SiolNET. Novice Slovenija
1,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predsedovanje: smo prva država, v kateri bo kuhal chef z Michelinovo zvezdico

1,38

termometer

Tomaž Kavčič Zemono | Tomaž Kavčič | Foto: Ana Kovač
Tomaž Kavčič Foto: Ana Kovač

Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve RS – JGZ Brdo je danes sklenil sodelovanje s kuharskim mojstrom Tomažem Kavčičem. Tako bo Slovenija postala prva država, v kateri bo v obdobju predsedovanja Svetu EU na vseh dogodkih najvišje ravni za kulinariko poskrbel chef z Michelinovo zvezdico.

Namen sklenitve sodelovanja med Tomažem Kavčičem in javnim zavodom za protokol je združevanje najboljšega – ekskluzivnih lokacij in edinstvenega okolja, izurjenega osebja in prvovrstne storitve ter kulinarike na najvišji ravni. Tomaž Kavčič bo skupaj z zaposlenimi v JGZ Brdo skrbel za najvišjo kakovost in dovršenost kulinarične ponudbe v Elegans hotelu Brdo, Vili Tartini, gradu Strmol in Vili Bled.

Direktor JGZ Brdo Marjan Hribar je poudaril, da bo identiteta prenovljenega hotela z visokimi štirimi zvezdicami kakovosti in drugih lokacij usmerjena v ponudbo preseganja pričakovanj gostov v vseh procesih, to pa bo imelo mnoge pozitivne učinke na delovanje zavoda in njegovih zaposlenih.

Podelitev Michelinovih zvezdic 2020 Novice Hiši Franko dve Michelinovi zvezdici, še petim slovenskim restavracijam po ena

Brdo na zemljevid najboljših

Znanje, ki ga bodo prejeli od Kavčiča, bo kakovost dela in profesionalnost zaposlenih še poglobila. Možnost neposrednega sodelovanja in dela z njim bo tudi velik motiv za številne mlade kuharje, ki stopajo na pot kulinarične kariere. Kulinarika pa je eden izmed najpomembnejših potencialov, ki bo prenovljeni hotel na Brdu postavil na zemljevid najboljših v Sloveniji in širše, so prepričani v zavodu.

Kavčič je ob sklenitvi sodelovanja poudaril, da gre za potrditev njegovega dela. "Delo v času predsedovanja Svetu EU pomeni velik izziv, ki ga z veseljem in velikim spoštovanjem sprejemam," je dejal, prepričan, da bodo delo, izkušnje in znanje prinesli rezultate ter da jim bo kakovost kulinarične storitve v JGZ Brdo uspelo povzdigniti na najvišjo mogočo raven.

Tomaž Kavčič panettone Trendi Gostilne so zaprte, toda slovenski kuharski mojstri delajo naprej

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin