Martina, Espanyol pa Diega Martineza. Od 20 španskih prvoligašev je trenerja med to sezono menjalo že sedem klubov. Še novica iz Nemčije: Bruno Labbadia ni več trener Stuttgarta.

Graham Potter
Sportal Chelsea ostal brez trenerja, menjal bo tudi Leicester

Jose Rojo Martin, z vzdevkom Pacheta, ne bo več vodil španskega prvoligaša Real Valladolid. S trenerjem so se razšli le dan po tem, ko jim madridski Real nasul kar šest golov (6:0).

Pacheta, ki je trener kluba postal 16. junija 2021, je Valladolid vodil na 75 uradnih tekmah (42 v drugi ligi, 27 v prvi ligi in šest v kraljevem pokalu). Največji uspeh 55-letnega trenerja je bil, ko je Valladolid popeljal v elitno špansko prvenstvo.

Valladolid na prvenstveni lestvici španske primere divison zaseda 16. mesto z 28 točkami, na vrhu razpredelnice je Barcelona z 71 točkami.

Diego Martinez | Foto: Reuters Diego Martinez Foto: Reuters Diego Martinez pa ne bo več vodil Espanyol iz Barcelone. To je že deseta sprememba na trenerskih klopeh v španskem prvenstvu to sezono (Elche je trenerja menjal kar trikrat, Sevilla dvakrat), še trije pa so ga pred samim začetkom sezone.

Espanyol je po štirih zaporednih porazih v prvenstvu odpustil 42-letnega Martineza, ki je klub vodil od lanskega maja. V tem času je na 31 tekmah v vseh tekmovanjih zabeležil devet zmag. To sezono je na 27 prvenstvenih tekmah Espanyol slavil šestkrat, ima pa še devet remijev in 12 porazov. To je dovolj za 17. mesto, s čimer je katalonski klub tik nad cono izpada v drugo ligo.

Novi trener Espanyola je postal Luis Garcia Fernandez. Dvainštiridesetletni Garcia bo klub, za katerega je vrsto let tudi igral, vodil do konca sezone 2023/24. V petih letih je v dresu Espanyola Garcia zbral 262 nastopov in dosegel 60 golov. Leta 2006 je z dvema goloma v finalu proti Zaragozi odigral ključno vlogo ob zmagi v španskem kraljevem pokalu.

Novega trenerja ima Stuttgart

Nemški prvoligaš Stuttgart pa je že imenoval naslednika Bruna Labbadie, to je postal Sebastian Hoeness. S Stuttgartom je 40-letnik podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25. Hoeness je nazadnje vodil Hoffenheim, ki ga je po 81 tekmah na čelu zapustil po koncu pretekle sezone. 

Petkratni nemški prvak, nazadnje je slavil v sezoni 2006/07, trenutno zaseda zadnje mesto prvenstvene lestvice. Po 26 tekmah je zbral 20 točk in za 15. mestom, ki zagotavlja obstanek v ligi, zaostaja pet točk. Labbadia je vodenje Stuttgarta prevzel 5. decembra lani in se na klopi obdržal vsega 12 tekem.

Jan Oblak Atletico Madrid
Sportal Oblak zadovoljen, razpoloženi Real po poti Barcelone
Ne spreglejte