Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 1. 2023,
20.04

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

2

Natisni članek

Lameck Banda Samuel Umtiti rasizem Lecce Lazio

Četrtek, 5. 1. 2023, 20.04

1 leto, 3 mesece

Škandal v Lecceju: Umtiti in Banda tarči rasističnih vzklikov navijačev Lazia

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

2

Samuel Umtiti | Branilec Lecceja Samuel Umtiti v dvoboju z napadalcem Lazia Cirom Immobilijem. | Foto Reuters

Branilec Lecceja Samuel Umtiti v dvoboju z napadalcem Lazia Cirom Immobilijem.

Foto: Reuters

Samuel Umtiti, v Kamerunu rojen nogometaš, leta 2018 s Francijo svetovni prvak, je bil s skupaj z zambijskim soigralcem pri italijanskem Lecceju Lameckom Bando tarča rasističnih žaljivk navijačev Lazia na domači prvenstveni tekmi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Samuel Umtiti, ki ga je Lecceju posodila Barcelona, je igrišče zapustil v solzah, kljub temu pa je sodnika, ki je zaradi žaljivk tekmo prekinil, pred tem zaprosil, naj tekmo nadaljujejo in tudi končajo. Za to si je prislužil ovacije domačih navijačev, ki so ga z igrišča pospremili s skandiranjem njegovega imena in z glasnim aplavzom.

"Odzval se je kot pravi šampion," je dejal predsednik Lecceja Saverio Sticchi Damiani, temnopolta igralca Lecceja pa je na Instagramu podprl tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino. "Jasno in glasno recimo NE rasizmu. Naj se dvignejo dobri navijači in ukažejo rasistom, da utihnejo," je zapisal Švicar.

Disciplinska komisija italijanskega prvenstva se je odzvala tako, da bo za naslednjo domačo tekmo zaprla del stadiona Olimpico, Curvo Nord, kjer so običajno zbrani najbolj zvesti navijači Lazia in tisti, ki so odgovorni za to vedenje, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Navijači Lazia so na gostovanju v Lecceju zakuhali škandal. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Navijači Lazia so na gostovanju v Lecceju zakuhali škandal. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Rimski klub je v izjavi prav tako obsodil dejanja svojih navijačev. "Navijači Lazia niso rasisti in ne morejo biti povezani z nekaj posamezniki, ki resno škodujejo podobi kluba," so zapisali na spletni strani.

Lecce je v prvem nastopu v letu 2023 premagal Lazio z 2:1 in se na lestvici povzpel na 12. mesto. Lazio je na petem mestu, za četrtim mestom, ki vodi v ligo prvakov, trenutno pa ga zaseda Inter, zaostaja tri točke.

Ne spreglejte