Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
9. 1. 2018,
16.58

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Tomaž Kavčič

Torek, 9. 1. 2018, 16.58

6 let, 3 mesece

Znan je strokovni štab novega selektorja

Kavčič je izbral sodelavce, Katančevi ostali brez dela

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Tomaž Kavčič imenovanje selektorja | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Znan je strokovni štab, ki si ga je izbral novi selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič. Vse sodelavce prejšnjega selektorja Srečka Katanca je zamenjal. V svojo ekipo je povabil nekdanje reprezentante Roberta Englara, Igorja Benedejčiča in Boruta Mavriča.

Z Nogometne zveze Slovenije so uradno potrdili strokovni štab, ki ga je izbral novi selektor članske reprezentance Tomaž Kavčič. Kot smo pravilno napovedali, je za pomočnika izbral nekdanjega sodelavca iz mlade reprezentance Roberta Englarja in dozdajšnjega selektorja mladinske reprezentance Igorja Benedejčiča.

Oba sta nekdanja reprezentanta. Prvi je za Slovenijo odigral 36 tekem, drugi je zbral osem nastopov in dosegel en gol. Zgodovinskega prvega Slovenije na njeni prvi uradni tekmi junija 1992 proti Estoniji (1:1).

Tudi tretji novi član Kavčičevega strokovnega štaba, trener vratarjev Borut Mavrič, ki zdaj to delo opravlja pri Gorici, je nekdanji reprezentant. Zbral je 18 tekem v izbrani vrsti Slovenije.

Nihad Pejković in Aleš Čeh se skupaj s Srečkom Katancem poslavljata od reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar Nihad Pejković in Aleš Čeh se skupaj s Srečkom Katancem poslavljata od reprezentance. Foto: Vid Ponikvar


Aleša Čeha in Nihada Pejkovića ni več zraven

Kavčič je torej v celoti zamenjal strokovno vodstvo prejšnjega selektorja Srečka Katanca. Za sodelovanje se je zahvalil prejšnjemu pomočniku Alešu Čehu in trenerju vratarjev Nihadu Pejkoviću, čeprav je Katanec po naših informacijah pričakoval drugače.

Pričakovano sta brez vloge v novi reprezentanci ostala tudi nekdanja Katančeva strokovnjaka za energijske prijeme, zakonca Matjaž in Alenka Rupert, s katerima je prejšnji selektor v nogometni javnosti dvignil precej prahu. Da se teh prijemov ne bo držal, je novi selektor povedal že pred časom.



Začel bo marca proti Avstriji

Kavčič bo debi v vlogi selektorja dočakal 23. marca na prijateljski tekmi v Celovcu proti Avstriji, na klopi katere bo prav tako debitiral Franco Foda.

Ta je po neuspehu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 nasledil Marcela Kollerja, ki je Avstrijo popeljal na evropsko prvenstvo 2016 in bil njen selektor šest let.

Ne spreglejte