Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2022,
23.01

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Inter Milano Samir Handanović Petar Stojanović Juventus Empoli Lovro Štubljar Udinese Jaka Bijol Sandi Lovrič Napoli AC Milan serie A italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 24. 10. 2022, 23.01

1 leto, 5 mesecev

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 11. KROG

Bijol in Lovrić že tri tekme brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Udinese Torino Lovrić | Sandi Lovrić in Jaka Bijol sta z Udinesejem izgubila. | Foto Guliver Image

Sandi Lovrić in Jaka Bijol sta z Udinesejem izgubila.

Foto: Guliver Image

Nogometaši milanskega Interja so v 11. krogu italijanske lige v gosteh pri Fiorentini zmagali s 4:3. Interjev mestni tekmec Milan je pred tem s 4:1 odpravil Monzo in se vsaj začasno točkovno izenačil z vodilnim Napolijem. Udinese z Jako Bijolom in Sandijem Lovriće je na tretji tekmi zapored ostal brez zmage (pred tem dva remija). Z 2:1 so jih premagali nogometaši Torina. Vodilni Napoli je na gostovanju pri Romi slavil z 1:0. V še enem boju z vrha lestvice pa je Lazio v gosteh z 2:0 odpravil Atalanto.

Sandi Lovrić Udinese
Sportal Razočaranje za Lovrića in Bijola, uspelo le Vodišku

Na uvodni nedeljski tekmi 11. kroga serie A so Videmčani, eno presenečenj sezone, doživeli drugi ligaški poraz sezone, a ostali na šestem mestu. Ola Aina je goste popeljal do vodstva v 14. minuti, izenačil pa je Gerard Deulofeu v 26. Zmagoviti zadetek za goste je dosegel Pietro Pellegri v 69. minuti. Bijol je igral celo tekmo in dobil rumeni karton, Lovrić pa je bil na igrišču od 65. minute.

Poslastica v Firencah

Henrikh Mkhitaryan je odločil dvoboj v Firencah v zadnjih sekundah v prid Interju. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Henrikh Mkhitaryan je odločil dvoboj v Firencah v zadnjih sekundah v prid Interju. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Inter je tekmo v Firencah začel odlično, Nicolo Barella in Lautaro Martinez sta že v drugi in 15. minuti poskrbela za vodstvo z 2:0. Arthur Cabral je domače vrnil v igro, potem ko je v 33. minuti uspešno izvedel enajstmetrovko, Jonathan Ikone pa je nato v 60. minuti izid poravnal.

V 73. minuti pa so gosti spet povedli, znova je bil strelec Martinez, takrat je zadel z bele pike. Zdaj je pri šestih zadetkih, toliko so jih zbrali tudi Laziev Ciro Immobile, Juventusov Dušan Vlahović in Bolognin Marko Arnautović. Na veselje domačih navijačev je Luka Jović v 90. minuti zadel za 3:3, vendar je bilo veselje kratko. Henrih Mhitarjan je namreč v 95. minuti postavil končni izid.

Milan pa je proti Monzi prišel do zanesljive zmage. Brahim Diaz je zadel v 16. in 41. minuti, Divock Origi je bil uspešen v 65., Rafael Leao pa v 84. minuti. Filippo Ranocchia je v 70. dosegel edini gol za goste.

Juventus visoko odpravil Empoli

Nogometaši Juventusa so navijače osrečili z visoko zmago nad Empolijem. | Foto: Reuters Nogometaši Juventusa so navijače osrečili z visoko zmago nad Empolijem. Foto: Reuters Na uvodni tekmi kroga v petek zvečer je torinski Juventus v dvoboju z Empolijem Petra Stojanovića upravičil vlogo favorita in na Allianz Areni v Torinu slavil s 4:0. Torinčani so začeli na najboljši možen način in že v osmi minuti je za mirnejše nadaljevanje zadel Moise Kean.

Več golov je sledilo v drugem polčasu. V 56. minuti je kot izvajal Juan Cuadrado, v skoku pa je bil najvišji Weston McKennie in zadel z glavo. V sami končnici je bil v 82. minuti in sodnikovem podaljšku uspešen še Adrien Rabiot.

Italijansko prvenstvo, 11. krog:

Petek, 21. oktober:
Juventus : Empoli 4:0 (1:0)
Petar Stojanović (Empoli) je odigral celotno tekmo, Lovro Štubljar (Empoli) ni bil v kadru.

Sobota, 22. oktober:
Fiorentina : Inter Milano 3:4 (1:2)
Samir Handanović (Inter) je ostal na klopi.
Salernitana : Spezia 1:0 (0:0)
Milan : Monza 4:1 (2:0)

Nedelja, 23. oktober:
Udinese : Torino 1:2 (1:1)
Jaka Bijol (Udinese) je igral celo tekmo, Sandi Lovrić (Udinese) od 65. minute.
Bologna : Lecce 2:0 (2:0)
Atalanta : Lazio 0:2 (0:1)
Roma : Napoli 0:1 (0:0)

Ponedeljek, 24. oktober:
Cremonese : Sampdoria 0:1 (0:0)

Sassuolo : Verona 2:1 (1:1)

Najboljši strelci

7 - Arnautović (Bologna), 
6 - Immobile (Lazio), Martinez (Inter), Vlahović (Juventus),
5 - Beto (Udinese), Dybala (Roma), Kvaratskhelia (Napoli), Leao (Milan), 
4 - Barella (Inter), Dia (Salernitana), Diaz (Milan), Giroud (Milan), Koopmeiners (Atalanta), Lookman (Atalanta), Nzola (Spezia), Strefezza (Lecce), Zaccagni (Lazio), Frattesi (Sassuolo)
...
2 - Jaka Bijol (Udinese)
1 - Sandi Lovrić (Udinese)

Empoli Roma Petar Stojanović
Sportal Remi za "slovenski" Udinese, zmaga Stojanovića in Handanovića
Ne spreglejte