Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
14. 9. 2018,
9.32

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

Ralf Rangnick nemško prvenstvo RB Leipzig slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl

Petek, 14. 9. 2018, 9.32

5 let, 7 mesecev

Vrnitev Kevina Kampla

Kampl zacelil rane in postal nadomestni kapetan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Kevin Kampl | Kevin Kampl je podpisan pod najvišji nogometni prestop Slovenca. RB Leipzig je zanj Bayerju odštel 20 milijonov evrov. | Foto Guliver/Getty Images

Kevin Kampl je podpisan pod najvišji nogometni prestop Slovenca. RB Leipzig je zanj Bayerju odštel 20 milijonov evrov.

Foto: Guliver/Getty Images

Rdeči biki iz Leipziga bodo prvič po reprezentančnem premoru nastopili v soboto, ko se bodo na tekmi 3. kroga nemškega prvenstva pomerili s Hannovrom. Kevin Kampl je odpravil poškodbo gležnja, zaradi katere ni mogel pomagati Sloveniji na gostovanju na Cipru (1:2), tako da bo pripravljen za nastop.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl je moral zaradi bolečin v krvavem gležnju predčasno z uvodne tekme slovenske izbrane vrste proti Bolgariji (1:2), na kateri je bil med najboljšimi slovenskimi igralci in odigral 83 minut. Zaradi poškodbe gležnje je izpustil nastop na gostovanju na Cipru.

Prejšnji petek se je z letalom vrnil v Leipzig, kjer je s pomočjo klubske zdravstvene službe odpravil zdravstvene težave, tako da bo jutri že na razpolago trenerju. "Kevin bo zagotovo pripravljen na nastop. Zadnji trening je opravil brez težav," je potrdil njegov strateg Ralf Rangnick.

Tomaž Kavčič Kevin Kampl
Sportal Še en udarec za slovenskega selektorja

S tem je RB Leipzig zavrnil scenarij, ki ga je omenjal nemški športni magazin Kicker, češ da se rana na Kamplovem gležnju še ni zacelila, ker je bila zdravljena le površinsko, ne pa s šivi, in da bo v bližnji prihodnosti potreben operativni poseg. Kampl bo na delu že v soboto, kar je dobra novica za navijače.

Prva zamenjava za kapetana

V četrtek se bo pomeril s Celticom. | Foto: Guliverimage/Getty Images V četrtek se bo pomeril s Celticom. Foto: Guliverimage/Getty Images Kampl pri RB Leipzigu uživa velik ugled. To dokazuje tudi odločitev, da bo v tej sezoni prva zamenjava za kapetana. Kapetanski trak še naprej pripada Williju Orbanu, ki je na glasovanju prejel 17 glasov, prvi zamenjavi pa sta 27-letni slovenski reprezentant in Diego Demme, ki sta prejela 14 glasov. Tretja zamenjava je Madžar Peter Gulacsi (8). Po odhodu Nabyja Keitaja, ki se je preselil k Liverpoolu, je postal tudi najpomembnejši del zvezne vrste nekdanjega nemškega podprvaka.

Prihodnji teden čaka Kampla še ena nogometna poslastica. V četrtek bo v Leipzigu gostoval škotski prvak Celtic. To bo uvodni krog skupinskega dela evropske lige, v skupini z RB Leipzig pa je tudi nekdanji Kamplov klub Red Bull Salzburg, kar prinaša težko pričakovani derbi rdečih bikov v Evropi.

RB Leipzig je v uvodnih dveh krogih nemškega prvenstva osvojil le točko, tako da bo proti Hannovru naskakoval prvo zmago, s katero bi si izboljšal položaj na lestvici.

Sportal Trener Olimpije je želel pripeljati Kevina Kampla
Slovenija Bolgarija
Sportal Kampl jezen na sodnika in Bolgare
Ciper
Sportal Slovenski nogometaši tudi s Cipra s porazom
Luka Modrić
Sportal Polom svetovnih podprvakov Hrvatov, iz Španije se vračajo ponižani

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte