Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2023,
22.42

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Petar Stojanović Samir Handanović Jaka Bijol Sandi Lovrič Napoli Empoli Udinese Juventus AC Milan Inter serie A italijansko prvenstvo

Sreda, 4. 1. 2023, 22.42

1 leto, 3 mesece

Italijansko prvenstvo, 16. krog

Inter proslavlja sladko zmago, Napoli prvič izgubil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Inter | Inter je prvi v sezoni ugnal Napoli. | Foto Reuters

Inter je prvi v sezoni ugnal Napoli.

Foto: Reuters

V sredo so se prvič v novem letu 2023 predstavili najboljši italijanski klubi, na delu je bilo vseh 20 članov serie A. Na "slovenskem" obračunu v Vidmu sta se Udinese, pri katerem je bil Jaka Bijol na klopi, Sandi Lovrić pa je igral do 72. minute, in Empoli razšla z remijem 1:1. Petar Stojanović je pri gostih igral do 92. minute. Derbi dneva se je odvil na San Siru, kjer je Inter pričakal vodilni Napoli in mu prizadejal prvi poraz v sezoni (1:0). Samir Handanović je tekmo spremljal s klopi za rezerve. Prvak Milan je z 2:1 zmagal v Salernu, Sampdoria pa z enakim rezultatom pri Sassuolu.

Samuel Umtiti
Sportal Škandal v Lecceju: Umtiti in Banda tarči rasističnih vzklikov navijačev Lazia
 

Novoletnih praznikov je konec tudi za najboljše italijanske klube. Serie A se je vrnila na zelenice, prvič po SP 2022 v Katarju pa so se predstavili številni nogometaši, ki so na največjem tekmovanju pisali odmevne zgodbe. Derbi večera se je odvil v Milanu, kjer je Inter po zaslugi zadetka Edina Džeka iz 53. minute kot prvi v tej sezoni premagal vodilne Neapeljčane (1:0). Napoli je do tega kroga na 15 nastopih kar 13-krat zmagal, dvakrat pa še remiziral, zdaj pa so vsi njegovi najbližji tekmeci po zmagah v tem krogu zmanjšali zaostanek. Drugouvrščeni AC Milan, ki v tej sezoni brani naslov, po zmagi zdaj zaostaja pet točk, Juventus na tretjem mestu sedem, Inter pa na četrtem mestu še točko več. 

Prvi zadetek za AC Milan (in v serie A nasploh) leta 2023 je dosegel Portugalec Rafael Leao. Milan je slavil z 2:1. | Foto: Reuters Prvi zadetek za AC Milan (in v serie A nasploh) leta 2023 je dosegel Portugalec Rafael Leao. Milan je slavil z 2:1. Foto: Reuters

Milan je v gosteh tokrat ugnal Salernitano z 2:1. Že po 15 minutah je vodil z 2:0 po zadetkih Rafaela Leaa (10.) in Sandra Tonalija (15.). Pri gostiteljih je zadel Federico Bonazzoli v 83. minuti. Juventus se je pri predzadnji ekipi lige dolgo mučil, v 91. minuti pa je vendarle Arkadiusz Milik dosegel gol za deseto zmago Torinčanov in utrditev tretjega mesta na lestvici. Juventus je pri sedmih zaporednih zmagah, vseh sedem je vpisal brez prejetega zadetka.

Petar Stojanović je iz igre izstopil tik ob koncu tekme. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Petar Stojanović je iz igre izstopil tik ob koncu tekme. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zvečer je bilo zelo zanimivo tudi v neposredni bližini Slovenije, kjer se je odvilo še kako zanimivo srečanje za selektorja Matjaža Keka. V Vidmu sta se Udinese in Empoli razšla z remijem 1:1. Gosti so povedli v tretji minuti, ko je zadel Tomasso Baldanzi, domači pa so izenačili v 70. minuti z golom Roberta Pereyre.

Obračun svojih dveh reprezentančnih soigralcev je s klopi spremljal nogometaš Udineseja Jaka Bijol, ki je sicer vse bolj cenjen, njegova tržna vrednost pa se je na Transfermarktu povzpela na deset milijonov evrov, tako da je tretji najdražji Slovenec (zaostaja le za Janom Oblakom in Benjaminom Šeškom). Njegov soigralec Sandi Lovrić je za Udinese igral do 72. minute, na drugi strani pa je Petar Stojanović Empoliju pomagal vse do 92. minute. 

Cristiano Ronaldo
Sportal Trener Newcastla razjasnil dvome o prihodu Cristiana Ronalda

Najboljši strelci:

9 - Osimhen (Napoli),
8 - Arnautović (Bologna), Nzola (Spezia),
7 - Džeko (Inter), Immobile (Lazio), Leao (Milan), Lookman (Atalanta), Martinez (Inter), 
6 - Beto (Udinese), Dia (Salernitana), Kvaratskhelia (Napoli), Vlahović (Juventus),
5 - Barella (Inter), Dybala (Roma), Giroud (Milan), Milik (Juventus), Strefezza (Lecce), Zaccagni (Lazio),
...
2 - Jaka Bijol (Udinese), Sandi Lovrić (Udinese).

Ne spreglejte