Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 11. 2020,
20.43

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Antoine Griezmann

Torek, 24. 11. 2020, 20.43

3 leta, 5 mesecev

Francoz si je olajšal dušo

Griezmann razkril vse, kar mu je ležalo na duši. Tudi "afera" Messi.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

1

Antoine Griezmann | Antoine Griezmann se je odločil, da bo javno spregovori o kritikah in napadih, ki letijo nanj, odkar se je lani pridružil Barceloni. | Foto Guliverimage

Antoine Griezmann se je odločil, da bo javno spregovori o kritikah in napadih, ki letijo nanj, odkar se je lani pridružil Barceloni.

Foto: Guliverimage

Francoski reprezentančni napadalec Antoine Griezmann se je odločil, da ne bo več govoril zgolj na zelenici, ampak bo o težavah, ki ga bremenijo, in kritikah, ki jih je deležen, spregovoril tudi zunaj nje.

Ljubitelji nogometa so si enotni. Antoine Griezmann, tretji najdražji igralec v zgodovini Barcelone (Atleticu so zanj plačali 120 milijonov evrov), na zelenici še ni pokazal tistega, kar se od njega pričakuje.

Zaradi številnih kritik na njegov račun se je 29-letni Francoz odločil, da v pogovorni oddaji Universo Valdano, ki jo vodi nekdanji zvednik Real Madrida Jorge Valdano javnosti predstavi svojo plat zgodbe. V 40 minutah se je razgovoril o različnih temah, tudi o svojem odnosu s prvim zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem.

"Nimam težav z nikomer, želim si biti vedno boljši"

"Na svoji predstavitvi v Barceloni sem dejal, da ne bom govoril zunaj terena, ampak samo na njem, a zdaj mislim, da je po toliko neupravičenih in težkih kritikah na moj račun čas, da stvari postavim na svoje mesto. Predolgo sem trpel takšne in drugačne komentarje na svoj račun in grde stvari, ki se mi dogajajo. Odločil sem se, da je tega dovolj," je povedal uvodoma. Pojasnil je, da želi dokazati, da nima nobenih težav z nikomer in da je osredotočen zgolj na to, da bo na zelenici čim boljši.

Zavrnil je govorice, da ima težave s kapetanom Barcelone Lionelom Messijem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zavrnil je govorice, da ima težave s kapetanom Barcelone Lionelom Messijem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V klubu je vse slabše

Priznal je, da je stanje v klubu vse slabše. "Utruja me in žalosti ter spravlja v depresijo, ko moram vsako jutro gledati in prebirati slabe novice o sebi in svoji ekipi. Za nami je težko leto, a sem prepričan, da imamo ekipo, ki je sposobna velikih stvari. To moramo dokazati na terenu, kot posamezniki in ekipa.

Zagotovo nam to, da vsakih nekaj dni potujemo in igramo na drugem koncu Španije in Evrope, pri tem ne pomaga. Imamo cel kup poškodovanih igralcev," je opozoril.

Na brutalni tempo je pred dnevi opozoril že strateg Liverpoola Jurgen Klopp.

Klopp
Sportal Klopp brez dlake na jeziku: Konec je z nami, ampak vem, da vam je vseeno #video

Ozadje "spora" z Mesijem

Voditelj in nogometaš sta podrobneje komentirala tudi odnos z nespornim vladarjem Barce, Messijem. Spor med Griezmannom in Messijem je izbruhnil leta 2018, ko je Francoz zavrnil ponudbo Barcelone in ostal pri Atleticu, kar mu je zameril tudi Messi, ki se je močno zavzemal za njegov prestop.

A zdaj je Griezmann zavrnil, da bi med njima vladalo slabo vzdušje. "Prvi dan po prihodu v Barcelono sem se pogovarjal z Leom, Rekel mi je sicer, da sem ga s tem, ko sem leto prej zavrnil njihovo ponudbo in uničil že dogovorjeni prestop, zafrknil, saj je bil prav on tisti, ki je pri upravi javno zavzel za moj prihod, a mi je hkrati dejal, da me zdaj podpira, in to čutim vsak dan. Leo ve, kako močno ga spoštujem in občudujem," je Argentincu polaskal Griezmann.

Antoine Griezmann | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zavrnil je vse izjave svojega nekdanjega zastopnika Erica Olhatsa, saj da z njim že nekaj časa nima nobenih stikov.

Želel opozoriti na razdvojenost ob prestopu

Pojasnil je tudi, zakaj je pred letom dni ob koncu oddaje digitalne španske televizije Movistar+ s pomenljivim naslovom Le Desicion na precej dramatičen način sporočil, da ostaja pri Atleticu.

"Želel sem samo pokazati, kako zapletena je odločitev o prestopu v drug klub. Gledalci so mislili, da gre za šalo in da se norčujem iz navijačev, v resnici pa sem želel samo pokazati, kako izgubljeni in razdvojeni smo v takšnih trenutkih nogometaši.

Vsi okrog nas imajo svoje želje: starši, žena, otroci … A na koncu moraš odločitev sprejeti sam. Odločitev, da leta 2018 ostanem pri Atleticu, mi je prinesla velike težave, saj so vsi želeli, da prestopim k Barceloni. To sem potem naredil naslednje leto. Potreboval sem spremembo, mojo odločitev pa je pospešil odhod nekaterih ključnih igralcev, kot sta Godina in Lucas."

Prepogoste trenerske menjave

Spregovoril je tudi o svojih skromnih predstavah v dresu Barcelone. V tej sezoni je v španski ligi dosegel le dva zadetka in prispeval osem asistenc.

Ronald Koeman je zadnja trenerska pridobitev Barcelone. | Foto: Reuters Ronald Koeman je zadnja trenerska pridobitev Barcelone. Foto: Reuters

Razlog za svojo skromno predstavo Griezmann vidi v pogosti menjavi trenerjev. "V manj kot letu in pol so se v klubu zamenjali trije trenerji. Vsak je imel povsem drugačno vizijo od svojega predhodnika in pri vsakem sem igral drugačno vlogo. Valverde me je postavljal na levo krilo, ki ni moj položaj. Pri Setienu sem igral samo vsako drugo tekmo … Moj oče ga je vprašal, zakaj tako ravna z mano, pa čeprav nisem želel, da se vmešava. Nedavno je prišel Koeman, zato vam je lahko jasno, zakaj nisem imel časa in priložnosti, da bi se prilagodil soigralcem in oni meni.

Potem so tu še težave z upravo in menjavo predsednika, pri čemer novi kandidati za ta položaj v glavnem razpravljajo samo o tem, ali sem pravi igralec za Barcelono ali ne. Mislim, da to ni njihovo delo," je sklenil vidno prizadeti Griezmann, ki je leta 2018 s francosko reprezentanco v Rusiji osvojil naslov svetovnega prvaka.

 

Ne spreglejte