Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 4. 2023,
22.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Tio Cipot Sandi Lovrič Jaka Bijol Juventus Salernitana Domen Črnigoj Martin Turk Napoli AC Milan Petar Stojanović Empoli italijansko prvenstvo Inter Samir Handanović

Sobota, 8. 4. 2023, 22.50

1 leto

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 29. KROG

Lazio ugnal Juventus. Lovrić v polno, Roma že tretja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Udinese Sandi Lovrić | Sandi Lovrić je za vodstvo Udineseja zabil v 18. minuti.  | Foto Guliver Image

Sandi Lovrić je za vodstvo Udineseja zabil v 18. minuti.

Foto: Guliver Image

Na uvodni sobotni tekmi 29. kroga serie A je Udinese z golom Sandija Lovrića, to je bil njegov četrti gol v tej sezoni, proti Monzi povedel v 18. minuti. Na koncu sta se ekipi razšli z 2:2. Spezia Tia Cipota je remizirala v Firencah z 1:1, mladi slovenski reprezentant pa je vstopil v igro v 65. minuti. Sampdoria je v derbiju začelja presenetljivo doma izgubila proti Cremoneseju, Martin Turk je ostal na klopi. Lazio je v večernem derbiju premagal Juventusu in se vodilnemu Napoliju približal na 16 točk.

Samir Handanović
Sportal Kaos v Torinu, zvezdnik Juventusa udaril Handanovića

Slovenski reprezentant Sandi Lovrić je bil za svoj četrti zadetek v sezoni natančen v 18. minuti, Udinese pa je do polčasa vodstvo ohranil. Monza je drugi polčas odprla sijajno in po treh minutah izenačila po zadetku Andree Colpanija, v 56. minuti pa je Nicolo Rovella gostom zagotovil vodstvo. Udinese je ob koncu dvoboja izenačil, potem ko je Beto v drugi minuti sodnikovega dodatka zadel z bele pike.

Spezia, pri kateri je Tio Cipot igral od 65. minute, je gostovala pri Fiorentini in igrala 1:1. Gostom je točko prinesel M'Bala Nzola, ko je izenačil v 32. minuti. Sampdoria, pri kateri Martin Turk tokrat ni branil, je doživela nov udarec. Pristala je povsem na dnu lestvice, potem ko je doma izgubila proti po novem predzadnjemu Cremoneseju z 2:3. Leandro Sernicola je v 95. minuti zadel za zmago ekipe, ki bo tako kot Sampdoria prihodnjo sezono najverjetneje igrala v drugi ligi.

Mattia Zaccagni (Lazio) je dosegel zmagoviti zadetek na derbiju v Rimu. | Foto: Reuters Mattia Zaccagni (Lazio) je dosegel zmagoviti zadetek na derbiju v Rimu. Foto: Reuters V večerni tekmi je drugouvrščeni Lazio gostil Juventus in ga premagal z 2:1. Mattia Zaccagni je zmagoviti gol dosegel v 53. minuti. Pred tem sta v prvem polčasu zadela Sergej Milinković-Savić za domače in Adrien Rabiot za goste. Lazio tako za vodilnim Napolijem zaostaja 16 točk.

Domač poraz je doživela Atalanta, z 0:2 je izgubila proti Bologni. Nicola Sansone in Ricardo Orsolini sta zadela za goste. Roma je z enajstmetrovko Paula Dybale z 1:0 zmagala v gosteh pri Torinu, Verona pa je doma premagala Sassuolo z 2:1 in dosegla pomembne točke v boju za obstanek. Za rešilnim 17. mestom zaostaja za štiri točke.

Napoli do tesne zmage, Inter in Milan le do točke

Napoli se je po polomu v prejšnjem krogu vrnil na zmagovite tirnice. | Foto: AP / Guliverimage Napoli se je po polomu v prejšnjem krogu vrnil na zmagovite tirnice. Foto: AP / Guliverimage Inter je na petkovi tekmi povedel, saj je že v šesti minuti zadel Robin Gosens. Točko je domačinom ob koncu dvoboja priboril nekdanji nogometaš Interja Antonio Candreva, ki je z desne strani ob robu igrišča bržkone želel poslati predložek pred vrata Andrea Onanaja, žoga pa je presenetila in preletela gostujočega vratarja in končala v vratih.

Vodilni Napoli pri Lecceju ni imel najlažjega dela, a je na koncu vseeno vpisal 24. zmago v sezoni. Z golom Giovannija Di Lorenza so Neapeljčani povedli v 18. minuti, v uvodu drugega polčasa pa je izenačil Federico Di Francesco. Dobrih deset minut kasneje so si domačini zadeli sami, ko je lastno mrežo zatresel Antonino Gallo. Napoli s 74 točkami varno ostaja na vrhu serie A.

Nogometaši Milana so z Empolijem Petra Stojanovića in Lovra Štubljarja, oba sta tekmo presedela, le remizirali brez golov. Milančani so povsem nadigrali nasprotnika, a svoje terenske moči niso mogli pretvoriti v zadetke. Ob koncu dvoboja je Olivier Giroud le zatresel mrežo Empolija, a je sodnik po ogledu Vara gol razveljavil zaradi igre z roko.

Italijansko prvenstvo, 29. krog:

Petek, 7. april:

Sobota, 8. april:

Lestvica:

Najboljši strelci:

21 – Osimhen (Napoli),
14 – Martinez (Inter),
13 – Lookman (Atalanta), 
12 – Kvaratskhelia (Napoli), Nzola (Spezia),
10 – Dia (Salernitana), Dybala (Roma), Leao (Milan),  Beto (Udinese),
9 – Immobile (Lazio), Zaccagni (Lazio),
8 – Arnautović (Bologna), Giroud (Milan), Vlahović (Juventus), Sanabria (Torino),
...
4Sandi Lovrić (Udinese),
3Jaka Bijol (Udinese).

Ne spreglejte