Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 10. 2022,
22.45

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

AC Milan Sandi Lovrič Jaka Bijol Petar Stojanović Empoli Udinese Inter Milano serie A italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 31. 10. 2022, 22.45

1 leto, 5 mesecev

Italijansko prvenstvo, 12. krog

Neapelj trese evforija, Milanu spodrsnilo v Torinu, Roma mu diha za ovratnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Torino Milan | Torino je prizadejal Milanu, ki ga med tednom čaka evropska bitka s Šeškovim Salzburgom za napredovanje v osmino finala lige prvakov, šele drugi poraz v tej sezoni. | Foto Reuters

Torino je prizadejal Milanu, ki ga med tednom čaka evropska bitka s Šeškovim Salzburgom za napredovanje v osmino finala lige prvakov, šele drugi poraz v tej sezoni.

Foto: Reuters

Vodilni Napoli je v 12. krogu serie A nadigral Sassuolo (4:0) in povišal prednost pred zasledovalci. Neapeljčani, ki v tej sezoni blestijo tudi v ligi prvakov, so bili nazadnje prvaki pred 32 leti. Atalanta je v času nedeljskega kosila v gosteh odpravila Empoli (2:0) in se povzpela na drugo mesto, prvak Milan pa po porazu v Torinu zaostaja za Napolijem že šest točk. Rdeče-črni imajo le točko prednosti pred Romo, ki je v ponedeljek zanesljivo zmagala v Veroni.  Udinese, kjer igrata pomembno vlogo Jaka Bijol in Sandi Lovrić, je remiziral z zadnjim Cremonesejem.

Udinese Torino Lovrić
Sportal Bijol in Lovrić že tri tekme brez zmage

Branilec naslova Milan je v nedeljo zvečer ostal brez točk v Torinu. Biki so zmagali z 2:1 in rdeče-črnim, ki jih med tednom čaka odločilen spopad s Šeškovim Salzburgom za napredovanje v osmino finala lige prvakov, pokvarili načrte v boju za naslov prvaka. Milan po novem za vodilnim Napolijem zaostaja šest točk. Za gostitelje sta v prvem polčasu zadela v polno Koffi Djidji in nekdanji Iličićev soigralec pri Atalanti Aleksej Mirančuk. Za Milančane je v 67. minuti znižal zaostanek Junior Messias, tri minute pozneje je rdeči karton prejel trener Torina Ivan Jurić, a so gostitelji le zadržali prednost in se povzpeli na deveto mesto.

Neapeljčani povišali prednost pred zasledovalci

Victor Osimhen se je v soboto podpisal pod hat-trick. | Foto: Reuters Victor Osimhen se je v soboto podpisal pod hat-trick. Foto: Reuters Uvodni dvoboj 12. kroga, odigran na stadionu Diega Armanda Maradone, je bil odločen že po prvem polčasu. Napoli ga je dobil s 3:0, na koncu pa je zmagal s 4:0. Trikrat je v polno zadel Nigerijec Victor Osimhen, dvakrat mu je podal Gruzijec Hviča Kvarachelia, ki se je vpisal tudi med strelce. v 36. minuti. Osimhen, ki je imel na začetku sezone težave s poškodbami, se je tako na vrhu lestvice najboljših strelcev izenačil z Avstrijcem Markom Arnautovićem (Bologna). 

Inter je brez pomoči Samirja Handanovića, ki v serie A ne igra, prepričljivo ugnal Sampdorio, Juventus pa je z zadetkom rezervista Nicola Fagiolija v gosteh premagal Lecce. 

Duvan Zapata, napadalec Atalante, je tako po zmagi v Empoliju proslavljal uspeh z navijači. | Foto: Reuters Duvan Zapata, napadalec Atalante, je tako po zmagi v Empoliju proslavljal uspeh z navijači. Foto: Reuters

Udinese Jake Bijola in Sandija Lovrića je po odličnem začetku sezone še četrtič zapored ostal brez zmage (še tretji remi). Videmčani tokrat na gostovanju pri Cremoneseju niso dosegli gola, čeprav so imeli precej več žogo v posesti. Lovrić je pri Udineseju igral do 53. minute, Bijol pa v osrčju obrambe vso tekmo. Rimski Lazio si je privoščil domači spodrsljaj proti Salernitani. Po prvem polčasu je še vodil, nato pa so nekdanji soigralci Vida Belca poskrbeli za velik preobrat in se na lestvici povzdignili na deseto mesto.

Italijansko prvenstvo, 12. krog:

Sobota, 29. oktober:
Inter Milano : Sampdoria 3:0 (2:0)
Samir Handanović (Inter) je sedel na klopi.

Napoli : Sassuolo 4:0 (3:0)
Lecce : Juventus 0:1 (0:0)

Nedelja, 23. oktober:
Empoli : Atalanta 0:2 (0:1)
Petar Stojanović (Empoli) je sedel na klopi.

Cremonese : Udinese 0:0
Jaka Bijol (Udinese) je odigral celotno tekmo, Sandi Lovrić (Udinese) je igral do 53. minute.

Spezia : Fiorentina 1:2 (1:1)
Lazio : Salernitana 1:3 (1:0)
Torino : Milan 2:1 (2:0)

Ponedeljek, 31. oktober:
Verona : Roma 1:3 (1:1)
Monza : Bologna 1:2 (0:0)

Najboljši strelci

7 - Arnautović (Bologna), Osimhen (Napoli)
6 - Immobile (Lazio), Kvaratskhelia (Napoli), Martinez (Inter), Vlahović (Juventus),
5 - Barella (Inter), Beto (Udinese), Dia (Salernitana), Dybala (Roma), Leao (Milan), Lookman (Atalanta), Nzola (Spezia), Zaccagni (Lazio)
...
2 - Jaka Bijol (Udinese)
1 - Sandi Lovrić (Udinese)

Ne spreglejte