Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 4. 2023,
23.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Fiorentina Cremonese Juventus Inter Samir Handanović italijanski pokal

Sreda, 5. 4. 2023, 23.00

1 leto

Italijanski pokal, polfinale (prvi tekmi)

Handanović branil in prejel rdeči karton, Fiorentina bliže finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Samir Handanović Inter | Samir Handanović je branil proti Juventusu, po srečanju pa prejel rdeči karton. | Foto Guliverimage

Samir Handanović je branil proti Juventusu, po srečanju pa prejel rdeči karton.

Foto: Guliverimage

V torek sta za nogometno poslastico na Apeninskem polotoku poskrbela Juventus in Inter. 248. derby d'Italia, prva polfinalna tekma pokalnega tekmovanja, se je končal brez zmagovalca (1:1), tako da so možnosti za oba kluba pred povratnim srečanjem še povsem odprte. V vratih gostov je stal Samir Handanović in v razburljivem dogajanju po srečanju prejel rdeči karton. V drugem polfinalnem obračunu je bližje napredovanju Fiorentina, ki je v sredo prvo tekmo dobila z 2:0.

Samir Handanović
Sportal Kaos v Torinu, zvezdnik Juventusa udaril Handanovića

Inter, pri katerem se je med vratnici vrnil 38-letni kapetan Samir Handanović, ki je v začetni enajsterici zamenjal Andreja Onano, si je proti Juventusu remi priigral v zadnjih trenutkih srečanja. Za vodstvo Juventusa je v 83. minuti zadel Juan Cuadrado, ki je premagal Handanovića. Nato je že globoko v sodnikovem podaljšku sledil odgovor gostov. V 94. minuti je v kazenskem prostoru z roko igral Bremer, glavni sodnik pa je po posredovanju VAR pokazal na belo točko. Odgovornost je v 95. minuti prevzel Romelu Lukaku, ki je izenačil, nato pa je ob proslavljanju prejel še drugi rumeni karton na srečanju in bil izključen, a je bila tekma zatem končana.

Juan Cuadrado je v 83. minuti premagal Handanovića, a je Inter nato izenačil. | Foto: Reuters Juan Cuadrado je v 83. minuti premagal Handanovića, a je Inter nato izenačil. Foto: Reuters

Nato se je zakuhalo med strelcem zadetka za Juventus in kapetanom Interja Handanovićem. Prišlo je do fizičnega obračunavanja, Kolumbijec je najprej odrinil, pozneje pa še udaril 38-letnega Ljubljančana. Oba sta prejela rdeči karton, tako da ne bosta mogla pomagati soigralcem na povratni tekmi v Milanu. 

Po zadnjem sodnikovem pisku je bilo v Torinu še zelo vroče. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Po zadnjem sodnikovem pisku je bilo v Torinu še zelo vroče. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Inter je sicer v serie A izgubil tri zaporedne tekme, tako da se trenerju Simoneju Inzaghiju resno trese stolček. Njegova usoda bo odvisna tudi od bližajočih se tekem v ligi prvakov, kjer se bo Inter v četrtfinalu pomeril z Benfico.

Stara dama je na drugi strani v imenitni formi. Ujela je zmagoviti niz in se kljub hudi kazni zaradi finančnih nepravilnosti (-15) v prvenstvu približala mestom, ki peljejo v Evropo. Bližnjico do Evrope pa prinaša tudi italijanski pokal (pa tudi evropska liga, kjer je Juventus še vedno v igri za lovoriko). Trener Massimiliano Allegri je lahko prvič po mesecu dni v začetni enajsterici pozdravil argentinskega zvezdnika Angela Di Mario, zdravstvene težave je odpravil Federico Chiesa, ki pa je svojo priložnost dočakal, ko je v 65. minuti zamenjal ravno Di Mario.

Povratni tekmi polfinala bosta 26. in 27. aprila.

AC Milan Rafael Leao
Sportal Zaradi požara Stojanović na zelenico z uro zamude

Italijanski pokal, polfinale (prvi tekmi):

Torek, 4. april:

Sreda, 5. april:

Ne spreglejte