Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
18.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

2

Natisni članek

Borussia Dortmund Thomas Tuchel Bayern München Julian Nagelsmann nemško prvenstvo Bundesliga

Petek, 24. 3. 2023, 18.00

1 leto

Sprememba na klopi Bayerna iz Münchna

Nagelsmann izpraznil pisarno, Bayern potrdil Tuchla #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

2

Bayern München Julian Nagelsmann | Julian Nagelsmann se je v petek pripeljal na Säbener Strasse, a klubske prostore tudi hitro zapustil. | Foto Reuters

Julian Nagelsmann se je v petek pripeljal na Säbener Strasse, a klubske prostore tudi hitro zapustil.

Foto: Reuters

Julian Nagelsmann je že izpraznil svojo pisarno na Säbener Strasse, kjer je doma Bayern München. Pred klubskimi prostori so ga ujele kamere. Bayern je po 24 urah vendarle potrdil, da bodo zamenjali trenerja. V ponedeljek bo ekipo prevzel nekdanji trener Borussie, PSG in Chelseaja Thomas Tuchel. Navijači niso navdušeni.

Julian Nagelsmann
Sportal Pri Bayernu je počilo, Nagelsmann naj bi izgubil službo

Säbener Strasse 51-57 | Foto: Reuters Säbener Strasse 51-57 Foto: Reuters Čeprav so v osmini finala lige prvakov izločili PSG, v nemški ligi pa le za točko zaostajajo za vodilno Borussio Dortmund, je Bayern München zamenjal trenerja. Tega ni nihče zares pričakoval. Na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom ga je sicer z 2:1 premagal Bayer Leverkusen. Na uradno potrditev s Säbener Strasse, kjer ima svoje prostore bavarski nogometni velikan, smo morali čakati skoraj 24 ur, odkar je novica prišla v javnost. Je pa Julian Nagelsmann že v petek opoldne prišel v klubske prostore in jih kmalu tudi zapustil. Odnesel naj bi svoje stvari. Nemški novinarji, fotografi in snemalci so bili že od prvih govoric, da se obeta zamenjava, v zasedi pred klubom. 

V petek ob šestih popoldne je vendarle prišla potrditev iz vrha kluba. Odločitev o zamenjavi Nagelsmanna sta sprejela direktor Oliver Kahn in športni direktor Hasan Salihamidžić. Odpustili so tudi vse njegove tri pomočnike. Potrdili so, da ga bo nasledil Thomas Tuchel, ki bo dobil pogodbo do poletja 2025. Kahn je v izjavi dejal, da so sicer verjeli v dolgoročno delo z Nagelsmannom, a: "Po svetovnem prvenstvu smo igrali manj uspešno in manj atraktivno. Velika nihanja so prinesla dvome, da lahko izpolnimo svoje cilje za to sezono in za prihodnost. Zato smo se odzvali že zdaj."

Julian Nagelsmann je Bayern München vodil od leta 2021 in ga lani popeljal do desete nemške lovorike zapored. Konec sezone bo zanje sicer zelo zahteven: v četrtfinalu lige prvakov igrajo z Manchestrom Cityjem, v spomladanskem delu bundeslige pa je Borussia še neporažena. Petintridesetletnika je torej zamenjal Tuchel, prav nekdanji trener Borussie, ki je nazadnje vodil Chelsea. Z Londončani je predlani tudi osvojil ligo prvakov. Devetinštiridesetletnik bo ekipo prvič vodil v ponedeljek.

Navijači skeptični: Tuchel je kolerik

Thomas Tuchel | Foto: Reuters Thomas Tuchel Foto: Reuters Navijači nad menjavo niso najbolj navdušeni. "Na kaj upam? Razočaran sem. To je morda rešitev za eno leto, leto in pol. Tuchel je kolerik. Če bo izgubil dve tekmi, je konec," je v klubskem lokalu dejal Uwe Buckreos. Louis Holzinger pa: "Sem skeptičen, saj ima Tuchel zgodovino z Dortmundom, pa tudi pri Chelseaju in PSG se mu ni izšlo na najboljši način. Ima pa veliko izkušenj s treniranjem zvezdnikov in upam, da bo to delovalo tudi pri Bayernu."

Flick in Kimmich brez komentarja

Vprašanja na to temo so bila tudi na novinarski konferenci nemške reprezentance. "Seveda smo bili vsi zelo zelo presenečeni nad to novico, a Bayern ni še ničesar potrdil in iz spoštovanja do Juliana in Bayerna preprosto o tem zdaj ne morem govoriti," je odgovoril nemški selektor in nekdanji trener Bayerna Hansi Flick. Podobno pa tudi nogometaš Bayerna Joshua Kimmich: "Seveda razumem, da je to zdaj vroča tema. Ampak klub ni dal še nobene uradne potrditve in zato upam, da razumete, da o tem ne morem govoriti."

Bayer Leverkusen
Sportal Bayer razveselil Borussio Dortmund, ki je skočila na vrh
liga prvakov finale Real Madrid prvak
Sportal Obeta se poslastica poslastic! Bayern proti Manchester Cityju.
Ne spreglejte